Mind az öt nyugati PO-ért harcoló a pályán, javít a GSW?

A Rockets az OKC-t fogadja, PO-ellenfelei is pályán - a Portland is megvicceli a GSW-t, a Hornets a Cavset? - Kobe utoljára a Boston ellen
 

 

Brooklyn Nets – New Orleans Pelicans 19:00

Egy igazi matiné-meccsel nyit a mai program, hiszen a Brooklyn és a New Orleans is réges-rég elbúcsúzott már a playoff-álmoktól. Ennek megfelelően valószínűleg mindenki bőven kap majd lehetőséget mindkét csapatnál – ha Brook Lopez játszik a hazaiaknál, akkor őket esélyesebbeknek érezzük, és talán a közönségüket is ki akarják szolgálni.

Cleveland Cavaliers – Charlotte Hornets 21:30

Ez már jóval élesebb meccs lehet, elsősorban a Hornets miatt. Steve Clifford fiai a Bulls hajnali vereségével már biztosan playoff-résztvevők, de menet közben jön meg az étvágy: jelen pillanatban a keleti harmadik helyen állnak, és a saját kezükben a lehetőség, hogy itt is zárjanak. Ehhez azonban előbb a Cavst, majd két nappal később a keleti második Torontót is le kellene gyűrni, ebből talán a Cavs tűnik egyszerűbb feladatnak, mert mostanában a keleti listavezető nyugodt szívvel ülteti ki sztárjait még a hazai mérkőzéseken is. Akkor sem esélytelenek, ha a Cavaliers statement game-ként tekint a találkozóra, mert borzasztó erős periméter-védekezésük és nagyon mozgékony támadójátékuk van, köszönhetően többek között annak, hogy Marvin Williams személyében egy kiváló small-ball 4-es van a kezdőben – az ilyen csapatok nem szoktak ízleni a Cavsnek.

Houston Rockets – Oklahoma City Thunder 21:30

Óriási feladat előtt áll a Houston, mivel mindenképp nyerniük kell, ha meg akarják csípni a rájátszást – előttük a Portland-Dallas-Utah trió is jó formában van, így a hátralévő hat meccset úgy kell tekinteniük, mintha egy playoff-párharcban a hetedik meccsre készülnének. A Houston sem rossz manapság, Harden mellett Ariza és a friss igazolás, Michael Beasley is jól teljesít, és időnként Dwight Howard is régi önmagát idézi. A Thundernél valószínűleg nem fogják túlerőltetni a dolgot, tuti a 3. helyük nyugaton, ráadásul a Houstonnal nagyon kis eséllyel kerülhetnek össze a rájátszás első körében, így keménykedni sincs okuk – és talán kicsit úgy is felfoghatják, hogy ha már valakit hozzásegítenek egy „potya” győzelemhez a pihentetéssel, akkor az James Harden legyen.

Minnesota Timberwolves – Dallas Mavericks 21:30

A fentebb már említett Dallasnak ez kötelező győzelem, mert ha itt kikapnak, akkor meg sem érdemlik a rájátszást. A Wolves idén közmondásosan rossz otthon, lassan hónapok óta a fiatal sztárok tapasztalatszerzése a legfontosabb, így ha sikerül kikapcsolni Andrew Wigginst és Karl-Anthony Townst, gyakorlatilag meg is nyerik a meccset. Erre van esélyük, mert Wes Matthews, illetve az igen sűrű frontcourtjuk ezt meg tudja oldani. A Minny a tisztességéért fog küzdeni, nem fogják olcsón adni a győzelmet – izgalmas összecsapáson Dallas-siker várható.

Los Angeles Clippers – Washington Wizards 21:30

A Wizardsnak nagyon rosszul jött a Detroit sikere, mert így továbbra is 3 meccsre vannak a rájátszást jelentő 8. helytől, és már csak hat mérkőzés van hátra – ráadásul a Clippers otthonába nem nyerni járnak az ellenfelek. A Wizards valószínűleg mindent meg fog tenni a győzelemért, de a Clippers éppen azokon a posztokon kiemelkedő (hátvédek), ahol a Washington is, ráadásul a palánk alatt DeAndre Jordan személyében kellemetlen ellenfél vár Gortatékra, nem valószínű, hogy ott tudnak meglepetést okozni. A Clippersnél már elkezdődtek a pihentetések, de a kevesebb lehetőséget kapó játékosaik nagyon kaparnak minden egyes labdáért, ez a mentalitás pedig sok plusz győzelmet eredményezett már idén. A találkozó érdekessége Blake Griffin visszatérése lesz, aki combizomsérülése ellenére is visszatér ma este.

Orlando Magic – Memphis Grizzlies 00:00

A Magic összeszedett pár meglepő győzelmet mostanában, Nik Vucsevics is visszatért a palánkok alá, a periméter-játékuk is rendben van – a fiatalos lendület pont az, ami most nem hiányzik az ezer sebből vérző Memphisnek. A Grizzliesnek nagyon kellene egy idegnyugtató győzelem, mert veszélybe került az ötödik helyük, és ezzel együtt még a playoff is elúszhat, ha összeesnek – a rutinrókákból álló Memphis-mag képes lehet felrázni a gárdát, egyúttal lefékezni az orlandói csikókat. Akárhogy is lesz, izgalmas kis mérkőzés várható.

Phoenix Suns – Utah Jazz 00:00

A Jazz kiváló formában van, de a sorozatos sikerek ellenére messze nincs még meg a playoff, következő Spurs-Clippers összecsapások előtt kötelező lesz behúznia Quin Snyder legénységének az arizonai kirándulást. A Jazz legnagyobb fegyvere a periméter-védekezés, ezzel pedig borzasztó nehéz helyzetbe tudnak hozni a Suns-énál rutinosabb hátvédpárokat is. A Phoenix egyetlen lehetősége éppen a periméteren van, de ha a Bookert levadásszák Rodney Hoodék, akkor gyakorlatilag nyert ügyük van, mert a Gobert vezette hátsó alakzat meg tudja oldani Alex Lent és Tyson Chandlert, egyikük sem a legendás támadójátékáról ismert.

Milwaukee Bucks – Chicago Bulls 01:00

24 órája van a Bullsnak, hogy túltegye magát a szívszaggató Pistons elleni vereségen, és elinduljon még egy utolsó rohamra a rájátszásért. Nem lesz könnyű dolguk, mert a Bucks ugyan régen elszállt, de kitűzték maguk elé, hogy nyernek pár meccset és összecsiszolják az Antetokounmpo-Jabari Parker duót. Ez eddig fényesen sikerült, a görög mindenes sorozatban gyártja a tripla-duplákat, Parker remekel támadásban, és Greg Monroe is mutat életjeleket. A Bulls viszont tele van (testi és lelki) sérültekkel, nagy rajtuk a nyomás, teljesen kiszámíthatatlan, hogy hogyan reagálnak ebben a szituációban – az talán segíthet nekik, hogy bár a Bucks otthon 23-15-ös mérleggel rendelkezik, a Chicago elleni meccseken a két város közelsége miatt sokszor több a vendégdrukker, mint a hazai.

New York Knicks – Indiana Pacers 01:30

A két csapatnak veretes (közös) múltja, de kevésbé fényes jelene van: a Knicks egyelőre csak keresi a rájátszáshoz vezető út kezdetét, a Pacers pedig nagyon a határon billeg. 24 órával korábban egy kötelezőt (Philadelphiában) már megoldottak, de a teljes megnyugváshoz kellene nyerni a Nagy Almában is. Azért nem indulnak rossz esélyekkel, a Philly ellen mindenki bemelegedhetett, komolyabb sérült nincs, és a Bulls vereségével teljesen a saját kezükben van a sorsuk. Ha Paul George mellé fellép 2-3 társa, simán győzhetnek, mert a Knicks mostanában már nem képvisel komoly erőt, több fontos emberük (Calderon, Porzingis) is sérüléssel bajlódik.

Golden State Warriors – Portland Trail Blazers 02:00

A csak "szegény ember Warriorsa"-ként emlegetett Portlandnek jutott a hálátlan feladat, hogy a Warriors sikersorozatának megszakadása után először látogasson Oaklandbe – ugyanakkor nem biztos, hogy ez annyira rossz. Egyrészt sok franchise elfogadna egy nyugati 6. helyen álló "epigon-csapatot", másrészt ugyan back-to-back érkeznek, de nagyon simán verték otthon a Miamit úgy, hogy Damian Lillard nem is játszott jól. Az irányító egyébként is felszívja magát Curry-ék ellen, és nem mellesleg a győzelem is égetően fontos lenne. A Warriorsnál nagy kérdés, hogy elkezdik-e a pihentetést, vagy úgy vannak vele, hogy ezt majd a Spurs elleni meccseken végzik – arra tippelünk, hogy ameddig lehet, megpróbálják megcsinálni a rekordot, valószínűleg mindenki pályán lesz náluk.

Los Angeles Lakers – Boston Celtics 03:30

Kobe Bryant utolsó fellépése lehet a Boston ellen, de az összedrótozott legenda valószínűleg pár perces bevetése nem lesz faktor – azok lehetnek viszont a Lakers fiataljai. A kisebb Russell-Young botrány után már egyszer győzött a Lakers, akkor Julius Randle, Russell és Clarkson is remekelt. A Boston ellen valószínűleg nem lesz könnyű dolguk, a Celtics mentálisan biztosan a topon lesz az oaklandi győzelem után, ráadásul nagyon kell nekik ez a siker is a keleti playoff-tülekedésben. A vendégek sikerére nagyobb az esély, de a felfokozott hangulat és a történelmi párosítás miatt talán a Los Angeles képes lehet egy szoros meccsre, ott pedig bármi előfordulhat.

A mérkőzések élőképes közvetítései ide kattintva elérhetőek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus