Milwaukee-ba látogat a Raptors: éjjel elkezdődik a keleti finálé is

Elrajtol a másik konferencia-döntő is, Keleten az alapszakasz két legeredményesebb csapata feszül egymásnak - a Sport TV is közvetít. 

 

Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 2:30 (Sport 1)

A párharcot részletesen felvezettük ebben a cikkben, úgyhogy most csak az aktualitásokra koncentrálunk - mi az, ami az első mérkőzésre "specializálódik?" Nos, elsősorban az, hogy a Raptors fáradtabb, hiszen egy hétmeccses, fizikailag és érzelmileg is nagyon megterhelő thriller után kell minden szempontból átállítani magát a Milwaukee-ra és az új párharcra, míg a Bucks jó pár napot pihenhetett már - kérdés persze, hogy ez nem lesz-e túl sok, Malcolm Brogdon szerint például ilyenkor a két-három nap az ideális, ennél több már egyáltalán nem az. Fontos szempont természetesen, hogy a Milwaukee játszhat otthon, ami szokás szerint egyszerre előny és hátrány is, hiszen a hazai pálya mindig pluszt adhat, de Giannis Antetokounmpóékon van az a nyomás, hogy nekik mindenképpen meg is kell ezt védeni, míg a Raptorsnál egyelőre akkor sem történik nagy baj, hogy kikapnak.

Nyilván fontos lesz, hogy a két edző mivel próbálkozik elsőre védekezésben, mit választ a két MVP-kaliberű szupersztár, Antetokounmpo és Kawhi Leonard ellen, illetve hogy a kiegészítők közül ki érzi át igazán, hogy mi a feladata. A fő kérdés persze az, hogy melyik fél lesz élesebb és koncentráltabb, ebben a hazai pálya és a pihentség azért segít a Bucksnak, de a Boston ellen láthattuk, hogy az első meccsre nem voltak igazán felkészülve sem mentálisan, sem taktikailag - most nagyon fogadkoznak, hogy ez nem történik meg velük még egyszer, de azért azt majd meglátjuk...

Ami a sérüléseket illeti: a hazaiaknál Malcolm Brogdon elvileg 100%-os és bár a kispadról fog érkezni, de minden kötöttség nélkül játszhat, a vendégeknél viszont OG Anunoby továbbra sem bevethető. 

A mérkőzéshez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus