Mire megy Leonard nélkül a Spurs az Oracle-ben?

Kawhi Leonard valószínűleg nem játszik, 2-0-ra elhúzhat a Golden State a nyugati döntőben - kitalál valamit Popovich?

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 03:00 (Sport1 - ÉLŐ)

Sokáig emlékezetes első mérkőzést hozott a párharc, hiszen a Spurs gyakorlatilag leoktatta a kicsit még rozsdás Golden State-et, aztán megsérült Kawhi Leonard, és a GSW történelmi fordítással behúzta a derbit. A második találkozó előtt az a fő kérdés, hogy mentálisan milyen állapotban vannak a felek, a szemlátomást lassan kezdő Warriors felpörög-e kellő fordulatszámra, vagy ismét elkényelmesedik, illetve hogy a Spursből mit hoz ki Kawhi Leonard hiánya - Gregg Popovich szerint ugyanis a kiscsatár most nem fog pályára lépni.

A nyomás mindenesetre most is a hazai alakulaton van, hiszen nagy blama lenne, ha elvesztenék a pályaelőnyt, főleg ha ez a Leonard nélküli Spurs ellen történne meg, míg a vendégek nyomás nélkül játszhatnak, hiszen senki nem vár most tőlük győzelmet. A Rockets ellen parádéztak Leonard nélkül, de az azért nem reális, hogy majd mindig olyan szintet hoznak legjobbjuk hiányában, ráadásul ez a GSW sokkal erősebb, jobban védekező és támadásban is több opcióval rendelkező csapat. Az is kérdés, hogy hogyan dolgozzák fel Ginobiliék azt, hogy meglepték a Warriorst, és félig már meg is nyerték az első meccset, végül mégis kikaptak, ez okozhat gondokat fejben.

Alapvetően nyilván ki kell valamit találniuk védekezésben Durantre, támadásban pedig még többet kell használniuk Aldridge-et és valószínűleg Gasolt is - még inkább kontrollálniuk kell a tempót, és el kell venniük a Warriors gyors játékait. 

A hazaiaknál is lehet egyébként egy fontos hiányzó, ugyanis Andre Iguodala térde nincs rendben, és bár nem súlyos a sérülés, könnyen lehet, hogy ezt a találkozót kihagyja. 

A párharc állása: 1-0 a Warriors javára.

A mérkőzéshez élőképes streamet itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus