Minnesotában folytatja a Houston, összecsap az OKC és a Cleveland

Két kiemelt rangadót és egy érdekesnek tűnő keleti derbit is rendeznek hajnalban, de pályára lép a Spurs is - nézzük, hogy mit várhatunk!

 

Toronto Raptors - Miami Heat 01:00

Itt egyértelmű favorit a Raptors, Lowryék egyrészt vezetik Keletet, másrészt kiváló formában vannak, harmadrészt hazai pályán ligaelsők - hiába tért vissza a Heatbe Dwyane Wade, az egyértemű, hogy jobb csapat a Toronto. A floridaiak elég nehéz időszakon vannak túl és bár Wade legutóbb hazai pályán adott némi érzelmi pluszt, tőle azt már nem lehet várni, hogy majd szintet emel a csapat játékán, de tudtak ők ennél sokkal többet is, főleg védekezésben, kérdés, hogy visszatalálnak-e ehhez. Ha nem, akkor nem sok esélyük lesz, csak akkor lehet keresnivalójuk, ha a korábban látott agresszív, fizikális játékkal elszívják a levegőt ellenfelük elől, ha Whiteside lejátssza a nagy formában lévő Valanciunast és ha támadásban is találnak valami pluszt. Sérültjük viszont van, Kelly Olynyk nem bevethető a "szokásos" Waiters-McGruder kettős mellett, de Dragic és Ellington sem 100%-os - a hazaiaknál Anunoby bokája ment ki legutóbb, ő valószínűleg most még nem játszhat.

Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks 02:00

Ez a meccs kötelező a Bucksnak, bár továbbra is elmondható, hogy Jason Kidd menesztése óta remek periódusuk van és 8-2-t mentek Joe Pruntyval, de éppen ezért lenne nagy kár, ha a keleti sereghajtó ellen, hazai pályán botlana a gárda. Persze leírni azért nem kell az Atlantát, a gárda két vereség után legutóbb legyőzte a Detroitot és az elmúlt öt meccséből összességében hármat is megnyert, bár tegyük hozzá, hogy főleg otthon vitézkedett, idegenben kevésbé. Dennis Schröder háta nem 100%-os, de a hírek szerint játszani fog és Bembryt leszámítva mindenki bevethető lesz a Hawksnál, míg a Milwaukee oldalán a hosszú távra kidőlt Teletovics-Brogdon-Dellavedova trió mellett Henson sem játszhat, igaz, legalább Jabari Parkerrel számolhatnak. Összességében jóval erősebb kerete van a Bucksnak három kiváló playmakerrel és egy viszonylag egyedi szerkezettel, blama lenne, ha nem gyűrnék le az Atlantát. 

Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 02:00

Ez lesz a játéknap egyik kiemelt rangadója, hiszen a ligamásodikat fogadja a nyugati negyedik, aki egy győzelemmel akár meg is előzheti a harmadik helyezett San Antoniót. Az összecsapás attól válhat érdekessé, hogy Minnesotában rendezik és otthon Nyugat legjobbja a Wolves (megelőzve a Spurst, a Houstont és a GSW-t is), de idegenben rendszeresen botlik, míg a Rockets pályától függetlenül ellenállhatatlan és zsinórban nyolc győzelemnél tart. Az biztos, hogy ők vannak jobb formában, de érdekes lesz látni a Butler-Harden csatát és hogy hátvédposzton mire mennek egymással a felek, ahogy azt is, hogy ötösben Towns és Capela között merre dől el a harc - mindketten rendkívül fontosak csapataik számára. A Minnynél nincs sérült, a vendégeknél Ariza nem bevethető és érdekességként megjegyezhetjük, hogy az első összecsapást Houstonban 18 ponttal nyerte a Rockets. 

Oklahoma City Thunder - Cleveland Cavaliers 02:00

Ez lesz a másik kiemelt mérkőzés, ahol szintén két jó csapat találkozik majd - talán mondhatjuk így, bár azért az utóbbi időben mindkét oldalon voltak gondok. A Cavsnél mélyebben persze nem sokan jártak mostanság, de talán összekapta magát a brigád, jelenleg sorozatban három győzelemnél járnak LeBron Jamesék, legutóbb nyerni tudtak Bostonban, remekül debütáltak az új játékosok, szóval most bizakodhatnak. A Thundernél a Westbrook-Anthony páros sérülése okozott kisebb zavart és most is kérdés, hogy vállalni tudják-e a játékot, Westbrook kontakt nélkül edzett hétfőn és Anthony is hasonló munkát végzett, ha egyikük sem térhet vissza, akkor azért bravúr lenne Paul George-tól, ha célba vinné az OKC-t. A Clevelandnél csak Kevin Love sérült, a többiek bevethetőek, de náluk azért ne kiabáljunk még el semmit, majd ha lesz egymás után két jó hetük, akkor beszélhetünk velük kapcsolatban merészebb dolgokról is...

Dallas Mavericks - Sacramento Kings 02:30

Teljesen érdektelen mérkőzés, a két csapat szurkolóin kívül senkinek sem ajánljuk - tétje nincs és mivel a Kings a ligautolsó, a Mavs pedig hátulról harmadik-negyedik, túl magas színvonalra sem számíthatunk. Kisebb-nagyobb részsikereknek, egy-egy győzelemnek örülhettek a felek mostanában és tíz napja játszottak egymással is, akkor Sacramentóban nyerni tudott a Dallas, összességében 1-1-re áll a párharc idén, a sérültlistára pillanatva pedig azt látjuk, hogy a hazaiaknál Nowitzki, Barea, Matthews és Mejri is szerepel, míg a vendégeknél mindenki bevethető. 

Denver Nuggets - San Antonio Spurs 04:30

A Spurs továbbra is erősen tartalékos és a Leonard-Gay-Aldridge trió most sem léphet majd pályára, így támadásban érdekes lesz, hogy mire mennek majd - azt már csak halkan tesszük hozzá, hogy kemény idegenbeli back-to-backet vívnak, nem ördögtől való, hogy Ginobili, Parker, vagy éppen Gasol játéka sem vehető 100%-osra. A hazai pályán elég meggyőző, pihetebb Nuggets jóval fényesebben áll támadópotenciált tekintve, az előző tíz meccséből hetet egyébként is megnyert, jó formában van, így inkább Jokicsék tűnnek esélyesebbnek - persze ha igazán felpörög és előhúzza a ligaelit védekezését, akkor lehet keresnivalója a Spursnek is. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus