Most a Spurs próbálja megállítani az elszabaduló Jazzt

Kötelező előtt a Golden State - tartalékos Spurs érkezik a fáradt Jazzhez - pályán a Sixers és a Clippers is. 

 

Detroit Pistons - New Orleans Pelicans 01:00

A Pistons back-to-backet játszik, előző este nagy csatában maradt alul a gárda Atlantában, így egyrészt nem túl friss, másrészt sorozatban két vereségből érkezik, nincs is túl jó formában. De nincs jó passzban a Pelicans sem, Anthony Davisék nagy nehezen, hosszabbításban legyűrték a Brooklynt, de Cousins elvesztése óta ez még csak a második sikerük volt, most sem játszottak túl jól, ráadásul bár azóta volt egy pihenőnapjuk, de keleti túrán vannak és a hosszabbítás egyébként is extra energiát kívánt. Meglátjuk, hogy mire mennek most a Pistonsszal, Drummondék otthon azért jóval stabilabbak, mint idegenben, de nagy kérdés, hogy a magasemberek (Drummond és Griffin az egyik, Davis és Mirotic a másik oldalon) között mi történik majd, ez döntő lehet a találkozón. Új sérült nincs, Jameer Nelson nem 100%-os, lehet hogy a back-to-back miatt most hiányzik majd. 

Philadelphia 76ers - New York Knicks 01:00

Ezen a találkozón a New York játszik back-to-backet, Kanterék nagyot harcoltak előző este Indianában, de végül vereséget szenvedtek és most is abszolút underdogként érkeznek - tegnap is az akaratukkal voltak meccsben jó ideig, most viszont biztos, hogy jóval fáradtabbak, mint a Philly. Simmonsék egyébként is nagyon meggyőzőek mostanában hazai pályán és bár továbbra is vannak komoly hullámvölgyeik a meccseken belül, az nem kérdés, hogy ők alkotják a jobb csapatot jelenleg. Kanternek meggyűlik majd a baja Embiiddel és a Sixersnél egyébként is vannak még komoly playmakerek, akik képesek döntő faktorrá válni, a fáradtabb Knicks pedig 7-23-as idegenbeli mérleggel, legjobb játékosa nélkül nem számíthat túl sok jóra. 

Brooklyn Nets - Los Angeles Clippers 01:30

Nagyon fontos lenne ez a meccs a Clippers számára, hiszen harcban van a playoffért, de mögötte óriási iramban zárkózik a Jazz, előtte pedig menekül a Nuggets és előbb-utóbb valószínűleg a Pelicans is összeszedi magát - hiába játszanak idegenben Jordanék, a Brooklyn ellen muszáj lenne nyerniük. A Nets ugyanis zsinórban öt vereségnél tart, LeVert és Hollis-Jefferson továbbra s sérült, ők most sem léphetnek pályára és bár otthon azért sok mindenre képesek lehetnek, a védekezésük finoman szólva is szellős mostanában - ezt pedig Lou Williamsék, főleg a beledülő Gallinarival és a Griffin elcserélése óta játszott gyorsabb támadójátékkal kihasználhatják. A vendégeknél Milos Teodoszics nem teljesen egészséges, kérdéses, hogy pályára tud-e lépni. 

Chicago Bulls - Orlando Magic 02:00

Két keleti alsóházi csapatról beszélünk, ugyan a Bullsnak volt egy kiváló időszaka, de Dunn elvesztése óta megzuhant és már csak egyetlen meccsel vezet a Magic előtt, vendégsiker esetén egálba kerülnek a felek. A hazaiaknál legutóbb nem játszott Zach LaVine, a tervek szerint most viszont újra bevetik és a Minnesota legyőzésében ő azért kulcsszerepet vállalt, a támadójátékot lehet rá építeni - de kellenek mellé a többiek, Markkanen, Holiday és mások, hogy működjön a gépezet. Az Orlando jobb formában van az utóbbi időben, de legutóbb kikapott a Buckstól és idegenben azért még nem olyan veszélyesek Simmonsék, mint otthon, Vucsevics, Gordon, Ross és Isaac továbbra sem léphet pályára, meglátjuk, hogy mire lesznek képesek. 

Utah Jazz - San Antonio Spurs 03:00

Gyakorlatilag ez lesz a játéknap rangadója, hiszen ugyan back-to-backet játszik, de sorozatban kilenc győzelem után mindenképpen megjár ez a titulus a Jazznek, ha a San Antoniót fogadja. Aldridge-ék hosszú idegenbeli túrán vannak, de ez még csak a harmadik állomás lesz, elsőre lesimázták a Sunst, legutóbb pedig elég tartalékosan kikaptak a Golden State-től, meglátjuk, hogy most mennyire pörögnek fel - Leonard és Gay nincs, Parker és Murray nem 100%-os és kérdéses, hogy játszanak-e, Aldridge viszont biztosan pihen, fáj a térde. Ebben a formában inkább a Utah felé billenhet a mérleg nyelve akkor is, ha Gobert-ék fáradtabbak, mert elsöprő formában vannak, lendületből érkeznek, otthon játszanak és arra is van esély, hogy Ricky Rubio visszatérjen - bár a Portlandet nélküle is elintézték...

Golden State Warriors - Phoenix Suns 04:30

Ez országos egyes, a Golden State nem engedhet meg magának mostanában újabb hazai botlást, hiszen csak fél meccsel vezet a Houston előtt és annyit hibázott az elmúlt időszakban, hogy most stabilizálnia kell magát és a játékát. Ez főleg a védekezésre értendő, azzal voltak nagyon komoly gondjaik, de a Spurst azért így is szétszedték és bár Elfrid Paytonnal jól nézett ki legutóbb a Suns, azért a liga egyik leggyengébb csapatáról beszélünk, óriási blama lenne, ha nem nyernének Curryék. Az utóbbi tíz meccsből kilencet vesztő vendégeknél Devin Booker egyelőre csak limitáltan tudott edzeni, akár csak Tyson Chandler, a hazaiaknál viszont nincs különösebb probléma, Livingston és Green az, aki nem teljesen 100%-os, utóbbi valószínűleg nem is játszik, de ez sem okozhat nekik nagy gondot. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus