Most vagy soha a Bulls és a Rockets számára

Győzelem vagy halál! Ez a jelszó ma két csapat számára is az NBA rájátszásában. Azok után, hogy a Houston és a Chicago is elveszítette mindkét hazai meccsét, nem engedhetik meg maguknak, hogy ne győztesen hagyják el a játékteret ma este. Ezeken kívül a Brooklyn és a Toronto is összecsap, ahol DeRozanék legutóbb nyerni tudtak, most pedig a pályaelőny visszaszerzéséért hajtanak. Nézzük meg részletesebben, hogy mit várhatunk!

Brooklyn Nets – Toronto Raptors (01:00)

Ez az egyetlen olyan párharc, ahol az első két meccs között gyakorlatilag nem volt különbség – kivéve a végeredményt. Mindkét gárda ugyanazt a játékot játszotta és igazán egyik fél sem volt meggyőző, az egyéni villanások döntötték el a meccseket. Most viszont a Nets rutinos játékosainak a hazai pályát kell menedzselniük, miután elvették azt a Raptorstól. A Toronto legnagyobb előnye a stabil dupla-duplákat szállító Valanciunas jelenléte a festékben, és ha DeRozan megint tudja tartani a lépést Johnsonékkal, lehet esélyük, pláne ha még Ross is megtalálja a dobásait. Összességében elmondható, hogy inkább a kanadaiaktól várhatunk változást, a Brooklyn ugyanazt fogja játszani, mint eddig, a kérdés az, hogy milyen színvonalon. A motiváltsággal mindenesetre aligha lesz gond, a hazai pálya idén komoly előnye volt Jason Kidd csapatának, ráadásul Ujiri „F…k Brooklyn!” mondata is olaj volt a tűzre.

A párharc állása: 1-1

Washington Wizards – Chicago Bulls (02:00)

Két hazai vereség után, ha itt is kikap a Bulls, elbúcsúzhat a rájátszástól, márpedig ez mindenképpen méltatlan szezonzárás lenne a számukra. Játékban mindkétszer felvették a kesztyűt, de a végén mindkétszer a Wizards koncentrált jobban, ha ezen tud változtatni a Thibodeau-legénység, még változtathatnak a sorozat irányán. A Wizardsnál gyakorlatilag minden működött eddig, Wall vezérletével pontosan azt csinálják, amit elterveztek, de az irányító elmondása szerint még teljesen nyílt a párharc. Jimmy Butler elég fáradtnak tűnt legutóbb, csütörtökön nem is edzett a csapat – kellett is a pihenés, mert elég szűk a rotációjuk. Igazi élet-halál harc lesz ez a  Chicago számára, de egy győzelem akkora lendületet adhat nekik, amivel „visszajöhetnek a meccsbe”.

A párharc állása: 2-0 a Wizards javára.

Portland Trail Blazers – Houston Rockets (04:30)

Ki tudja megállítani LaMarcus Aldridge-et? Egyelőre senki, márpedig a Blazers erőcsatára negyven pont feletti átlagával a kiesés szélére sodorta a Houstont. Mellette jól játszik Lillard és a többiek is teszik a dolgukat, miközben a túloldalon érdemtelenül kevés szó esik Howard hasonlóan domináns teljesítményéről – elsősorban James Harden miatt. A dobóhátvéd kritikán aluli védőmunkát végzett eddig és támadásban is szinte több kárt csinált, mint hasznot. Ha mellétesszük, hogy a Blazers otthon mindössze tíz vereséget szenvedett idén, még nehezebbnek látjuk a Rockets helyzetét. Ha viszont nem tudnak ma kilábalni a gödörből és válaszolni, gyakorlatilag kiesnek a rájátszásból. Ha a Bullsnál azt mondtuk, hogy élet-halál harcot vívnak, ez hatványozottan igaz a texasiakra, a nagyreményű és sok pénzt felemésztő kerettől ugyanis nagyon nem az elsőkörös kiesést várták, így ez esetben minden bizonnyal gyökeres változások lesznek – tehát jó páran a kerettagságért küzdenek ma este.

A párharc állása: 2-0 a Blazers javára.

A meccsekhez ITT találhattok élőképes streameket! 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus