Mit lép a belharcra a Cleveland és a Chicago?

A kötelezők kötelezője vár a Cavsra, a Bulls a Miamit fogadja - Philadelphiában javítana a Rockets - rangadó Atlantában.

 

Indiana Pacers - Sacramento Kings 01:00

A Pacers back-to-backet játszik, egy gyengébb széria után előző este nyerni tudott Minnesotában, de a sűrű program ellenére lehet, hogy nem fáradtabb a társaság, mint a Kings - a vendégek sorozatban ötödik idegenbeli meccsüket játsszák le egy hét alatt. Érdekes módon azonban az előző kettőt megnyerték Cousinsék, az egészen vállalható védekezés mellett jóval kevesebbet hibáztak, mint korábban, clutch helyzetekben is jól vizsgáztak, a Cavs legyőzése pedig akkor is dicséretes, ha a bajnok finoman szólva nincs ideális állapotban. Indianában sem lesz egyszerű dolguk azonban, ha működik a Teague-George-Turner tengely, akkor nehéz velük tartani a lépést, bár Cousins azért fizikálisan is komoly gondokat okozhat Turnernek - kérdés, hogy mennyire lesz fásult a Pacers, és hogy mennyire tudja megismételni clevelandi játékát a Kings.

Cleveland Cavaliers - Brooklyn Nets 01:30

Ennél nagyobb kötelező nem létezik ma az NBA-ben, hazai pályán, a nagyon messze ligautolsó, idegenben 2-19-re álló Brooklynt kell legyőzni. A címvédőnek ez alapvetően nem jelenthet gondot, de LeBron James folyamatos kifakadásai, kritikái és a vereségek miatt is áll a bál Clevelandben, és bár ott még nem tartunk, de egy esetleges mostani vereség után még Tyronn Lue is elgondolkodhat az állásán - mindenesetre még az eddigieknél is nagyobb blama lenne, ha a liga messze leggyengébb csapatát nem tudnák megverni Irvingék.

Boston Celtics - Orlando Magic 01:30

A Celtics idén először tudott megverni ligaelit csapatot, amikor egy gyengébb időszak után legutóbb legyőzte a Houstont, erre építve pedig most kötelező az újabb siker a zuhanó Orlandóval szemben. Vucsevicsék támadójátéka meg sem közelíti az MVP-szinten pattogtató Isaiah Thomas által húzott Bostontét, a periméteren ráadásul létszámgondokkal is küzdenek - kis túlzással csak Elfrid Payton bevethető, a többiek magasabb poszton játszanak. Ugyan Bradley sérült a hazaiaknál, de így sem hibázhatnak - igaz, a palánk alatt azért lehetnek gondjaik az Orlando magasembereivel (Ibaka, Vucsevics, Biyombo), a vendégek leginkább ebben bízhatnak.

Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 01:30

Egyik csapat sincs jó formában, a Raptors éppen ötöt bukott zsinórban, megsérült DeRozan, és a gondok nyilvánvalóak, míg a Bucks az előző öt találkozójából csak egyet húzott be - legutóbb éppen a Sixerstől kapott ki a gárda. Kérdés, hogy ki tudja jobban összeszedni magát, a Torontónál voltak biztató jelek az előző két összecsapáson, de nagyon sok múlik támadásban Lowry-n, igaz, éppen ezzel bajlódik a Milwaukee is: az Antetokounmpo-Parker pároson kívül nincs igazán potens fegyverük, ha csak Greg Monroe nem játszik éppen nagyot. Nehezen megjósolható, hogy mi fog történni, Antetokounmpóra papíron jó opció Carroll, ha tudja lassítani, akkor még DeRozan nélkül is bőven lehet esélye a Raptorsnak.

New York Knicks - Charlotte Hornets 01:30

Van gond a Knicksnél, egyre inkább úgy fest, hogy kifelé áll Carmelo Anthony rúdja, a csapat pedig jelenleg hét meccsel áll 50% alatt - hetek óta csak elvétve jön egy-egy siker, legutóbb épp Dallasban kaptak ki. A Charlotte mostanában stabilabb, legutóbb a Golden State-et is megizzasztotta, de idegenben más a helyzet, ott komolyabb bukószériában vannak Batumék. Kérdés, hogy Porzingis mennyire tud dominálni, azon a poszton azért lehetnek gondjaik a vendégeknek, de a Walker-Batum párossal nehezen fognak mit kezdeni Rose-ék - védekezésben finoman szólva nem állnak a helyzet magaslatán.

Philadephia 76ers - Houston Rockets 02:00

Továbbra is kérdéses Joel Embiid játéka, javul az állapota, de nem biztos, hogy játszani tud ezen az estén - igaz, nélküle is nagy szériában van a gárda, a Clipperst és a Milwaukee-t is legyőzték. A Rockets ellen sem lehet őket leírni, a vendégek egyáltalán nem meggyőzőek mostanság, az előző négy találkozóból csak egyet nyertek meg, sem védekezésben, sem dobóformában nem hozzák korábbi önmagukat. Eric Gordon sérüléssel bajlódik, az ő tűzereje is nagyon hiányozhat, ha nem játszik, vagy nem jól játszik - különösebb következménye nem lenne egy vereségnek, de ideje lenne összeszedniük magukat.

Chicago Bulls - Miami Heat 02:00

Sorozatban ötödik győzelmét jegyezte a Miami, nagyon kiegyensúlyozott mostanában a csapat, és éppen ez az, ami nem mondható el a Chicagóról - leolvadások, gyenge védekezés, erőlködés és főleg csapaton belüli széthúzás látható náluk. Kérdés, hogy hogyan reagálnak a hazaiak a pályán a legutóbbi vereségre és az azóta történt üzengetésekre, illetve hogy a Heat mennyire tudja megőrizni eddigi formáját. Külön ki kell emelnünk Dion Waiterst, aki sorozatban háromszor hozott extrát, és erre mindháromszor nagyon nagy szükségük volt, illetve természetesen Dwyane Wade-et, akit továbbra sem egyszerű megszokni a Miami ellen...

New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 02:00

A Spurs jelenleg zsinórban öt győzelemnél jár, ráadásul főleg tartalékos felállásban aratta ezeket a sikereket: Leonard, Parker, Gasol, Ginobili és Simmons is hagyott ki meccseket. Könnyen lehet, hogy közülük most is csak Ginobili lesz bevethető, bár Tony Parker jelenleg "valószínűleg játszik" státuszban van. A túloldalon Anthony Davis játékán kell izgulni rendszeresen, ez most is így van, legutóbb is megsérült, és bár hoztak már extrát nélküle is, azért a hiánya nem növelné az esélyeiket. A védekezéssel mindenesetre nagyon komoly gondjaik vannak az előző találkozókon, sorozatban négyszer kaptak legalább 114 pontot, ez pedig a Spurs ellen nem fog beleférni - Aldridge-ék még tartalékosan is meg tudják ezt büntetni, ráadásul ők több kategóriával hatékonyabbak hátul.

Atlanta Hawks - Washington Wizards 02:00

Ez komoly keleti rangadó lesz, a konferencia két legjobb formában lévő csapata találkozik - a fővárosiak a borzasztó szezonrajt után már ott vannak az élmezőnyben, a második Raptorstól is csak 2,5 meccs hátrányban. A Washington idegenben azért haloványabb, ez a Hawks mellett szólhat, de a Wall-Beal páros nagyon meg fogja dolgoztatni Schröderéket - az irányítók közötti csata kulcsfontosságú lehet, mindketten gyorsak és remekül bontanak védemet. A palánk alatt Howard és Gortat között is jó párharcra számíthatunk, Millsapre a Porter-Morris-Oubre trió juthat, velük pedig a small-ballt is a hazaiakra erőltetheti a Wizards - védekezésben sokkal jobb az Atlanta, de small-ballban nem biztos, hogy ez így marad.

Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies 04:00

A Portland megnyerte az előző két meccsét és tapad a Denverre a nyugati playoff-harcban, de ehhez nagyon kellene a mostani győzelem is, főleg mert bravúrnak számítana. A matchupot tekintve is jobban áll a Grizzlies, mert Conley és Allen is lassíthatja a Lillard-McCollum párost, márpedig ha utóbbi kettő nem hoz extrát, akkor nehéz helyzetben lesz a Blazers - emellett összességében játékerőben is jobbak a vendégek, bár ők sem túl meggyőzőek mostanság. Mindenesetre Marc Gasol komoly problémát jelenthet a hazaiaknak, Plumlee intelligens játékos, de nem egy kategória a spanyollal, aki éppen egy karriercsúcsból érkezik. Sérülések vannak mindkét oldalon, a Portlandnél Harkless, a Grizzliesnél pedig Parsons, Green és Daniels maródi.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus