Most van esélye a Clippersnek az Oracle-ben

Nincs jó formában a GSW, lehetőséget kapnak Paulék? - Portland-Dallas és Wizards-Hawks visszavágók - a Miamit fogadja a Spurs - 12 meccs

 

Washington Wizards – Atlanta Hawks 00:00

A két gárda két nappal ezelőtt Atlantában csapott össze, és akkor a Wizards parádés játékot bemutatva nyert – John Wall ízekre szedte a Hawks védekezését. A vendégeknek elsősorban erre kell valamit kitalálniuk, hogy a fővárosiak irányítója ne jusson el olyan könnyedén a festékig, mert onnan már rendre megcsinálta a játékot – Teague-ék védekezése addig a meccsig egyébként kifejezetten jól működött. Az Atlanta támadójátéka is eredményes volt egészen az utolsó negyedig, de akkor már nem tudták tartani a tempót, és jöttek az eladott labdák – egy kicsit lassabb játék, keményebb védekezés (főleg a periméteren) szükséges ahhoz, hogy visszavághasson Budenholzer csapata.

Cleveland Cavaliers – Milwaueke Bucks 00:00

LeBron James legutóbb masszív tripla-duplával állt csapata élére, és a Cavs továbbra is igyekszik gyorsítani a játékán, mert a rohanó csapatok ellen többször is gondokba ütköztek. Ezúttal valószínűleg pályára léphet Kevin Love, a megfelelő szerkezet és rotáció keresése folytatódik hazai oldalon, ha pedig rohanó csapatokról beszélünk, a Milwaukee ennek ékes példázata lesz. A vendégek védekezése javulóban van, elöl pedig Antetokoumpo vezérletével előszeretettel száguldanak át ellenfelükön, viszont a triplavonalon túlról szinte veszélytelenek, ami ezúttal is komoly gondokat okozhat számukra – JR Smith-ék ebben kategóriákkal jobbak.

Boston Celtics – Toronto Raptors 00:30

A két csapat idén már háromszor találkozott, és mindháromszor a Raptors került ki győztesen, legutóbb éppen öt napja, méghozzá simán. A Boston azóta kissé összekapta magát, Isaiah Thomasék legalább a támadójátékukat rendbe szedték, és a hazai pálya előnyében bízhatnak is ezen a találkozón – egyébként még mindig esélyesebb a Toronto. Brad Stevenséknek Luis Scolára kell figyelniük nagyon, az erőcsatár rendre megszórja őket már az első negyedben, márpedig a meccsek kontrollálásban nagyon jó a Raptors, Bradley-ék nem engedhetik, hogy ismét már az elején meglépjen a vendégcsapat. Az látszik, hogy DeRozanék stílusa nem ízlik a Celticsnek, ugyanakkor a hazaiak valószínűleg motiváltabbak lesznek a tabella állása miatt.

Detroit Pistons – Orlando Magic 00:30

Tobias Harris először néz farkasszemet volt csapatával, mióta februárban elcserélték Detroitba, a túloldalon pedig Brandon Jennings és Ersan Ilyasova lesz hasonló helyzetben, ez mindenképpen színesíti a találkozót. A két csapat közül már csak a Pistons van harcban a playoffért, így hazai pályán mindenképpen nyernie kell a gárdának, de Stan Van Gundy kicsit sem elégedett játékosai teljesítményével, védekezésével és akaratával, agresszívebbé kell válniuk Drummondéknak. Vucsevics továbbra sem bevethető a vendégeknél, és a támadójátékuk elég ingadozó nélküle, a védekezésük viszont stabilan gyenge – érdekes összecsapásra számíthatunk.

Chicago Bulls – New York Knicks 01:00

A Bullsnál már Pau Gasol is visszatért, és a gárda megkezdte a hajrát a playoffért – a Detroittal és az Indianával állnak harcban Rose-ék, és zsinórban három győzelemnél tartanak. Ezúttal egyértelműen ők is az esélyesek, hiszen a Knicks egészen botrányos dolgokra képes támadásban, ráadásul Carmelo Anthony játéka sem 100% - nélküle végképp értékelhetetlen a gárda produkciója elöl. Jóval több fegyvere van a Chicagónak, motiváltabbak és ők játszanak hazai pályán, meglepetés lenne, ha nem tudnák hozni a derbit.

Houston Rockets – Utah Jazz 01:00

A Houston tegnap szoros meccset bukott el az OKC vendégeként, és kérdés, hogy a back-to-back mennyire viseli meg a gárdát, különösen a nem teljesen egészséges James Hardent – egyébként a Thunder ellen mutatott játékukkal jó esélyeik vannak a sikerre. A vendégeknél Gordon Hayward küzd kisebb sérüléssel még mindig, márpedig az ő játéka nagyon fontos lesz a Jazz számára, igaz, a csapat nélküle is jól dobott kintről, és kifejezetten veszélyes a triplavonalon túlról az utóbbi időben. Ez lehet a kulcs, mert a Rockets borzasztóan védekezik a kinti dobások ellen és fáradtabbak is, márpedig ha nyer a Jazz, helyet cserél a két gárda a nyugati 8-9. helyen.

Minnesota Timberwolves – Sacramento Kings 01:00

Nem sűrűn fordul elő ez, de most egyértelműen a Minnesota tűnik a találkozó esélyesének – Rubióék a GSW-t is kis híján megfogták, sokkal egységesebb, szervezettebb csapatot alkotnak az utóbbi időben, mint a szezon korábbi szakaszában. Ugyanez nem mondható el a Sacramentóról, Cousinsék átlagosan 110 pontot kapnak, és eléggé szét vannak csúszva mentálisan, ez és a hazai pálya is a Wolves mellett szól. A Towns-Cousins csata jónak ígérkezik, ahogy a Wiggins-Gay ütközet is, a két hasonló stílusú irányító, Rubio és Rondo összecsapásáról nem is beszélve…

San Antonio Spurs – Miami Heat 01:30

A Spurs kissé meglepő vereséget szenvedett legutóbb a Hornets ellen, de minden meccset még ők sem nyerhetnek meg, igaz, ez hazai pályán egyelőre pont nem igaz – továbbra is 100%-osak Leonardék saját közönségük előtt. Védekezésben messze felülmúlják a jelenlegi Heatet, ráadásul a vendégek idegenbeli back-to-backet játszanak, ami szintén csökkenti az esélyeiket. Az említett Leonard akár Joe Johnsont, akár Wade-t is megfoghatja, a gyors játék ellen szintén megvannak a Spurs fegyverei, csak egy (a Charlotte-meccshez hasonló) nagyon gyenge dobóforma esetén lehet reális esélye a vendégcsapatnak. Érdekesség, hogy a Miami 27, San Antonióban lejátszott alapszakasz-meccséből csak hármat tudott megnyerni…

Denver Nuggets – Philadelphia 76ers 02:00

A Denver egy csúnya veréssel és 1-4-es mérleggel zárta idegenbeli túráját, de otthon új erőre kaphat a gárda, különösen a továbbra is tartalékos Philadelphiával szemben. A hazaiaknál is van több hiányzó, Kenneth Faried játéka kérdéses, ezzel együtt jóval nagyobb a tűzerejük, és ha kicsit összekapják magukat, jobban is védekeznek, mint a sorozatban hat vereségnél járó Sixers. Smith-ék sosem adják fel, ez szép és jó, mostanában nem igazán tömik ki őket, hanem az utolsó pillanatig harcban állnak, de nyerni továbbra sem tudnak, ehhez minden téren javulniuk kell.

Phoenix Suns – Los Angeles Lakers 03:00

A Lakers tegnap megverte a Memphist, de Kobe Bryant a back-to-back miatt aligha lép pályára, ráadásul D’Angelo Russell is megsérült, az ő játéka is erősen kérdéses. A Phoenixnél Tyson Chandler bajlódik hátfájdalmakkal, emiatt szintén bizonytalan, hogy ott lesz-e a parketten, mindezek tükrében pedig szinte lehetetlen megtippelni, hogy mit hoz majd a találkozó: mindkét gárda képes hatalmas leolvadásokra és feltámadásokra is. Az biztos, hogy öt napja a Suns nyerni tudott a Staplesben, és hogy a Lakers fáradtabb a back-to-back miatt, minden más majd a pályán derül ki…

Portland Trail Blazers – Dallas Mavericks 03:00

Három nappal ezelőtt parádés mérkőzést játszottak a felek Dallasban, akkor Dirk Nowitzki és Deron Williams extrájával hosszabbításban győzött a Mavs, így van miért visszavágniuk Lillardéknak. Chandler Parsonst elvesztették a vendégek erre a szezonra, így ismét a két veteránnak kell fellépnie hasonló mértékben, de ezúttal inkább a Blazers számít esélyesnek – a gárda idegenben nagyon leült az utóbbi hetekben, de saját közönsége előtt még mindig elit. A két csapat között csak fél meccs a különbség, így dallasi sikerrel fordul a kocka, ezért is nagyon fontos a találkozó – sok triplára és nagy küzdelemre számíthatunk ezúttal is.

Golden State Warriors – Los Angeles Clippers 03:30

A GSW nagyon gyengén játszott az elmúlt két meccsen, a Spurs elleni vereség után kis híján Minnesotában is megégtek Curry-ék, márpedig ha akarnak még beszélgetni a 72-10-ről, most egy ideig megint nem hibázhatnak. A Clippers viszont borzasztóan kemény ellenfél lesz, Paulék védekezése nagyon rendben van, és ha ők is tanultak a Spurstől, bármire képesek lehetnek még az Oracle-ben is. Sok minden múlhat azon, hogy Curry-t mennyire tudják ők is semlegesíteni, mindenesetre a GSW-nél nem lesz Bogut, nem lesz Iguodala és Ezeli sem, így valószínűleg ismét főleg Draymond Green fog center játszani – DeAndre Jordan játéka is fontos lehet. A vendégeknél visszatérhet Jeff Green, ez mindenképpen segíthet nekik – persze azt hozzá kell tenni, hogy a Warriors nem véletlenül veretlen még otthon, és nem véletlenül verte itt zsinórban nyolcszor a Clipperst sem…

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus