Most Bostonban tartott bemutatót a Westbrook-show

Elképesztő estét zárt Westbrook - a Dallas megverte a tartalékos Clipperst - agyonverte a Brooklynt a Cavs - szűken nyert a GSW.

Bődületes statisztikái mellett az utolsó percekben egymaga vette hátára a Thundert és vezette győzelemre a Celtics ellen Russell Westbrook az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában. A Cleveland kiütéses, a Golden State szoros győzelemmel hangolt a karácsonyi csúcsderbire, a Charlotte is lenyomta a Chicagót, három alapembere nélkül is győzött a Spurs, a Clippers viszont nem bírta el két sztárja hiányát és kikapott a Dallastól. A Toronto nyerni tudott a Jazz ellen, egylabdás meccset vívott a Denver és az Atlanta, Giannis Antetokounmpo extrájával parádézott a Milwaukee, míg a Memphis behúzta a Houston elleni rangadót. 

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

A mérkőzések rövid videós összefoglalói ide kattintva elérhetőek!

Charlotte Hornets - Chicago Bulls 103-91

Playoff-hangulatú meccs volt. Forrtak az indulatok, különösen a Chicago részéről, a vendégeknek ismét nem igazán ment a játék, legalábbis ami a támadást illeti: 40% alatt maradtak mezőnyből és 13 (!) blokkot kaptak a Hornets-játékosoktól. Ezzel együtt látótávolságon belül voltak a negyedik negyedben, ám itt is a Charlotte jött ki jobban az 50-50-es helyzetekből, a vendégeknél pedig elszakadt a cérna: Gibson megkapta a második technikaiját, Robin Lopez pedig lekönyökölte Zellert és Marvin Williamst is, így flagrant 2-vel kiállították. Dwyane Wade erős migrénnel játszotta a végig a meccset és nem volt túl hasznos, Jimmy Butler pedig hiába villogott, ez kevésnek bizonyult - az utóbbi hat meccsből ötödször bukott a Bulls, ráadásul karácsonykor San Antonióba utazik.

Batum tripla-duplázott. Ismét a két hátvéd intézte a támadójátékot a Hornetsnél, de ezúttal nem Kemba Walker, inkább Nic Batum volt a vezér: a francia húsz pontja mellé 11 lepattanót és 10 gólpasszt pakolt, így idei első tripla-dupláját jegyezte. Kulcsszerepet vállalt a második negyedben bemutatott 14-0-s hazai futásból is, amellyel a gárda átvette a meccs irányítását - innentől végig tíz pont környékén mozgott a különbség és bármit tett a Chicago, arra válaszolni tudott a Charlotte.

A Hornets legjobb dobói: Walker 20/6, Batum 20/3, Zeller 13, Kaminsky 13/3
A Bulls legjobb dobói: Butler 26/6, McDermott 15/9, Wade 12

Orlando Magic - Los Angeles Lakers 109-90

Egy negyed alatt eldőlt. Szenzációsan kezdte a meccset az Orlando, amellett, hogy DJ Augustin pillanatok alatt berámolt két triplát és egy duplát, Ibakáék a Lakers első hét dobásából ötöt (!) blokkoltak - a hazaiak villámgyorsan megléptek 10-0-ra és 30-14-re nyerték az első negyedet. Innentől nem volt miről beszélni, a lendületes, pihent Magic kézben tartotta az összecsapást, a padról beszálló Payton (25 pont, 9 gólpassz) tarthatatlan volt, 50,6%-kal dobtak mezőnyből, miközben egy megingást leszámítva jól is védekeztek, így végül könnyed győzelmet arattak. Ennek értékét növeli, hogy idén először hiányzott a támadójátékuk egyik alapja, Evan Fournier, akinek a sarkával vannak gondok.

Hazamehet a Lakers. Lezárta hétmeccses túráját Luke Walton csapata és az utóbbi 13 találkozójából a 12. vereségét szenvedte már el - összességében csak 11-22-re állnak, ez az időszak alaposan megviselte a társaságot. Ráadásul most sem lehetett ott Randle, Black és Calderon, így eléggé behorpadt a kispad, főleg úgy, hogy Young és Mozgov is kifejezetten gyenge napot fogott ki, de Russell sem játszott igazán jól. Összességében csak 16 gólpasszt osztottak ki és 35,6%-kal dobtak mezőnyből, ugyan egyszer feljöttek 88-82-re, ezután pillanatok alatt lerendezte a meccset az Orlando. A gárda most a Clippersszel játszik és két hét után először meccselhet otthon, ráadásul a következő 14 összecsapásából 11-et saját pályáján vív majd meg.

A Magic legjobb dobói: Payton 25/9, Ibaka 19/3, Augustin 11/9, Vucsevics 11, Watson 11/3
A Lakers legjobb dobói: Clarkson 18/12, Russell 15/3, Williams 13/3

Cleveland Cavaliers - Brooklyn Nets 119-99

Brutális különbség. A végeredmény nem tükrözi a két csapat közötti szakadékot, ennél sokkal nagyobb volt a távolság ezen az estén - az első negyed végén 14, félidőben 26, a harmadik játékrész befejeztével pedig 41 ponttal vezetett a Cleveland. Ebben a negyedben, 90-48-nál fejezte be a meccset James, az ezúttal tíz gólpasszt és hat labdaszerzést jegyző Irving, valamint a sérülésből visszatérő Love, de pillanatokkal később Tristan Thompson is megkapta pihenőjét a GSW elleni csúcsderbi előtt. A Cavs úgy döngölte földbe ellenfelét, hogy egyáltalán nem dobott extrán, sőt, kintről kifejezetten pocsékul (8/35 tripla) - az utóbbi tíz meccsből csak egyszer kaptak ki, amikor James, Irving és Love sem lépett pályára.

Reménytelen Brooklyn. Borzalmas estéjük volt a vendégeknek, bármivel próbálkoztak, egy másodpercig sem volt esélyük, mintha más ligában játszottak volna, mint a  bajnok - Lopezék így back-to-back letudták a Warriorst és a Clevelandet is. Idegenben 1-14-re, összességében 7-22-re állnak és a Philly veresége ellenére ők a ligautolsók - kedd hajnalban a jó formában lévő Charlotte-ot fogadják.

A Cavaliers legjobb dobói: James 19, Thompson 16, Love 14/6, Dunleavy 14/6
A Nets legjobb dobói: Lopez 16/6, Dinwiddie 13/3, Kilpatrick 12/6

Boston Celtics - Oklahoma City Thunder 112-117

Westbrook elképesztő estéje. Nehéz jelzőket találni a Thunder MVP-esélyesének teljesítményére, hiszen az még hagyján, hogy idei 14.,méghozzá hatalmas tripla-dupláját jegyezte jó hatékonysággal (45 pont, 13/25 mezőnyből, 5/7 tripla, 11 pattanó, 11 gólpassz, 4 eladott labda) és az is hagyján, hogy sorozatban harmadszor érte el a 40 pontot, de ráadásul a végjátékban egymaga nyerte meg a mérkőzést csapatának. Ő szerezte az OKC utolsó 15 pontját, a záró három percben 15-8-ra túldobta a Bostont és egy perccel a vége előtt sorozatban két hatalmas triplát süllyesztett el, amivel végleg összetörte a hazaiakat. Kolosszális teljesítményét így győzelem koronázta, az OKC megelőzte a Jazzt és 18-12-vel fellépett a nyugati hatodik helyre.

Tehetetlen volt a Boston. Szinte a teljes első félidőben vezetett és a meccs hajrájának is előnnyel mehetett neki a Celtics, de hiába szórt 34 pontot Isaiah Thomas, hiába remekelt Al Horford, a Westbrook-show elsodorta őket a végén. Elkezdték hackelni Robersont, ami működött is, mert 0/4-et dobott a kiscsatár, de aztán ismét kézbe vette a dolgokat Westbrook és eldöntötte az összecsapást. Úgy kapott ki a Boston, hogy 25-8-ra nyert a leindításból szerzett pontokat tekintve, 56-48-ra felülmúlta ellenfelét a festékben és azt sem tudta kihasználni, hogy az OKC tizenkét büntetőt rontott el.

A Celtics legjobb dobói: Thomas 34/6, Horford 23/9, Johnson 17/3
A Thunder legjobb dobói: Westbrook 45/15, Sabonis 20/12, Kanter 20

Detroit Pistons - Golden State Warriors 113-119

Szoros meccs volt. Hiába dobott egészen extrán a Warriors (55,8% mezőnyből, 35 gólpassz), a huszonhárom eladott labda (negatív szezoncsúcs) nagyon meglátszott, ugyanis ezekből 33 pontot pakolt a táblára a Detroit. Félidőben még vezettek is a hazaiak és csak Steph Curry, Klay Thompson, valamint a faultproblémáival együtt is 32 pontig jutó Kevin Durant révén sikerült felülkerekednie a listavezetőnek, de a hajrá is izgalmasan alakult: két perccel a vége előtt még egy ponttal a Pistons járt előrébb, de jött egy Durant-tripla, egy szép játék utáni Green-zsákolás, majd két Thompson-kosár két Curry-gólpasszból. Itt már nem nagyon volt idő válaszolni, így sorozatban hetedik győzelmét is hozta a GSW, sikerrel hangolt tehát a Cavs elleni szuperrangadóra.

Ez már biztató volt. Ugyan sorozatban ötödik vereségével tovább süllyed a Detroit, az eddigiekhez képest komoly javulás, hogy az utolsó pillanatokig partiban voltak a Warriors ellen. Stan Van Gundy szerint neki kell magába néznie, mert játékosai nagyon keményen küzdöttek, mégsem tudták megfogni és lelassítani Durantéket, tehát valószínűleg a stratégia volt rossz. A tréner ugyanakkor elégedett volt Tobias Harrissel, aki idén először kikerült a kezdőből, erre pedig egy 26 pontos (8/14 mezőnyből, 4/6 tripla) szezoncsúccsal reagált.

A Pistons legjobb dobói: Harris 26/12, Caldwell-Pope 25/12, Jackson 17
A Warriors legjobb dobói: Durant 32/9, Curry 25/15, Thompson 17/9

Milwaukee Bucks - Washington Wizards 123-96

Zúgott az "MVP-MVP". Sima győzelmet aratott a Milwaukee, a mérkőzés elejétől kezdve az történt a pályán, amit a hazaiak akartak, egészen tarthatatlan támadójátékot produkáltak - félidőben már 73 egységnél jártak, majd utána elkezdtek védekezni is. Az igazi extrát azonban Giannis Antetkounmpo hozta, aki bődületes estét zárt és 39 pontos karriercsúcsot hintett: 19 dobásából 12-t értékesített, leszedett nyolc lepattanót, kiosztott hat gólpasszt és ellopott két labdát is. Egy elrontott büntető fosztotta őt meg a negyven ponttól, majd Jason Kidd 33 perc után lecserélte őt, a közönség pedig az "M-V-P! M-V-P!" rigmussal fejezte ki, hogy milyen nagyra értékeli a görög teljesítményét. Antetokounmpo idén mindenképpen szintet lépett, de úgy fest, hogy nem is egyet és helyet követel magának a szupersztárok között...

Most nem volt partiban a Washington. Védekezésben közük sem volt a Buckshoz a vendégeknek, Parkerék 56,3%-kal dobtak mezőnyből és 66 pontot szereztek a festékből, átjáróház volt hátul a fővárosi alakulat, Emellett támadásban is voltak gondjaik, a visszatérő Porter tripláit lehet kiemelni, de Beal nagyon gyenge napot fogott ki és a második félidőre már a kedvük is elment ettől az estétől - bármit csináltak, Antetokounmpo és a Milwaukee átgázolt rajtuk, a különbség folyamatosan nőtt. A felek kedd hajnalban újra összecsapnak Washingtonban.

A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 39, Parker 21/3, Brogdon 17/9
A Wizards legjobb dobói: Porter 18/12, Wall 18, Morris 14/3

Memphis Grizzlies - Houston Rockets 115-109

Conley újra a régi, jár a taps a kispadnak. Nagyon nehezen lendült játékba visszatérése után a Memphis irányítója, de most ismét ő volt csapata vezére: 17 dobásból jutott el 24 pontig és végig nyomás alá helyezte a Houston védekezését. Mégsem rajta múlt a győzelem, sokkal inkább a hatalmasat játszó kispadon: Randolph, Ennis és Carter (együtt 43 pont, 18/26 mezőnyből, 7/11 tripla) is szenzációsan szállt be, az ő vezérletükkel futott a gárda egy 10-0-s etapot a negyedik negyed elején, amivel meglógott a Houston elől. James Harden szerint ez az időszak volt a kulcs és a vendégek számára itt úszott el a meccs, bár a Grizzlies összességében is 50%-kal tüzelt mezőnyből, valamint bevágott 13/25 triplát - az utóbbi mérkőzések után végre elkapták a fonalat támadásban. A nagyon fontos győzelem után nehéz időszak következik számukra, a következő hét meccsükből hatot idegenben játszanak majd.

Hardennek nehéz estéje volt. Megszenvedett Tony Allen szorításában a Rockets vezére, mindössze 13 dobást vállalt és csak három büntetőt dobhatott, míg bár kiosztott 17 gólpasszt, erre jutott kilenc eladott labda is. Allen folyamatosan szívta a vérét, leütközte, lezárta az utat előtte, ezzel pedig megtörte a támadójáték ritmusát, így most (megint) szinte kizárólag a triplákra támaszkodtak: 52 dobást válalltak kintről (20 beesett azért) és 37-et közelebbről. Ryan Anderson extráját (8/14 hármas) ütötte Eric Gordon betlije (4/16 hármas), a végén ráadásul Beverley kapott egy technikait, majd Allen harcolt ki faultot Hardenen, amellyel végleg eldőlt a meccs. Decemberben először kapott ki idegenben a Rockets és 22-9-ről folytatja majd a Phoenix ellen.

A Grizzlies legjobb dobói: Conley 24/9, Gasol 16, Randolph 16
A Rockets legjobb dobói: Anderson 31/24, Gordon 17/12, Harden 16/6, Harrell 16

New Orleans Pelicans - Miami Heat 91-87

Az utolsó negyedórára üzemmódot váltott a Pelicans. Úgy festett, hogy gyenge játékkal sima vereséget szenvednek a hazaiak, amikor a harmadik negyed derekán 14 pont volt a Miami előnye, ám ekkor egy csapásra minden megváltozott. A gárda több kategóriát javult védekezésben, sorra szerezte a labdákat és a könnyű kosarakat, 91 pontjukból 37 érkezett az utolsó bő 15 percben - Alvin Gentry futást kért övéitől, akik egy 14-0-s etappal ezt meg is tették. Innentől aztán még egyszer úgy tűnt, hogy összekapta magát a Heat, de 77-69 után egy újabb 12-0-s rohammal végleg átvette az irányítást a New Orleans és a 28 pontos, 22 lepattanós (utóbbi karriercsúcs) Anthony Davis vezérletével behúzta a meccset - a végén nagyon kellettek még Jrue Holiday pontjai is, de kiizzadták a győzelmet.

Megint a szoros végjáték. Egyrészt két komoly rohanást is engedélyeztek ellenfelüknek a floridaiak, amellyel elszórakozták komoly előnyüket, de így is egylabdás végjátékot játszhattak és meg is kapták az esélyt: jó párat hibázott a Pelicans. Ezzel azonban nem tudtak élni, Tyler Johnson két duplát, Whiteside két büntetőt rontott, Erik Spoelstra pedig megint arról beszélt, hogy nem tudják megnyerni a szoros hajrákat, ez pedig mindenképpen csalódás, hiszen rendszeresen kerülnek ilyen helyzetbe.

A Pelicans legjobb dobói: Davis 28/6, Holiday 22/3, Galloway 11/9
A Heat legjobb dobói: Dragic 23/6, Winslow 12, J. Johnson 11/3, T. Johnson 11/3

Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings 105-109

Vissza a gödörbe. Mutatott biztató jeleket mostanában a Wolves, de a Kings ellen megint előjött a régi probléma: a végjátékban simán kikaptak. Zach LaVine dobott Wiggins helyett is, Towns (20 pont, 13 pattanó és 5 gólpassz) sokoldalú volt, Rubio meglepően stabil volt támadásban (4/10 mezőnyből, 8 gólpassz) és védekezésben is (6 pattanó, 3 szerzett labda) – ennek köszönhetően vezettek 7 ponttal a 4. negyed előtt. Ami azonban szokás szerint mit sem ért, az utolsó játékrészben nem volt közük a meccshez. 

Cousins és a triplaparádé együtt elég. Most nem dobott 55 pontot a Sacto nagyembere, de így is eljutott 32-ig, mellé pedig 7-7 pattanót és gólpasszt, valamint 4 labdalopást és 2 blokkot pakolt, elől-hátul extra volt. Mellé jött a szezon-rekordot jelentő 15 hármas, illetve a kispad: ezúttal 45-11-re hozták a különcsatát Tolliver és Lawson vezetésével. A negyedik negyedben ismét összeszedett volt a Kings, és zsinórban harmadszor nyert, ráadásul rátaláltak valamire, mert ezen a három meccsen a negyedik negyedekben 96-62-re múlták felül az ellenfeleket. Cousinsék megerősítették 8., már rájátszó helyüket, és tovább jöhetnek fel, mert legközelebb a Sixerst fogadják. 

A Timberwolves legjobb dobói: LaVine 40/21, Towns 20/3, Wiggins 15.
A Kings legjobb dobói: Cousins 32/9, Tolliver 17/15, Lawson 15/6.

Denver Nuggets - Atlanta Hawks 108-109

Ez nagy győzelem volt. A Hawksban Dwight Howard még mindig sérült, így kénytelen volt az alacsony szerkezetet választani Mike Budenholzer, onnan viszont Kyle Korver dőlt ki influenza miatt – nem volt tehát könnyű estéje az edzőnek, de megoldotta. Nagyon szoros volt az összecsapás, de Schröder és Millsap vezérletével végig látótávolságban volt az Atlanta, és a végén hiába vezetett 108-100-ra a Denver, a vendégek egy 9-0-val állva hagyták őket az utolsó szűk két percben – érdekesség, hogy mind a 9 pontot büntetőből szerezték. A Hawks zsinórban négy idegenbeli sikernél tart, és ezzel vissza is küzdötték magukat az 50 százalékos mérlegre.

A Denver otthon újra borzasztó. Emlékezetes, hogy hetekig képtelenek voltak otthon meccset nyerni a szezon elején, és most ez az időszak köszönt vissza. A swingmanek, Gallinari (21 pont, 11 pattanó), Chandler (19 pont, 11 pattanó) és a cseresorból előlépő Barton (12 pont) jól játszottak a small-ball ellen, Jokics sokoldalú volt (8 pont, 7 pattanó, 6 gólpassz, 3 blokk), a Mudiay-Harris hátvédpár is elfogadhatóan teljesített – csak sajnos a meccs nem 46 percig tartott. A végjátékban elvesztették a fonalat, Malone edző is a legrosszabbkor kapott technikait – a vereséggel elrontották az esélyt, hogy tapadjanak a Kingsre. 

A Nuggets legjobb dobói: Gallinari 21/6, Chandler 19/3, Mudiay 17/3.
A Hawks legjobb dobói: Schröder 27/6, Millsap 20/6, Muscala 13/3.

Utah Jazz - Toronto Raptors 98-104

Nem kellett volna felbőszíteni Lowry-t. A harmadik negyedben jártunk, amikor Hayward ütközött keményen Kyle Lowry-val, és a Raptors irányítójának össze kellett varrnia a száját. Az addig közel egál meccsen aztán ő jelentette a különbséget, végül szezoncsúccsal zárt, 36 pontját 75 százalékos pontossággal hozta össze. DeRozan ma kicsit haloványabb volt és faultgondok miatt Valanciunas is alig 16 percet játszott, de pont annyit tudtak hozzátenni, hogy elég legyen a győzelemhez. Ráadásul a kispadról Ross és a triplát is dobó (!) magasember, Nogueira remekelt, így a negyedik negyedben tudott hová nyúlni Casey mester - különösebb gond nélkül nyert a Raptors, zsinórban hatodik idegenbeli sikerével franchise-rekordot állított fel és simán tartja keleti második helyét. 

Most kevés volt a jó védekezés. Jól rondított bele a Raptors ligaelit támadójátékába a Jazz, ugyanakkor a kanadaiak jól is védekeznek, és ez most annyira nem ízlett a zavarba hozható Utah-előrejátéknak. Sokszor leírtuk, most is megtesszük: ha George Hill játszhatott volna, ezt a meccset gond nélkül hozza a Jazz. De sajnos még mindig nem léphet pályára a rutinos irányító, ráadásul Rodney Hood betegség miatt ma is csak 13 percet vállalhatott, így fokozatosan szedte le a jó támadásbeli opciókat a Raptors, miközben a túloldalon tudtak váltani a vendégek az utolsó negyedben. Nagy gond így sincs a Jazznél, de most kettőt vesztettek otthon, és visszacsúsztak a nyugati 7. helyre.

A Jazz legjobb dobói: Hayward 23/3, Lyles 19/12, Mack 17/6.
A Raptors legjobb dobói: Lowry 36/12, DeRozan 24, Valanciunas 14.

Phoenix Suns - Philadelphia 76ers 123-116

Egy félidőig tombolt a Sixers. 66 pontot vert be a vendégcsapat az első félidőben, Embiid (27 pont, 7 pattanó, 10/11 büntető) és Sergio Rodriguez (21 pont, 7 gólpassz) remekül vezényelte a támadásokat, 13 ponttal jártak előrébb. A harmadik negyedben aztán eljött az igazság pillanata, a jóval több jó hátvédet forgató hazaiak 19 ponton tartották a Sixerst, a negyedik negyedben pedig 42 pontot szórtak nekik, gyakorlatilag kérdés nélkül hozták a papírformát. Embiid mellett Okafor egyébként 20 perc alatt összeszedett 5 faultot, Nerlens Noel pedig továbbra sem az edző kedvence, alig 10 percet kapott. 

Bledsoe feltámadt a végén. Alaposan meggyűlt a baja a Suns irányítójának Rodriguezzel, egészen a negyedik negyedig kereste önmagát – akkor viszont 16 pontot szórt. Ez volt az utolsó szög a Philly koporsójában, hiszen Booker és Brandon Knight (12 pont) már előtte is jól játszott, ráadásul három kiegészítő ember, Warren (19 pont), Tucker és Tyson Chandler (egyaránt 15 pont) is magához képest extrát nyújtott támadásban. Nehéz értékelni egy Philadelphia elleni meccset, maradjunk annyiban, hogy ez a játék biztató, de valószínűleg továbbra is kevés lesz komoly csapatok ellen…

A Suns legjobb dobói: Bledsoe 24/6, Booker 23/12, Warren 19/6.
A 76ers legjobb dobói: Embiid 27/3, Rodriguez 21/12, Covington 16/3.

Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 90-110

Papírforma. A vendégek idegenben félelmetesek, ezt ma is bizonyították: az egál első negyed után játszi könnyedséggel tettek közzé 12 pontot, és ezt az előnyt utána tökéletesen menedzselték. Kawhi Leonard 33 pontját 9/15-ös mezőnnyel és 10/10 büntetővel hozta, gyakorlatilag tarthatatlan volt – amikor pedig próbálták lefogni, jött a pihenő Tony Parker perceit használó Patty Mills, aki Leonardhoz hasonlóan 5 hármast pörkölt be. A Spursben Ginobili és Pau Gasol sem lépett pályára, Aldridge visszafogott volt egykori csapata ellen – így igazán impresszív a San Antonio újabb sikere. 

Hol a gödör alja? A Trail Blazers úgy kapott ki zsinórban ötödször, hogy közük nem volt egy olyan meccshez, ahol az ellenfél három meghatározó játékosát pihentette. A Lillard-McCollum hátvédpár teljesen besült, még Lillard produkcióját talán menti 10 gólpassza, McCollum viszont a berendezést is alig találta el. Mason Plumlee-t nem lehetett pályán tartani, cseréje, Meyers Leonard próbált meg valamit alkotni, de egyedül nagyon kevés volt. Ma nagyon kijött, hogy a két hátvéden kívül nincs igazi playmaker a csapatban, az újabb katasztrofális csapatvédekezésről pedig már csak a lábjegyzetben teszünk említést…

A Trail Blazers legjobb dobói: M. Leonard 16/12, McCollum 16/9, Lillard 16/3.
A Spurs legjobb dobói: K. Leonard 33/15, Mills 23/15, Aldridge 18.

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 88-90

Chris Paul hiányát már nem bírta el a Clippers. Griffin után Paul is sérültlistára került egy kisebb húzódással, ezt pedig már nehezen viselte a LAC. Bár Jamal Crawford legszebb napjait idézően szórt be 26 pontot, és mellette Rivers, valamint Speights (10 pont) is próbálta megtolni a csapat szekerét a padról, a negyedik negyedre teljesen szétesett a hazaiak támadójátéka. A kezdőből egyedül Redick érte el a 10 pontos határt, Jordan csak védekezésben tudott hozzátenni (17 pattanó, 2 blokk), a végjátékban pedig szerencséjük sem volt. 

Nowitzki stílusosan tért vissza. A Dallas eleve kezd magára találni, utóbbi kilenc meccséből ötödiket húzta be, ráadásul vezérük is újra pályára léphetett. A német legenda 15 perc alatt 17 pontot hintett be, mellette pedig Harrison Barnes volt a nyerőember, végig jól dobott és az utolsó másodpercekben ő szerezte meg a győztes kosarat is. A hátvédek, Wes Matthews és Deron Williams pontos dobásokban ugyan nem jeleskedtek, de az irányító 9 gólpasszt, Matthews 3 szerzett labdát tett be a közösbe, ez pedig elégnek bizonyult. A Dallas szépen csendben kúszik fel a táblázaton, és az előtte lévők bukdácsolásának köszönhetően mindössze 4 győzelemre van tőlük a playoff-hely. 

A Clippers legjobb dobói: Crawford 26/9, Rivers 16/12, Redick 11/6.
A Mavericks legjobb dobói: Barnes 24, Nowitzki 17/6, Matthews 16/3.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus