Minnesotába látogat a bajnok, Chicagóba a Raptors

Love nem játszik volt csapata ellen - a Bulls továbbra is tartalékos, nyernie kell a Raptorsnak - a Lakersen is átlépne a Kings.

 

Chicago Bulls - Toronto Raptors 02:00

Mindkét együttesnek fontos lenne ez a győzelem, a Toronto két, a Chicago három vereségből érkezik, van min javítaniuk a feleknek. Mindkét gárda többet tud annál, mint amit láttunk tőlük az előző összecsapásokon, de amíg a Raptorsnál főleg a védekezéssel vannak gondok, addig a Bullst inkább a sérülések hátráltatják - Jimmy Butler, Dwyane Wade, Nikola Mirotic és Paul Zipser is hiányzott legutóbb, közülök pedig egyedül Butler játékára van érdemi esély. Így azért nehéz helyzetben lesznek a hazaiak, a Raptorsnál van három komoly támadóopció, és ha nem játszik Butler, akkor nincs védőjük a Lowry-DeRozan párosra - kérdés, hogy a palánk alatt Gibsonék mihez kezdenek Valanciunasszal, de ha nem lesz Butler, akkor támadásban is nagyon komoly gondjai lehetnek Fred Hoiberg együttesének. Főleg hogy Carter-Williamsre éppen jó megoldás a túloldalon Lowry, más playmaker pedig gyakorlatilag nincs is a keretben...

Minnesota Timberwolves - Cleveland Cavaliers 02:00 (Sport1 - ÉLŐ)

A Wolves az utóbbi három meccséből kétszer jól, egyszer pedig gyengén játszott, ahogy az egész szezonban, úgy most is nagyon nehéz megtippelni, hogy mit kapunk tőlük - leginkább a fegyelmen, a koncentráción és az ebből fakadó védekezésen múlik náluk a siker. A Cavsnél JR Smith és Iman Shumpert mellett Kevin Love is sérült, egyikük sem fog játszani, így ismét előtérbe kerülhet a frissen szerződtetett, de eddig hasznosnak bizonyuló Derrick Williams, illetve természetesen Kyle Korver tripláira is nagy szükségük lesz. Love-ot nem lesz egyszerű pótolniuk, de kinti dobásban még így is köröket vernek a Wolvesra, viszont érdekes matchup lehet a James-Wiggins vagy az Irving-Rubio harc is - az persze kérdés, hogy Townsszal mit kezdenek úgy, hogy csak Thompson és Frye bevethető magasember, de eddig is megoldották az ilyen helyzeteket. 

Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 04:30

A Sacramentónál úgy fest, hogy összeállt a gépezet, a gárda az előző öt meccséből négyet megnyert, elkapott komoly csapatokat is, és rátaláltak valamire, ami eddig nem volt meg - közben a Lakers is javulni látszik, érdekes összecsapás lehet ebből. A nagyobb kérdés a hazaiaknál lehet, hiszen az ő védekezésük továbbra is messze van az elfogadhatótól, és csak akkor tudnak nyerni, ha megvan a ritmus támadásban. A vendégek természetesen Cousinsra építenek elsősorban, őt kell majd a Mozgov-Black-Zubac sornak megfognia, de mostanában egyre több segítséget kap a periméterről is - a LAL védekezését ismerve most is jó este elé nézhetnek támadásban. Valószínűleg látványos meccs lesz, mindkettejüknek fontos lenne a győzelem, a Kings nagyon közel van a playoffhoz, a Lakers pedig az utolsó szalmaszálakba próbál kapaszkodni - vereség esetén azért lassan le kell mondaniuk a rájátszásról.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus