Minny - OKC és Spurs - Clippers rangadók a fókuszban!

Ma éjjel kilenc derbivel folytatódik az NBA alapszakasza, s farkasszemet néz egymással a liga legjobb dobója, valamint legjobb lepattanózója, a Chris Pault elvesztő Clippers San Antonióba látogat, a találkozik két olyan keleti gárda, mely bomba kerettel rendelkezik, mégis nagyon messze jár jelenleg a PO-helyektől, ezen felül floridai házirangadót és egy Indiana - New Orleanst is láthatunk ezen a játéknapon. Nézzük, mit érdemes tudnunk elöljáróban!

Indiana Pacers - New Orleans Pelicans (01:00)

Az évad eddigi két legjobb blokkolója, Roy Hibbert és Anthony Davis csatája a palánk alatt extra csemege, pláne ha azt nézzük, teljesen más stílusú és felépítésű játékosokról van szó. Mivel az NOP a tegnap kidőlő Ryan Anderson kivételével teljes csapattal érkezik Indianába, ezért nem lehet leírni Monty Williams legénységét idegenben sem, nagy derbire számíthatunk!

Orlando Magic - Miami Heat (01:00)

Az Orlando nem teljesen sansztalanként lép pályára a bajnok ellen, de amennyiben LeBron Jamesék kellően komolyan veszik állambeli riválisukat, úgy vélhetően be is húzzák a kötelezőt nem teljesen egészséges kulcsembereikkel a fedélzeten is. Nik Vucsevics kidőlése ráadásul elég sokat ront az Orlando oddsain, de összességében ez is csak növeli az underdog szerepben lévő fél nyomásnélküliségét.

Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers (01:30)

A Nets Blatche-t visszakaphatja, de Brook Lopez hiánya továbbra is érzékenyen érintheti a brooklyniakat, ám Oklahoma City-beli diadala óriási pluszt adhat ilyen helyzetben a Kidd-legénységnek, pláne mivel az eltiltott Bynum mellett Kyrie Irvinget sem vetheti be ma a Cavs. Két amolyan elkeseredett, s nagyon masszívan alulteljesítő alakulat összecsapásán inkább a Nets a favorit, de mindkét gárda képes megverni önmagát is, ellenféltől függetlenül.

Chicago Bulls - Atlanta Hawks (02:00)

A Bulls gyakorlatilag minden meccset elbukik, melyen van reális esélye, s az összes olyat megnyeri, ahol egyébként abszolút alárendelt szerepben kéne lenniük. A Horfordot elvesztő Hawks elleni csatáában határeset a helyzet, itt nem lehet mondani esélyesebb felet, de hajtós kosárlabdát és kiszámíthatatlan csatát azért garantálhatunk így is. Korvernek meglesz a 103?

Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder (02:00)

A Minny és az OKC rengeteg nagy meccset játszott már egymással az utóbbi években, a két, 2010-es világbajnok, Kevin Love és Kevin Durant pedig ölre menő pontcsatát vívhat, ahol a fő kérdés 4,5 percen keresztül az lesz, hogy ki kap éppen hatékonyabb segítőket, majd az utolsó dobásnál ők jöhetnek, ha szoros az állás...

San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers (02:30)

A Spurs egy vezérét vesztett LAC-vel nézhet ma farkasszemet, s ki tudja, ez rövid távon mit hoz ki a Chris Pault hetekig kényszerből jegelő Los Angeles-iekből, pláne mivel a játékmester helyére beugró Darren Collison kezd nagyon szépen formába lendülni és most kezdőként még egy újabb löketet adhat saját karrierjének. A texasiak persze a liga egyik leghidegvérűbb csapataként otthon esélyesnek tekinthetőek, de nem befolyásolhatja őket kicsit sem Paul hiánya, mert akkor meglesz a szükséges erő a Clippersben az idegenbeli bravúrhoz.

Phoenix Suns - Milwaukee Bucks (03:00)

A Suns Eric Bledsoe nélkül is kötelező győzelem előtt áll, bár a Bucks már a visszaépített Sandersszel a színen Los Angelesben meglepően simán verte a Lakerst, tehát idegenben sem ijed meg mostanság a ligautolsó. Izgalmak nem igazán várhatóak itt, hiszen a Phoenix nagyon kiegyensúlyozott ebben az évadban és Gerald Green kezdőként legalább pontokban tudhatja is pótolni Bledsoe-t, a kérdés inkább az, hogy a padról jövők közül ki lép eggyel előre produktivitásban.

Portland Trail Blazers - Philadelphia 76ers (04:00)

A Blazers a zsinórban három idegenbeli diadal után érkező Philadelphiát fogadja, toronymagas favoritként, de a tavalyi évad legjobb újonca (Lillard) és az idei felhozatal eddigi legjobb egyese (Carter-Williams) párharca, valamint LaMarcus Aldridge és Thad Young parolája adhat annyi pluszt ennek a párosításnak, hogy érdemes legyen nézni.

Sacramento Kings - Charlotte Bobcats (04:00)

A Bobcats mérlege igen sokat romlik ezen a nyugati túrán, ami az ellenfeleket elnézve nem meglepő,d e ma pont lenne sansza a tavalyi ligautolsónak, hiszen a védekezésben még mindig sokszor szedett-vetettnek tűnő Kings otthonába látogatnak Al Jeffersonék. A veterán center és DeMarcus Cousins találkozása sok mindenről dönthet, de eléggé kiszámíthatatlan match-up ez ahhoz, hogy pusztán ezen menjen el a csata az egyik vagy a másik félnek.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus