Most egy rossz szériát törne meg a Lakers ellen a Houston

Öt vereség után javítanának Hardenék - kötelező előtt a Boston, pályán a Bulls, a Wolves és a Thunder is. 

 

Washington Wizards - Chicago Bulls 21:30

Érdekes meccsel kezdődik a játéknap, hiszen a Rockets ellen nyerő, de meglehetősen ingadozó teljesítményt nyújtó Washington fogadja december egyik legjobb csapatát, a Chicagót. A vendégeknél Kris Dunn játéka kérdéses, nem edzett, de elutazik a csapattal és ha a bemelegítésnél jól érzi magát, akkor pályára léphet, a hazaiaknál viszont mindenki egészséges, kérdés, hogy mennyire lesznek élesek Wallék. A vendégeknél nagyon sok múlik most is azon, hogy Mirotic és Markkanen hozni tudja-e az elmúlt hetekben látott dobóformát, mert ha igen, akkor a Washingtonnak is komoly gondjai lehetnek - persze náluk meg az a kérdés, hogy 50% alatti csapatnak tekintik-e a Bullst, vagy úgy fogják fel, hogy egy 10-2-ben lévő csapat látogat hozzájuk...

Indiana Pacers - Minnesota Timberwolves 23:00

Ellentétes előjelekkel várhatják a meccset a csapatok, a Wolves ugyanis a legutóbbi, back-to-back második felén elszenvedett veresége ellenére kifejezetten jó formában van, míg a Pacers zsinórban három bukásnál jár és ezúttal sem számíthat Victor Oladipóra. Legjobb játékosa nélkül nem nagyon találja a megoldást az Indiana, míg a Minnesota támadójátéka mostanában idegenben is hasít, Jimmy Butler tarthatatlan és a többiek is hozzáteszik, amit kell. Náluk a sérültek szabhatnak gátat a győzelemnek, Jeff Teague a térdével bajlódik és nem léphet pályára, Andrew Wigginsnek pedig a bokájával van gondja, nem is edzett és kérdéses, hogy ott lehet-e majd a parketten. 

Boston Celtics - Brooklyn Nets 23:30

Az előző négy meccséből hármat megnyert és növelte előnyét Kelet élén a Boston, így jó hangulatban várhatja december utolsó meccsét - nem brillíroznak Irvingék, de az nem kérdés, hogy ezen az estén masszív favoritnak számítanak. A Nets mostanában nem igazán találta a ritmust, de legutóbb Miamiban kissé érthetelenül nagy győzelmet aratott, ezzel jelezte, hogy nem lehet leírni, a kispadja elég mély és bár hiányzik a Lin-Russell kettős, így is van bennük pont jobb napjaikon. A Celticsnél Jaylen Brown is játszhat a tervek szerint, egyedül Ojeleye sérült, ebben a formában pedig azért blama lenne, ha nem tudná hozni a kötelezőt Brad Stevens alakulata. 

Houston Rockets - Los Angeles Lakers 01:00

Ez a mérkőzés most mindenképpen kötelező a Houston számára, sorozatban öt vereség után, hazai pályán már nem hibázhatnak James Hardenék. Az egyértelmű, hogy elfáradt a gárda, ami különösen a védekezésen látszik meg, de közben visszatért Chris Paul, leigazolták Gerald Greent, sőt, a hírek szerint most már Clint Capela is bevethető, kiegészült a keret. A Lakersről ez nem mondató el, mert Lonzo Ball és Brook Lopez biztosan nem játszhat még, Kentavious Caldwell-Pope sem 100%-os és a gárda szintén zsinórban öt vereségnél tart - tőlük óriási bravúr lenne most a Rockets legyőzése. Persze tegyük hozzá, hogy éppen Kuzmáék indították el lefelé a texasiakat és törték meg a 14 meccses sikerszériát...

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 01:00

Mindkét csapat jó formában van, a Mavs szezonbeli legmeggyőzőbb időszakát éli és sorozatban három győzelemnél jár, amelyben a védekezést és a hatalmas tűzerőt is megmutatta már - a Thunder még ennél is eredményesebb volt az utóbbi időben, de éppen az előző meccsen szakadt meg a sikerszériája, erősen vitatott körülmények között. Meglátjuk, hogy mire mennek egymással, Westbrook és Matthews vívott már pár komoly csatát korábban, Dallasban idén is meg tudta verni már az OKC-t a Mavs, de hazai pályán azért elég meggyőző Billy Donovan legénysége - arra azért nem alapozhatnak Bareáék, hogy még egyszer 22 hármast fognak bebombázni, úgyhogy elsősorban a határozott védekezésen lesz náluk a hangsúly. A vendégeknél nincs komoly sérült, a hazaiaknál viszont Paul George továbbra sem bevethető és Andre Roberson sem lesz ott, két kezdőjátékosa nélkül azért bajban lehet a Thunder. 

Los Angeles Clippers - Charlotte Hornets 01:00

Mindkét együttes elég mélyen volt még nemrég, de mindkettő elindult felfelé: a Clippers sorozatban kettőt nyert és visszakapta Blake Griffint, a Charlotte pedig lenyomta a Milwaukee-t, megszorította a Bostont és idegenben verte a Golden State-et. Kiegyensúlyozottan jó játékot azért kár várni bármelyiküktől, de a LAC kifejezetten jó formában van mostanában, támadásban elég potensnek tűnt a gárda még Griffin visszatérése előtt is, vele pedig tovább bővült a repertoár - ezt azért szűkítheti Austin Rivers sérülése, az Achillese miatt kérdéses a játéka. A Charlotte idegenben rendkívül gyenge volt idén egészen a GSW-meccsig, kérdés, hogy arra lehet-e építeni, mindenesetre Howardnak most jóval nehezebb dolga lesz DeAndre Jordannel szemben. 

Sacramento Kings - Memphis Grizzlies 01:00

Egyik fél sincs rossz formában, az utóbbi időben felváltva nyerte és bukta a meccseket a Kings és a Grizzlies is, de a vendégek back-to-backet játszanak, ami nem mellettük szól - hiába hoztak parádés támadójátékot, Steph Curryvel nem tudtak mit kezdeni. A Sacramentónál éppen a támadásokkal van gond, a pontszerzés nem a gárda erőssége, de kérdés, hogy a Memphisben mennyi tűzerő maradt egy ilyen este után, mert azért tőlük sem ezt szoktuk meg. Külön érdekesség lesz, hogy Zach Randolph mire megy volt csapatával és volt társával, Marc Gasollal szemben. 

Phoenix Suns - Philadelphia 76ers 02:00

Itt a Philly játszik back-to-backet, méghozzá egy önbizalomnövelő idegenbeli győzelem másnapján, ráadásul a denveri meccset kihagyó Joel Embiid is pályára léphet, ennyivel erősödhetnek. A Suns az előző négy találkozójából hármat megnyert, összességében jobb formában van ellenfelénél, pihentebb és hazai pályán játszik, ráadásul akkor sem jön zavarba, ha dobópárbajt kell vívni. Érdekes lesz, hogy a legutóbb beváló "Booker irányít" felállást mennyit fogják használni, illetve hogy a Sixersen mennyit tud dobni a palánk alatt a friss és motivált Embiid - alapvetően látványos meccsre számíthatunk, ahol a vendégeknek megint nagyon kellene a győzelem. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus