Mire megy a Spurs a ligaelső Houston otthonában?

Rockets-Spurs rangadó - otthon meccsel a Boston - látványban aligha lesz hiány a Nuggets-Pelicans derbin - folytatja a Bulls?

 

Charlotte Hornets - Miami Heat 01:00

Borzasztó fontos lenne ez a siker mindkét gárdának, a Heat képtelen kitörni az 50%-os csapat szerepéből Hassan Whiteside nélkül, míg a Hornets egy komoly negatív széria után igyekszik kapaszkodni valamibe - megverték a Thundert, majd kikaptak Houstonban, most otthon mindenképpen nyerniük kell, hogy megkezdjék a felzárkózást. Hasonló játékerőt képviselnek a csapatok, de az azért kérdéses, hogy Whiteside nélkül mire megy Howard ellen a Miami, sem Adebayo, sem Olynyk nem tűnik jó megoldásnak rá, míg a periméteren fontos csatát vívhat egymással Walker és Dragic - meglátjuk, hogy ki tud fölénybe kerülni, a Charlotte azért a hazai 8-6-ban bízhat, otthon általában megvan a tartása a csapatnak. 

Indiana Pacers - Detroit Pistons 01:00

A Pacers Kelet negyedik-ötödik helyéért van harcban jelenleg és kiváló formát fut már hetek óta, igaz, legutóbb jött egy kisiklás, ami hazai vereséget eredményezett az OKC ellen. Ezzel együtt nincs miért aggódniuk, jól játszanak, az utóbbi időben a védekezésük is rendben van, otthon léphetnek pályára (egy hatmeccses széria lezárásaként), ráadásul a Pistons back-to-backet hajt végre, így pihentebbek is Oladipóék. A vendégek hét vereség után tudtak végre nyerni Atlantában, de ennél több kell ahhoz, hogy visszataláljanak oda, ahol a hullámvölgy előtt voltak, meglátjuk, hogy most mire lesznek képesek - a liga egyik leggyengébben dobó csapatáról beszélünk a jó mérleg ellenére, ennél mindenképpen többet kell mutatniuk. 

Orlando Magic - Portland Trail Blazers 01:00

A Portland egy komolyabb vereségszériát zárt le legutóbb a Heat ellen és bár Jusuf Nurkic továbbra is sérült, most is bízhatnak a sikerben - egyrészt a center játékára most már van valamennyi esély, másrészt a Magic zsinórban három vereségnél tart. A hazaiaknál Fournier és Gordon sincs, bár utóbbi legalább már edz, de Afflalo játéka is kérdéses, Terrence Ross hetek óta hiányzik, igaz, legalább lehet, hogy Jonathan Isaac bevethető lesz. Az Orlando összességében is gyenge formában van, a playmakerek nélkül a támadójáték is harmatos, a védekezéssel mindig is gondjaik voltak, ráadásul a Blazers 7-5-öt hozott eddig idegenben, ők vendégként sem jönnek zavarba. 

Philadelphia 76ers - Oklahoma City Thunder 01:00

Mindkét együttes fontos idegenbeli győzelem után érkezik meg, de elég nehéz megjósolni, hogy mit látunk majd a pályán. Az biztos, hogy az OKC támadójátéka továbbra is romhalmaz, amelyet az egyéni villanások néha-néha tudnak működtetni, de ők csak abban bízhatnak, hogy extra védekezést mutatnak be és lebontják a Philly rendszerét - meglepő lenne, ha egy csapásra összeállna a Westbrook-George-Anthony sor, letisztáznák, hogy kinek mi a dolga és szétdobnák ellenfelüket. Ez amúgy is inkább a Sixers osztályrésze, az ő támadójátékukkal semmi gond nincs, tele vannak playmakerrel, de tegyük hozzá, hogy a Thundernek papíron megvan a válasza: Adams szívhatja Embiid, George pedig Simmons vérét, ha ezt a kettőst sikerül lelassítani, akkor pedig rögtön szebb a helyzet a vendégek számára. Andre Roberson azért hiányozhat az OKC-nek, de nekik már sok magyarázatra nincs idejük, eltelt 27 meccs úgy, hogy 50% alatt vannak. 

Washington Wizards - Los Angeles Clippers 01:00

Nem egészen egy hete találkoztak a felek Los Angelesben, ahol a Clippers 113-112-re nyerni tudott, amit azóta két győzelem követett a továbbra is nagyon foghíjas csapat életében, a Wizardsnál viszont visszatért John Wall, aki mindenképpen pluszt jelent. Érdekes meccs lesz, a LAC nagyon rátalált valamire az elmúlt találkozókon, Teodoszics visszatért, Lou Williams villog, DeAndre Jordan is hozza magát, védekezésben is mutattak életjeleket, kérdés, hogy ebből mi marad meg idegenben. A Washington nyilván szeretne visszavágni, most már alighanem Wall is többet vállalhat, mint legutóbb, ráadásul a Clippersnél a Beverley-Griffin-Gallinari trió mellett Austin Rivers sem lesz ott, mert legutóbb agyrázkódást szenvedett. 

Boston Celtics - Utah Jazz 01:30

A Bostonnak továbbra is menekülnie kell előre, mert nagyon jön mögöttük a Cleveland, de Irvingék eddig teszik is a dolgukat és továbbra is vezetik Keletet - az irányító nélkül botlottak egyet, de legutóbb Al Horford hiányát is elbírták, úgy dobták túl a Denvert. A Jazz eléggé behorpadt, sorozatban négy vereségnél járnak Gobert-ék, egyedül Donovan Mitchell parádés játékának örülhetnek, az biztos, hogy benne egy kincsre leltek. Amellett, hogy rajta kívül nincs stabil pontszerzőjük és eléggé esetleges a támadójátékuk, a korábban ligaelit védekezésük sem a régi, így pedig nehéz lesz megszorítani a Celticset még úgy is, hogy Morris nem lesz ott a pályán, Horford játéka pedig kérdéses - igaz, ő azért minden bizonnyal nem hagy ki még egy találkozót pihenés miatt. 

Toronto Raptors - Brooklyn Nets 01:30

3-1-gyel hozta le idegenbeli túráját a Raptors, most pedig ismét hazai környezetben játszhat, ahol eddig nem nagyon hibázott, 9-1-re áll ebben a csarnokban - ez nem túl jó jel az egyébként is back-to-backet vívó, ráadásul természetesen jóval alacsonyabb játékerőt képviselő Brooklyn számára. A vendégeknél a dobásokat kellene visszaterelni abba a mederbe, ahol korábban voltak, mert a Knicks ellen elég pocsékul céloztak, de nyilván védekezésben sem olyan meggyőzőek eddig, hogy megállítsák a Lowry-DeRozan párost - szinte minden a hazaiak mellett szól, akiknek kötelező hozniuk ezt a győzelmet, de ilyenkor szokott jönni a csattanó...

Memphis Grizzlies - Atlanta Hawks 02:00

Gyakorlatilag a liga két legrosszabb csapatáról beszélünk, a Hawks ténylegesen is a legrosszabb mérleget hozza, a Memphis pedig Mike Conley kiesése óta számít a leggyengébbnek. A vendégek back-to-backet játszanak, ez is nehezíti a helyzetüket, így ennél jobb esélye nem nagyon lesz a Grizzliesnek arra, hogy végre nyerjen egy meccset, de Parsons és Evans is sérüléssel bajlódik, először is kellene találni valakit Marc Gasol mellé, aki valamilyen módon képes lehetőségeket kreálni. Összességében se jó színvonalra, se különösebb izgalmakra nem számíthatunk, az Atlanta még fáradt is, ráadásul semmilyen tétje nincs ennek az összecsapásnak. 

Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 02:00

Nagy formában van a Chicago, zsinórban négy győzelemnél jár az együttes, így a papíron jóval erősebb Milwaukee sem lehet nyugodt - a Bulls védekezése ellen mindenki megszenved mostanában, elöl Nikola Mirotic adott nagy lökést és a szoros végjátékokat is meg tudják oldani. Pedig a Bucksnak természetesen kötelező lenne ez a győzelem a New Orleansban elszenvedett vereség után, hiszen bár jelenleg negyedik a gárda, két vereséggel rögtön a playoff-vonal alá lehet most csúszni Keleten. Az Antetokounmpo-Middleton-Bledsoe trióban papíron megvan az a potenciál, amivel meg lehet nyerni ezt a meccset (is), de a győztes találkozóikon mindig jól működött a védekezés is, most is ez lesz a kulcs. 

Denver Nuggets - New Orleans Pelicans 03:00

A New Orleans támadójátéka egészen elképesztő az utóbbi időben, gyakorlatilag a kezdőötös bármelyik tagja képes extra teljesítményt nyújtani és rendszeresen meg is teszik ezt közülük többen, igaz, az eredmények így is váltakozóak, a védekezésre nem nagyon jut energia. A Denvernél is elsősorban a támadójáték hozza a meccseket, legutóbb Bostonban sem álltak messze a győzelemtől, ráadásul most lezárták hosszú idegenbeli túrájukat és otthon léphetnek pályára, ahol 10-2-re állnak eddig. Nikola Jokics az orvosok szerint egészséges, legutóbb Michael Malone döntött úgy, hogy még nem játszatja, kérdés, hogy most visszatér-e a szerb center, akire azért szükségük lenne, hogy meglegyen az egyensúly, illetve hogy legyen megfelelő ellenstételezés a palánk alatt a Cousins-Davis párossal szemben. Mindenképpen jó mérkőzésre számíthatunk, idén már kétszer találkoztak a felek és mindkettő pontzáport hozott, mindkétszer a hazaiak nyertek, a Denver például 146 egységet szórt be a győztes meccsén. 

Houston Rockets - San Antonio Spurs 03:30

A játéknap csúcsrangadója a sor végére marad, a ligaelső fogadja a nyugati harmadik, összesítve ötödik helyen álló San Antoniót. Kawhi Leonard perceit elsőre még nagyon szigorúan mérték a Spursnél, kérdés, hogy most mennyivel kap majd többet, illetve hogy hogyan sikerül őt visszaintegrálni a rendszerbe, hogyan változik meg mondjuk LaMarcus Aldridge szerepe, hogyan lépnek hátrébb azok, akiknek eddig többet kellett vállalni. A vendégeknél így most elvileg nincs sérült, Danny Greennek van egy kisebb problémája, de úgy fest, hogy vállalja a játékot, a túloldalon viszont nem lesz ott Luc Mbah a Moute, pedig neki Leonard ellen azért lett volna szerepe védekezésben. Nélküle PJ Tuckernek és Trevor Arizának kell feljebb kapcsolni, de a  Chris Paullal 12-0-ra álló társaságnak igazából nincs mitől tartania - védekezésben vissza kellene találniuk a korábbi útra, de támadásban annyira meggyőzőek, hogy otthon természetesen így is ők a fő esélyesek. A Harden-Paul kettős nagyon kiegyensúlyozottan mozgatja a gárdát, Clitn Capela atletikussága is okozhat gondokat a Spursnak, ráadásul ne felejtsük el azt sem, hogy Gregg Popovich alakulata támadásban finoman szólva sem elit eddig, vendégként pedig csak 6-7-re áll, miután legutóbb kikapott Dallasban. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus