MVP-csata a playoffban, első felvonás

Elrajtol a Harden-Westbrook csata a rájátszásban is - megkezdi a Boston és a Warriors, a Golden State-Portlandet adja a Sport2 is - mire megy az Atlantával a Washington?


Washington Wizards (4.) - Atlanta Hawks (5.) 19:00

A Wizards végül lemaradt a harmadik helyről, de ennek az első körben még nem biztos, hogy sok jelentősége van, hiszen nem igazán tudni, hogy az Atlantával vagy a Milwaukee-val jobb belemenni egy párharcba. A nagyobb kérdés az a fővárosiaknál, hogy John Wall 100%-os-e, neki volt egy izomsérülése az alapszakasz végén, az pedig nem biztos, hogy teljesen felépül belőle, ez lehet a Hawks esélye. A hazaiak nem voltak túl jó formában az utóbbi hetekben, de a Wall-Beal páros bontásaiban mindig bízhattak, ha viszont az egyikük nem hozza magát, már bajban lehetnek - kérdés persze, hogy a szintén elég ingadozó teljesítményt nyújtó Atlanta mivel készül most. A periméteren nagyon sok fog múlni Schröder játékán elöl-hátul, kulcsfaktor lehet, hogy a nemrég felépült Paul Millsap mit hoz a Wizards alacsony szerkezetével szemben, illetve hogy hogyan alakul a Gortat-Howard csata ötös poszton. Saját közönsége előtt azért 30-11-et hozott Scott Brooks csapata, ha csak nincs komolyabb gond Wall-lal, akkor jó esélyeik lesznek, a Hawks sérültjei viszont felépültek, és lehet, hogy valamivel pihentebbek is.

Golden State Warriors (1.) - Portland Trail Blazers (8.) 21:30 (Sport2 - ÉLŐ)

A ligaelső és a végső győzelemre jelen pillanatban legesélyesebbnek tartott Warriors természetesen itt is egyértelmű favorit, hiszen nagy formában zárta az alapszakaszt, visszatért Kevin Durant, és Steph Curry kisebb sérülése sem lett végül komoly - egyedül Matt Barnes nem egészséges, ő valószínűleg nem is tud most még pályára lépni. A párharc fő kérdése viszont Jusuf Nurkic állapota lehet, a center óriásit lökött a Portlanden, és bevitte a gárdát a rájátszásba, de az utolsó meccseket ki kellett hagynia sérülés miatt, és nem biztos, hogy játszani tud - a hírek szerint javul az állapota, de még nem 100%-os. Ő azért komoly gondokat okozhat a Golden State-nek a palánk alatt, hiszen vele azért meggyűlhet a baja Greennek, az ő ereje, képzettsége, passzai nagyon sokat érhetnek a Portlandnek - nélküle azért nehéz elképzelni, hogy túldobják a vendégek a GSW-t, vele viszont egy nagyon komoly fegyverük lenne a festékben is. A két fél tavaly is találkozott a rájátszásban, akkor tudott meccset nyerni a Portland, de Nurkic nélkül most nem tartanak azon a szinten, mint akkor, a Warriors viszont egészségesebb és talán élesebb is.

Boston Celtics (1.) - Chicago Bulls (8.) 00:30

A kiharcolt alapszakasz-győzelem után magabiztosan várhatja a rájátszást a Celtics, bár előzetesen azért nem tűnik sétagaloppnak a Bulls elleni kör - ráadásul ez a Boston a playoffban még nem sokat szerepelt, kíváncsian várjuk, hogy mire lesz képes. Kezdetnek a fő feladat természetesen Jimmy Butler kikapcsolása lesz, rá Crowder, Bradley és Smart is opció lehet felváltva, papíron tehát megvan a recept - eközben a túloldalon Thomas és Horford révén termelhetik a pontokat. Az alapszakaszban Butler azért okozott nekik gondokat, és Dwyane Wade a tavalyi rájátszásban is megmutatta, hogy ilyen meccseken lehet még rá számítani, kérdés, hogy az idei, gyengére sikerült alapszakasza után mennyit tud segíteni Butlernek "tétmeccseken". Szintén kérdés még, hogy mit várhat a Bulls Rajon Rondótól, akinek voltak botrányos és egészen jó meccsei is, a playoff-rutinja megvan, ráadásul utóbbit Bostonban szerezte meg - érdekes lesz az ő szerepe is. Szintén figyelnünk kell majd a palánk alatti csatára, ahol az említett Horford pattanózásban azért erősen felejthető, míg Robin Lopezék még Gibson elcserélése ellenére is jók ebben.

Houston Rockets (3.) - Oklahoma City Thunder (6.) 03:00

Ez talán az első kör legjobban várt párharca, és éppen ennek első meccsét láthatjuk utoljára. James Harden és Russell Westbrook ütközete, a két MVP-favorit, a két űrszezont futó szupersztár, a legtöbbet talán róluk beszéltünk az elmúlt hónapok során - az utóbbi egy-két hétben főleg róluk ment az eszmecsere Westbrook elképesztő meccsei miatt. Csapatként azért előrébb tart a Houston, de a Thunder is remek szériákat produkált március-áprilisban, az első meccs kifejezetten szoros lehet még Texasban is. Itt azért illik megemlíteni az egymás elleni harcukat, ahol március végén Westbrook 39 pontos tripla-duplája ellenére is viszonylag magabiztosan nyert a Rockets, előtte Westy 49 pontos estéjét is túldobták, és csak akkor kaptak ki, amikor Harden becsődölt - viszont Szakáll a négy, OKC elleni meccsen csak 34,3%-kal dobott 20,5 pontot, Robersonék azért tudják szívni a vérét. Nagyon sok minden dönthet ezen az első találkozón, mindkét tréner igyekezett frissíteni a playoff előtt, de a legnagyobb kérdés az, hogy Mike D'Antoni stílusa és a Thunderben meglévő komoly védekező-potenciál hogyan viszonyul egymáshoz "rájátszás-szabályok" és körülmények között. Az biztos, hogy óriási csatára számíthatunk

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus