Most James vezette győzelemre a Cavst

LBJ vitte a show-t ma, a Cleveland végül szoros meccsen gyűrte le a Pacerst. A Nets hosszabbításban múlta felül a Kingst, a Toronto Lou Will győztes triplájával elkerülte a ráadást a Celtics ellen. A Detroit simán verte a Charlotte-ot, a Wizards és a Magic pedig a Maccabi és a Flamengo ellen hozta a meccsét - jöjjenek a részletek!

 

A játéknap legérdekesebb jeleneteit összesítő videós posztunkat itt nézhetitek meg!

Brooklyn Nets – Sacramento Kings 129-117 – hosszabbítás után

Mindig más hozta a show-t. Az elején Brook Lopez tűnt ismét megállíthatatlannak, gyorsan berámolt 12 pontot, közben Rudy Gay tartotta meccsben a Kingst. Ezt követően beállt Darren Collison és még a nagyszünetig bepörkölt 4/4 triplát és McLemore is felvette a ritmust – a második játékrészben aztán Teletovic volt a főszereplő, aki hat hárompontost süllyesztett el. A cseresorok csatájában aztán Casspi mentett hosszabbításra de a 18-at szóró Plumlee vezérletével itt már behúzta a meccset a Nets.

Cousins nélkül belül nulla volt a Kings. A center kiülte a mai találkozót, a Thompson-Landry páros pedig gyakorlatilag nem volt faktor támadásban – utóbbi 3/9 büntetője magáért beszél. Ugyanakkor ő legalább csipkedte magát és lepattanózásban magabiztos volt, amit senki másról nem lehetett elmondani, nem véletlen, hogy Lopez, Plumlee és Teletovic is ilyen eredményes tudott lenni.

Bogdanovic villantott. Voltak már biztató időszakai az NBA-ben újonc hátvédnek, de ma kijött neki a lépés, már az első negyedben hét pontot szórt be, pozícióból és triplából is betalált, márpedig egy jó kettesre óriási szüksége van ennek a Brooklynnak.

Mély a Kings-pad. A kezdők mögött hosszú idő óta először tűnik úgy, hogy a második sor is használható lesz, Thompson ide megfelelő, Derrick Williams ma is tíz pontig jutott, Collison és Sessions tökéletesen rotálható egymással, Casspi 16 pontjával remek produkcióval rukkolt elő, de Stauskasban és McCollumban is megvan a potenciál és akkor Reggie Evansről még nem is beszéltünk.

A Nets legjobb dobói: Teletovic 22/18, Plumlee 18, Lopez 16
A Kings legjobb dobói: McLemore 22/9, Gay 21/3, Collison 18/12

 

Charlotte Hornets – Detroit Pistons 84-104

A belső trió mindenhogy jó. A Pistons már mindenféle összeállításban játszatta a Smith-Drummond-Monroe hármast, most mindhárman a kezdőben kaptak lehetőséget és ez a verzió sem működött rosszul. Együtt 42 pontot és 30 lepattanót tettek a közösbe és sokat tettek azért, hogy magabiztosan, 58-36-ra hozták a pattanócsatát és a festékből szerzett pontokban is hasonló fölényt mutattak.

Borzasztóan  játszott a Charlotte. Kemba Walker kihagyta a meccset, a helyén kezdő Brian Roberts ugyan erősen bekezdett, utána csak rontott dobásokat írhattunk a neve mellé, gólpasszt nem adott. Stephenson és Kidd-Gilchrist is katasztrofálisan dobott, most Pargónak sem ment, Gary Neal pedig már garbage time-ban szórta meg magát büntetőkből. Mindössze 34%-kal céloztak mezőnyből és 3/22-es triplamutatót hoztak össze – emellé a lepattanózásukat már említettük.

DJ Augustin remekelt. A csereegyes nagyon gyenge produkciókat is előadott már az előszezonban, most viszont hasznosan szállt be a dobásával nagyon szenvedő, de 9 gólpasszt kiosztó Jennings helyett-mellett. Augustin 16 pontig jutott, emellé 4 lepattanót és 6 gólpasszt is jegyzett, most bizonyította, hogy padról érkező scorerként jó választás.

A Hornets legjobb dobói: Neal 20, Hairston 10/6, Jefferson 10, Roberts 10
A Pistons legjobb dobói: Augustin 16, Drummond 15, Smith 14/3

 

Washington Wizards – Maccabi Haifa 101-95

Félidőben még a Maccabi vezetett. Az izraeli csapat remekül játszott az első 24 percben, utána viszont szépen lassan bedarálta őket a Wizards. Yivzori hét beszórt triplája miatt maradhat emlékezetes számukra ez az összecsapás, illetve a Stitt-Angley hátvédduó miatt, akik 8-8 gólpasszt osztottak ki. 

Tartalékos volt a Washington. A sérült Beal-Humphries-Webster trió mellett Nene Hilario és Paul Pierce is pihenőt kapott, az alap kezdőötösből Wall és Gortat maradt meg – de ők is ketten együtt 31 percet töltöttek a pályán.

Otto Porter és Seraphin volt a vezér. A tavalyi draft harmadik választottja kezdőként 50 százalék feletti hatékonysággal termelt be 19 pontot, szedett 8 pattanót, adott 4 gólpasszt és szerzett ugyanennyi labdát. A francia cserecenter újabb kiváló estét tudhat maga mögött, 18 pontja mellé 12 pattanót kapkodott le. 

A Wizards legjobb dobói: Porter 19/3, Seraphin 18, Xilas 13/9.
A Maccabi legjobb dobói: Yivzori 23/21, Shoutvin 16/6, Angley 11/3, Allen 11.

 

Orlando Magic – Flamengo 106-88

Nem volt komoly feladat a Flamengo. A brazil gárda hátvédjei, Laprovittola (15 pont, 9 gólpassz) és Machado (20 pont, 6 hárompontos) kiválóan játszottak, és a center Meyinsee (13 pont, 6/8 mezőnyből) is igyekezett. A többiek viszont nem igazán találták a gyűrűt, és az érdemi rotáció is mindössze 9 fős volt, így a második félidőre szép lassan elfáradtak. 

Vucevic és Aaron Gordon lubickolt. A montenegrói center 20 pontot, 11 lepattanót és 3 blokkot hozott össze 25 perc alatt, az újonc kiscsatár-erőcsatár pedig leatletizálta az ellenfelet (15 pont, 7/13 mezőnyből, 9 pattanó). 

Látványos lesz az Orlando. Aaron Gordonról tudjuk, hogy óriási emelkedése van, de ma az irányító Elfrid Payton sem kis zsákolást mutatott be. A most sérült Oladipo, a francia Fournier és a kanadai Nicholson sem veti meg a levegőben való játékot, jó eséllyel folyamatosan ott lesznek majd a Top10-ekben. 

A Magic legjobb dobói: Vucevic 20, Gordon 15, Harris 14. 
A Flamengo legjobb dobói: Machado 20/18, Laprovittola 15, Meyinsee 13.

 

Cleveland Cavaliers – Indiana Pacers 98-93

James először volt agresszív. Eddig leginkább irányított, szervezett, a pontszerzésre nem fordított sok energiát, ma viszont a gyűrűt támadva lépett pályára. Gyakorlatilag teljes eszköztárát bemutatta a festékben, pozícióból, betörésből is eredményes volt, triplát is dobott, végül 24 perc alatt 26 pontig jutott 9/12-es mezőny, 2/3-as tripla- és 6/7-es büntetőmutatóval.

Meccsben volt a Pacers. A padról négy triplával beszálló Copeland, a hasznosan játszó Scola, valamint Hill és West is jól teljesített, igazi csapatjátékot hozott az Indiana – 24 gólpasszt osztottak ki. Félidőben még csak eggyel ment a Cavs, aztán a második sorok felváltva indítottak rohamot, a hajrában ebből a Cleveland jött ki jobban, mivel JoeHarris a záró két percben öt pontot is berámolt.

Dellavedova pótolja Irvinget. Nyilván nem ugyanaz a szint, mint a vb MVP-je, de ma is 14 egységet szerzett 6/9-es mutatóval, négy gólpasszal, két szerzett labdával és két triplával, a Cavs-hívek megnyugodhatnak – ha a gyakorlatilag minden évben hosszabb-rövidebb időre kidőlő Irving nem játszik, Dellavedovával sem kell aggódni.

Ma egyébként nem játszott jól a Cleveland. James dominált, de sem Kevin Love-nak, sem Dion Waitersnek nem ment a dobás és a korábbiaknál kevesebb assziszt és alacsonyabb dobószázalék is jelzi, hogy nem ez a legjobb út. Lehet, hogy Jamesnek tényleg nem szabad a legjobb scorernek lenni ennyi dobógéppel körülvéve?

A Cavaliers legjobb dobói: James 26/6, Dellavedova 14/6, Price 14/6
A Pacers legjobb dobói: Copeland 16/12, West 15, Hill 11

 

Boston Celtics – Toronto Raptors 89-92

Lou Will klasszikus game-winnere. Avery Bradley kettesével egyenlített a Boston az utolsó tíz másodpercben, a Raptors dobóhátvédje felvezette  a labdát, pumpált párat, majd beleállt egy triplába, így 0,6-del a vége előtt megnyerte a meccset csapatának.

Jeff Green is elkezdte az idényt. A csatár első preseason-meccsét játszotta idén, de még nem igazán ment neki a játék, 9 pontját 3/12-es mezőnymutatóval szenvedte össze 31 perc alatt, még a büntetői sem estek, 2/6-tal végzett a vonalról.

Turner frusztrált volt. Evan Turner most irányítóként kapott szerepet a kezdőben és jól is ment neki a játék – 11 pontja mellett 7 lepattanót és 6 gólpasszt is összeszedett, hatékonyan dobott és jól mozgatta a csapatot. Ugyanakkor hangosan bírálta a játékvezetőt, majd nekidobta a lábának a labdát, végül két technikaival mehetett zuhanyozni a harmadik negyed végén.

Villogtak a kispadok. A Keltáknál Smart a második sorból is jól szállt be, Thornton 17 egységet termelt 17 perc alatt, Zeller pedig 6/6-os mezőnymutatóval jutott 13 egységig, ő már az első félidőben letette a névjegyét. A Toronto cseréi is hozták magukat, Lou Williams a győztes dobással 15 pontot szórt, de Jordan Hamilton is alig akart hibázni (16 pont, 6/8 mezőnyből, 2/2 tripla), illetve Patterson is tíz fölé jutott.  

A Celtics legjobb dobói: Thornton 17/9, Bradley 13/3, Zeller 13
A Raptors legjobb dobói: Hamilton 16/6, Williams 15/3, Ross 12, Patterson 12/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus