Muszáj javítania a Cavsnek és a Spursnek is

Sok jó csapat, sok kötelező győzelem - nagyjából így vezethetjük fel az előttünk álló NBA-játéknapot. 

 

Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 00:00

Ez kifejezetten jó kis keleti derbinek ígérkezik, egyik fél sincs rossz formában és csak két meccs köztük a távolság, ráadásul a vendégcsapat javára. A Pacers a bostoni győzelmével felugrott a konferencia harmadik helyére, míg a Philly egy négymeccses idegenbeli túrát hozott le 2-2-vel és térhetett végre haza, ahol igen meggyőző az idei szezonban, bizonyítja ezt a 20-10-es mérleg is - ez döntő lehet, mert az Indiana is inkább otthon remekel, bár mostanában vendégként is képes volt rangadókat nyerni. Nagyon fontos lesz, hogy Joel Embiiddel mihez kezdenek Turnerék a festékben, illetve hogy melyik együttes tudja diktálni a tempót, védekezésben Oladipóék szenzációs dolgokra képesek, de azért fel lesz adva nekik most a lecke. Idén eddig 1-1-re állnak egymással a csapatok, mindkétszer hazai győzelem született, a sérülések pedig az előzetes állapotok szerint nem befolyásolják az eseményeket. 

Washington Wizards - Minnesota Timberwolves 00:00

Mindkét gárdának nagyon fontos lenne a siker, a Wizards a Cavs-Pacers duót szeretné lenyomni, míg a Wolves a nyugati közelharcban kapkod levegőért, melyben a GSW legyőzése azért segített Townséknak. Összességében a vendégek nincsenek jó formában és az idegenbeli mutatójuk egészen botrányos, Jimmy Butler nélkül most sem számítanak esélyesnek emiatt, igaz, a Washington is eléggé ingadozó teljesítményt nyújt - az utóbbi öt meccséből csak kettőt nyert meg, egyet hosszabbításban, egyet pedig a Davis nélkül szétesett Pelicans ellen. A sérülések itt sem kavarnak be, de nagy kérdés, hogy Butler nélkül ki állítja meg Bradley Bealt, viszont az is, hogy Gortaték képesek lesznek-e lelassítani Karl-Anthony Townst. 

Atlanta Hawks - Oklahoma City Thunder 00:30

Back-to-backet játszik az OKC, de így is kötelező lenne a győzelem Westbrookék számára a keleti sereghajtó otthonában és bár sokszor leírtuk mostanában, megtesszük megint: a kötelező meccsek is komoly problémákat okoznak mostanában a társaságnak, de nagyrészt azért be tudták őket húzni. Az Atlanta éppen egy hármas vereségszériából érkezik, de otthon képes lehet a bravúrra, főleg hogy a hírek szerint már Dennis Schröder is bevethető lesz, igaz, Kent Bazemore befejezte a szezont, őt nem látjuk már idén. A vendégeknél Steven Adams sérült meg, az ő játéka bizonytalan, pedig rá nagy szüksége lenne a kissé szenvedő, erőlködő társaságnak - persze nélküle is egyértelműen sokkal jobbak George-ék, de ezt fáradtabban, idegenben nem biztos, hogy könnyű lesz bizonyítani. 

Brooklyn Nets - Toronto Raptors 00:30

Itt idegenben is egyértelmű favorit a Raptors, az utóbbi hetek során csak a Houston mérhető a keleti listavezető brutális formájához, nem véletlen, hogy DeRozanék növelték előnyüket a konferenciában és hogy már csak másfél meccsre vannak a ligamásodik Golden State mögött. Nem említhető velük egy lapon a Nets, Dinwiddie-ék még hazai pályán is csak abban bízhatnak, hogy a Toronto valamiért túl lazára veszi a meccset, majd nem tud közben ritmust váltani, ehhez kellene egy kiváló hazai dobóforma és akkor lehetne miről beszélni, egyébként a sérülések nélküli, mostanában többször is félgőzzel nyerő kanadaiak toronymagas favoritok. 

New York Knicks - Dallas Mavericks 00:30

Ha a Raptorsról azt írtuk, hogy csak a Houston mérhető hozzá, akkor a Knicksről pedig azt kell írnunk, hogy csak a Grizzlies zuhanórepülése hasonlítható ahhoz, ami Kanterékkel történik, a liga két legrosszabb csapata közé tartozik most a New York. A Dallas azért ezzel együtt nem verhetetlen számukra, főleg otthon, mert a Mavs is azért inkább saját pályáján vitézkedik, az idegenbeli 7-24 felejthető, de mégis csak jobb formában vannak Barnesék, meglátjuk, hogy mi sül ki ebből. A hazaiaknál egyébként Kanter játéka kérdéses, a vendégeknél pedig Wesley Matthews biztosan nem játszik már idén. 

Chicago Bulls - Los Angeles Clippers 01:00

Ez is egy kötelező meccs, most éppen a Clippers van abban a helyzetben, hogy muszáj nyernie, még idegenben is, hiszen amíg DeAndre Jordanék a playoffért küzdenek, addig a Chicago leginkább tankol és a fiataljait építgeti, bár eközben azért győzelmeket is arat mostanában. A Dunn-LaVine-Markkanen-Portis sor Valentine-nal és a többiekkel kiegészülve képes egészen kiváló produkciókra, főleg támadásban és főleg otthon, úgyhogy fel kell kötniük a felkötnivalót Lou Williamséknek, de azért ha dobni kell, akkor őket sem kell félteni, hogy finoman fogalmazzunk. Egy kicsit tompább, könnyelműbb LAC-játékkal és egy jó Bulls-dobóformával érheti meglepetés Doc Rivers alakulatát, egyébként hoznia kell a találkozót. 

New Orleans Pelicans - Charlotte Hornets 01:00

Nagy kérdés, hogy visszatalál-e a helyes útra a Pelicans, Anthony Davis kiesése után reménytelen vereséget szenvedtek egyszer, majd ugyan AD visszatért, de nem tudták tartani a lépést a Jazz-zel, most viszont a Charlotte-tal szemben már nincs kifogás, nyerniük kell. A két vereség előtt egy tízes sikerszériában voltak, úgyhogy van mihez nyúlni, de az ilyen találkozókat nem ronthatják el, mert különben a nagy sorozat ellenére lemaradnak a playoffról, ezzel a mentalitással kell pályára lépniük. A Hornetsnél az a kérdés, hogy mit akar a csapat, teljesen összezuhantak az utóbbi időben és bár legutóbb megnyertek egy meccset, ettől már nem tér vissza az esélyük a rájátszásra, mint ahogy valószínűleg a motivációjuk sem. Érdekes lesz, hogy Davis és Howard csatája hogyan alakul, de az is, hogy Walkerrel és Batummal mire megy majd Holiday és Rondo a periméteren. 

San Antonio Spurs - Orlando Magic 01:30

Most jött el az a pillanat a Spurs számára, amikor nincs mese, muszáj nyerni, akárhogy, akármilyen játékkal, de nem kaphatnak ki Gasolék - Popovich pihentetett is előző este, kicsit feladta a Rockets elleni derbit, így most frissebb lesz a kezdő, Ginobili pedig egy az egyben kihagyta azt a találkozót. Leonard egyelőre nincs, Aldridge játéka kérdéses, de itt most nincs kifogás, se a back-to-back, se más, annyira pocsék formában vannak most már nagyon régóta, hogy egy Orlando elleni hazai derbit nem ronthatnak el, különben tényleg megeshet velük, hogy nem lesznek ott a playoffban. A vendégek is kikaptak sorozatban négyszer, náluk is vannak hiányzó kulcsemberek, úgyhogy jobban ők sem állnak, ráadásul egy idegenbeli túra ötödik állomásához érkeztek, ez sem segíti az ügyüket - számukra már régóta nincs tétje egy meccsnek sem, meglátjuk, hogy megszorítják-e a San Antoniót. 

Utah Jazz - Detroit Pistons 02:00

Továbbra sem lassít a Jazz és még mindig elsöprő lendülettel kapaszkodik felfelé, jelenleg pedig papíron playoff-helyen is áll már - hazai pályán most egyértelmű favorit a Detroittal szemben. Támadásban ugyan vannak gyengébb estéik Rubióéknak, de védekezésben nem viccelnek és érdeke slesz látni, hogy a Gobert által irányított hazai alakulat le tudja-e szedni a festékben a Griffin-Drummond párost is - ha igen, akkor szinte biztos, hogy ezt a meccset is kipipálhatja Quin Snyder alakulata. A Pistons előnye a pihentség lehet, mert sorozatban három szabadnap után lép most pályára, de a Utah sem játszott előző este, kimondottan a hazaiak sem fáradtak. A Van Gundy-legénység utóbbi hetekben mutatott formáját elnézve komoly bravúr lenne most, ha vendégsiker születne... 

Phoenix Suns - Cleveland Cavaliers 03:00

Nehéz helyzetben van a Cleveland, mert a nyugati túra negyedik állomásához érkezett, az előző két meccsét elvesztette és tele van sérültekkel, Love, Thompson, Osman és Hood is kihagyja a mostani összecsapást- A Suns alapvetően egy kellemes ellenfél, de a Cavs fáradt és alighanem kissé elgyötört is, gyengén védekezik és bár kapar a társaság, de az eredmények nem jönnek, közben a keleti harmadik helyet is átadták már Hillék. A Phoenixnél nyilván jobbak, de ha nem szedik össze magukat hátul, akkor Devin Bookerék szétdobhatják őket és egy dobópárbajból nem biztos, hogy jelen állapotában jól jönne ki a vendégcsapat. Persze az nem lehet kérdés, hogy a győzelem kötelező LeBron Jamesék számára... 

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 03:30

Ez érdekes nyugati csata lesz, a Nuggetsnek minden sikerre iszonyatosan nagy szüksége van a playoff miatt, a Lakersnél viszont szimplán élvezik a kosárlabdát és hogy jönnek az eredmények, megy a játék. A két csapat alig négy napja találkozott Denverben, akkor 125-116-ra győzött a Nuggets és azóta nem is nagyon változott semmi, mindkét fél nyert egy-egy meccset és készült a visszavágóra. A vendégeknél nincs sérült, a hazaiaknál pedig továbbra sem bevethető Brandon Ingram, de amíg Julius Randle ilyen formában van, addig a pontszerzés nem jelenthet nekik gondot. Látványos és szoros találkozóra van kilátás. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus