Milwaukee-ban szakadt meg a Cleveland győzelmi sorozata!

Két túlórában kapott ki a Cavs - majdnem megégett a GSW a Nets ellen - Houstonban is nyert a Dallas - nagy meccset hozott a Clippers

Nyolc nyertes mérkőzés után kapott ki a Cavaliers az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, miután LeBron James 37 pontja ellenére kétszeri hosszabbítás után alulmaradt a Milwaukee otthonában. Kis híján kikapott a bajnok Golden State is, de Steph Curry-ék végül megmenekültek és túlórában lenyomták a Brooklynt, a tartalékos Clippers Jamal Crawford és Blake Griffin révén győzött a Detroit ellen, a még tartalékosabb Dallas pedig tükörsimán verte az újfent borzasztóan játszó Houstont – a Philadelphiát a Spurs is legyőzte, Tim Duncan újabb mérföldkőhöz érkezett. Jöjjenek a részletek!

Visszajátszás c. videós rovatunkat ezen a linken tekinthetitek meg!

Los Angeles Clippers – Detroit Pistons 101-96

Váltania kellett a Clippersnek. Chris Paul és JJ Redick hiányában most bekerült a kezdőbe Jamal Crawford Austin Rivers mellé, valamint Paul Pierce is Stephenson helyére – jó döntésnek bizonyult. Crawford a továbbra is MVP-szinten játszó Blake Griffinnel párban szállította a győzelmet, a dobóhátvéd 37 pontos karriercsúcsot hintett (6 lepattanóval, 8 gólpasszal), de az erőcsatár is közel járt a tripla-duplához (34 pont, 8 pattanó, 9 gólpassz) – ráadásul az utolsó percben is Griffin termelte a kosarakat. Az óriásit játszó duóra végül nem tudott válaszolni a Pistons, az erre a meccsre kicsit újragondolt Clippers nagyon fontos győzelmet aratott.

Drummond mindenki ellen Drummond marad. A centerek összecsapása igazi csemegének ígérkezett, de ezt végül a Pistons óriása nyerte meg – 18 pontos, 19 lepattanós dupla-duplát szállított és bár a túloldalon DeAndre Jordan (10 pont, 16 lepattanó) sem játszott rosszul, ő a hajrában kipontozódott. A Detroitnál egyébként Reggie Jacksonra most sem lehetett panasz, ráadásul Ilyasova is hozta a pontokat (20 pont, 3/4 tripla), viszont Morris és Caldwell-Pope 0/9-et dobott kintről, ez pedig most nem fért bele – összesen 7/27 triplával zártak a vendégek. Ezzel együtt is vezettek 17 ponttal (!) a második negyedben, de a fordulás után már a Clippers került fölénybe, a clutch helyzeteket pedig nagyon higgadtak oldották meg Griffinék.

A Clippers legjobb dobói: Crawford 37/9, Griffin 34, Rivers 13/9
A Pistons legjobb dobói: Jackson 20/6, Ilyasova 20/9, Drummond 18

Washington Wizards – Orlando Magic 108-99

Humphries megtanulta a triplát. A Wizards erőcsatára a nyarát a kinti dobására szánta, hogy idomuljon a csapat játékához – újonc szezonjában összesen dobott két triplát, azóta egyet sem (!) eddig az idényig. Az előszezonban már megmutatta, hogy veszélyes lehet kintről, most azonban a legjobbkor húzta elő: egymaga 5/8 hármast rámolt be, ebből hármat clutch pillanatokban, az utolsó öt percben. Mellette a dupla-duplázó John Wallt és a Beal helyén kezdő Temple-t érdemes kiemelni hazai oldalon, de a mérkőzést Humphries döntötte el – az ő vezérletével fordított csapata egy 8-0-s futással az utolsó negyedben, majd ő verte vissza a Magic felzárkózási kísérleteit.

A mumus ellen kapott ki az Orlando. Sorozatban 10. mérkőzését veszítette el a Washington ellen a Magic, idén pedig már a másodikat – nem is játszottak most igazán jól. Fournier hozta magát (18 pont, 6-6 pattanó és gólpassz), Vucsevics is rendben volt, de egyrészt kintről nem ment a csapatnak, másrészt védekezésben is akadtak gondjaik – az utolsó percekben már nem tudtak igazán válaszolni a Wizards rohamára, így újra negatívba fordult a mérlegük (5-6).

A Wizards legjobb dobói: Humphries 23/15, Temple 18/9, Wall 15/3
A Magic legjobb dobói: Vucsevics 19, Fournier 18/3, Payton 17

Houston Rockets – Dallas Mavericks 98-110

Újfent csődöt mondott a Rockets. A gyalázatos szezonkezdet után sorozatban négy győzelemmel jöttek ki a gödörből Hardenék, ám azóta ismét egyre mélyebbre ássák magukat – ezúttal egészen vállalhatatlan játékot mutattak két és fél negyeden keresztül. Gyűrűt sem érő dobások, eladott labdák, nemtörődöm passzok és ami még ennél is rosszabb, a küzdeni akarás minimális jelét sem adták Brewerék – nem csoda, hogy már másfél negyed után húsz pont felett járt a különbség. A harmadik etap közepétől azért valamennyire összekapták magukat és tíz pont környékére zárkóztak vissza, de Felton már nem engedte, hogy szoros legyen a hajrá – nagy riválisa otthonában is nyerni tudott a Mavs.

Nowitzki, Parsons és Matthews is pihenőn. A hazaiaknál Dwight Howard, a vendégeknél Dirk Nowitzki, Chandler Parsons és Wesley Matthews hagyta ki a találkozót – az egyik oldalon Capela, a másikon Anderson, Villanueva és Felton került be a kezdőbe. Meghálálták a bizalmat, utóbbi 23 egységgel állt csapata élére, Villanueva pedig pontosan azt hozta, amit várnak tőle: 19 pontig jutott 3 triplával és kiosztott 3 blokkot is. A nagyon hamar eldőlő találkozó után már 6-4-gyel áll a Dallas, ellenben a Rockets csupán 4-6-tal…

A Rockets legjobb dobói: Harden 25/3, Jones 23/3, Terry 19/15
A Mavericks legjobb dobói: Felton 23/3, Villanueva 19/9, Harris 15

Milwaukee Bucks – Cleveland Cavaliers 108-105 – kétszeri hosszabbítás után

Megszakadt a Cavs sorozata. Nyolc győzelem után kapott ki a Cleveland, méghozzá nem akármilyen találkozón – a rendes játékidőben egy 10-0-s etappal lépett meg a Bucks, de az utolsó két percben három labdát is eladtak, így végül hosszabbításra mentettek a vendégek. Az első túlóra végén James kezében volt kétszer is a győzelem, de előbb Bayless blokkolta, majd elrontotta a triplát, a második ráadásban pedig az említett Bayless teljesen leszedte LeBront – a hajrában nem tudott hozzátenni a Cavs sztárja, míg Greg Monroe három másodperccel a vége előtt visszatette a mindent eldöntő támadópattanót.

Kiegyensúlyozottabb volt a Milwaukee. A hazaiak a rendes játékidő végén bemutatott leolvadást leszámítva nagyjából ugyanazt hozták végig, a terhek és a dobások nagyon megoszlottak, hiszen heten is tíz pont felett zártak – ezzel szemben a Cavsnél a 37 pontos, 12 lepattanós James vállalt mindent, Love volt a másodhegedűs, Mo Williams viszont teljesen eltűnt. Antetokounmpo kipontozódása után Jarred Bayless vette át LeBron őrzését és az utolsó bő három percben pont nélkül tartotta, ami elég volt a Milwaukee sikeréhez, ráadásul a 40 perccel és 17 ponttal visszatérő Carter-Williams is lendített csapata játékán.

A Bucks legjobb dobói: Carter-Williams 17, Bayless 17/9, Antetokounmpo 16, Monroe 16
A Cavaliers legjobb dobói: James 37/15, Love 24/12, Jefferson 14/9

San Antonio Spurs – Philadelphia 76ers 92-83                                            

Tim Duncan David Robinson előtt. A Spurs egyik legendája megelőzte a másikat, Tim Duncan kiosztotta 2955. blokkját is (ötöt sapkázott a meccsen), amivel az all-time listán volt csapattársa elé került – ezzel ő áll most az 5. helyen. Ezt leszámítva egyébként elég érdektelen meccs volt, a magasemberek csatáját élmény volt nézni, hiszen a remeklő Duncan mellett Aldridge is (17 pont, 19 lepattanó) jól játszott, David West is elérte a tíz pontot, a túloldalon pedig az újonc Okafor mutatott gyönyörű dolgokat – ám ugyan az utolsó negyedet szorossá tette a Philly, nem forgott igazán veszélyben a San Antonio győzelme.

Okafor és más senki. A középjátékos 21 ponttal, 12 lepattanóval és 2 blokkal állt csapata élére, teljes eszköztárát felvonultatta ismét, ám mögé senki nem tudott felsorakozni – még Noelnek sem ment a játék, egyedül Grant jutott még tíz pont fölé, de támadásban Okafort leszámítva értékelhetetlen volt a vendégcsapat. Rá építve egy 14-2-es futással azért visszajöttek a meccsbe a hajrában, de a Leonardot és Ginobilit nélkülöző Spurs sorozatban három labdát szerzett és nem adott több esélyt ellenfelének.

A Spurs legjobb dobói: Aldridge 17, Parker 16, Duncan 15
A 76ers legjobb dobói: Okafor 21, Grant 12/6, Sampson 9/3

Phoenix Suns – Denver Nuggets 105-81

Már félidőre megvolt a közte harminc. Nem volt egy súlycsoportban a két csapat, annyira gyengén dobott a Denver, hogy egy pillanatig sem volt esélyük a vendégeknek – Gallinari (2/12) mellett becsődölt a Hickson-Faried páros (együtt 1/5), de Mudiay-nek is 18 dobás kellett 13 ponthoz, ráadásul egyetlen gólpasszára három eladott labda jutott. Egy 17-0-s futással már az elején állva is hagyta ellenfelét a Phoenix, félidőre átlépte a különbség a harmincat, a folytatásban volt az 37 is – gyakorlatilag még edzőmeccsnek is kevés ez Tyson Chandlerék számára.

5-4-gyel áll a Suns. Nem kellett megszakadniuk a találkozón a hazai játékosoknak, a nagyszünet után már csak percekre tértek vissza a kezdők, de Bledsoe azért így is felpakolt 30 pontot a táblára – ellenben Knight például teljesen kikapcsolt. Nem csinált semmi különöset a Phoenix, csak megnyerte a meccset, ezzel 50% felett áll, ráadásul a Nuggets hárommeccses győzelmi szériáját szakította meg. A hazaiaknál egyébként Morris és Price nem játszott, a vendégeknél viszont Fariednek voltak hátfájdalmai és az értékelhetetlen első félidő után már nem tért vissza a pályára.

A Suns legjobb dobói: Bledsoe 30/9, Goodwin 12/3, Chandler 11, Teletovics 11/9
A Nuggets legjobb dobói: Barton 19/9, Mudiay 13/3, Papanikolaou 9

Golden State Warriors – Brooklyn Nets 107-99 – hosszabbítás után

Majdnem megszakadt a sikerszéria. Gyengén játszott a Warriors, Steph Curry 13/31-es mezőnymutatót izzadt ki magából, közte 5/16 triplával – ezúttal elég önző játékot láthattunk az MVP-től. Ez meg is látszott a csapat eredményességén, Jack és Young büntetői után Iguodala egyenlített egy hatalmas triplával öt másodperccel a rendes játékidő vége előtt, majd Lopez hibázott könnyűnek tűnő helyzetben, így jöhetett a hosszabbítás. Itt azonban egy 10-0-s etappal nyitott a GSW, ami eldöntötte a meccset, a bajnok sorozatban 11. mérkőzését is megnyerte – más kérdés, hogy jóval nehezebben, mint ahogy arra számítani lehetett. Curry egyébként 34 pontjából 21-et szerzett a nagyszünet után, de a 18 pattanós Bogutot és a tripla-duplázó Draymond Greent is illik kiemelni, nélkülük és Iguodala triplája nélkül most minden bizonnyal kevés lett volna az irányító.

Egy triplára volt a Nets. A szezoncsúcsot (28) dobó Jarrett Jack, valamint a Young-Lopez páros vezetésével 15 ponttal nyerte az első negyedet a Brooklyn és gyakorlatilag teljes meccsen a vendégcsapat vezetett – azonban a 2/11-es csapatszintű triplamutató egészen botrányos, ha egy kicsit veszélyesebbek kintről, ma megfoghatták volna a GSW-t. Nem így történt, Iguodala nagy hármasával kiengedték a kezük közül a győzelmet, majd a hosszabbítás elején elment a hajó, óriási lehetőséget szalasztott el az így 1-9-cel álló Nets.

A Warriors legjobb dobói: Curry 34/15, Green 16/6, Iguodala 15/9
A Nets legjobb dobói: Jack 28/6, Young 26, Lopez 18

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus