Mit lép a Thunder Houstonban?

Folytatódik a Rockets-OKC, a Warriors-Blazers és a Wizards-Hawks párharc is - nézzük, hogy mire számíthatunk!

Washington Wizards - Atlanta Hawks 01:00

A találkozó kérdése, hogy lesz-e válasza az Atlantának John Wallra, vagy Schröderék végignézik, ahogy a Wizards irányítója ismét megveri őket - ha hagyják, akkor Walltól nem szokatlan az a teljesítmény, amit az első mérkőzésen mutatott. A vendégeknek elsősorban rá kell megoldást találni, de a palánk alatti fölényükre is alapozhatnak, hiszen ha valahol gondot tudtak okozni a Washingtonnak, az a Howard-Millsap páros játéka volt - ezt kell jobban csinálniuk, védekezésben pedig lehetőleg Howard felé terelniük Wallt. Kérdés, hogy mi lesz Sefoloshával, pályára kerül-e, illetve hogy akaratban, agresszivitásban felnőnek-e Millsapék az "MMA-s" fővárosiakhoz - a hírek szerint edzésen ezt és a leindítások megállítását gyakorolták leginkább. Tartalék persze éppen a Wizardsban is lehet, igaz, Oubre és Smith nincs 100%-os állapotban.

A párharc állása: 1-0 a Wizards javára.

Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 02:00

Elsőre komoly pofont kapott az OKC, Russell Westbrookot egy-egyben is eltüntette Patrick Beverley, míg a túloldalon képtelenek voltak lelassítani James Hardent, ebből pedig értelemszerűen egy méretes zakó kerekedett ki. Persze Billy Donovant nem kell félteni, ha van megoldás, akkor meg fogja találni, kérdés, hogy mit tud kezdeni Beverley-vel és Hardennel, de utóbbinál azért nagy változásokra nem lehet számítani, esetleg agresszívebb belépésekre a centerektől, de Robersonnál jobb védőt nem tud rátenni. Az OKC-nek valamit mindenképpen lépnie kell, de úgy, hogy ne "szabaduljanak fel"  a Houston triplavetői, mert az első meccsen ők sokat nem tettek hozzá, mégis simán kikapott a vendégcsapat - ha váltanak, azzal is számolniuk kell, hogy az Anderson-Ariza-Gordon-Lou Williams sor is kész szétlőni őket. Steven Adams szerint egyébként az volt a fő gond, hogy rosszul helyezkedtek Harden betöréseinél, jó eséllyel tehát ezen próbálnak meg javítani - kíváncsian várjuk, hogy mi sül ki ebből.

A párharc állása: 1-0 a Rockets javára.

Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 04:30

Az első mérkőzésen a Lillard-McCollum páros elképesztő extrája sem volt elég ahhoz, hogy nyerni tudjon a Portland, és bár a terv hasonló lehet a vendégeknél most is, minden este azért nem lehet elvárni ilyen teljesítményt a két hátvédtől. Kérdés, hogy mihez tudnak még nyúlni, Jusuf Nurkic most sem fog pályára lépni, így pedig valószínűleg marad a periméter-központú támadójáték. Túldobni viszon nagyon nehéz lesz ezt a Warriorst, amelyben az első meccshez képest még van is tartalék, hiszen Klay Thompson például nem játszott igazán jól, és akkor is látszott, hogy védekezéssel, a mélyebb rotációval és a több variációs lehetőséggel át tudják vészelni a gondokat. Ha nyerni tudna a Portland, az továbbra is bravúr lenne, bár hozzá kell tenni, hogy kisebb sérülések mindkét oldalon vannak, Durant, Livingston vagy éppen McCollum is szerepel a sérültlistán, de valószínűleg mindannyian játszani fognak.

A párharc állása: 1-0 a Warriors javára.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus