Nagy hátrányból fordított az Atlanta Houstonban!

Ponteső a Rockets-Hawks és a Thunder-Bucks derbin is- LeBron sikerre vitte a Cavst - túlóra döntött a Memphis-Miamin - visszatért Jennings

 

Al Horfordék 19 pontos hátrányt dolgoztak le a Rockets otthonában az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában és végül 121-115-ös győzelmet arattak – több extra egyéni teljesítmény is akadt a találkozón. A Thunder még ennél is pontzáporosabb meccsen gyűrte le a Milwaukee-t, a Cleveland LeBron James vezérletével hozta a kötelezőt, a Memphis hosszabbításban verte meg a Miamit, a New York pedig magasemberei remek teljesítményére építve nyerni tudott a Detroit ellen – a Pistonsnál ugyanakkor végre megkezdhette az idényt Brandon Jennings.

Visszajátszás: LeBron zsákolt, dobott, dalra fakadt

New York Knicks – Detroit Pistons 108-96

Derrick Williams döntötte el. A mérkőzés nagy részében a New York vezetett, Carmelo Anthony (24 pont, 6 pattanó, 6 gólpassz) mellett még öten érték el a tíz pontot, de a negyedik negyed elején még csak négy pont volt a hazaiak előnye. Ekkor jött Derrick Williams, aki ebben a játékrészben 16 pontot rámolt be, volt több nagy zsákolása, dobott triplát és folyamatosan harcolta ki a faultokat, erre pedig már nem tudott válaszolni a Pistons – a New York összességében 54%-kal dobott mezőnyből és 50%-kal a triplavonalon túlról.

Drummondot limitálták. A Knicks magasemberei extra meccset játszottak és tíz lepattanó alatt tartották a Detroit centerét – az utóbbi 16 mérkőzésen ez mindössze másodszor fordult elő vele. Öt alkalommal blokkolták a dobását és itt kell megemlítenünk Robin Lopezt, aki hat sapkát osztott ki – a festékben így simán nyert a New York, ami döntőnek bizonyult. A Pistonsnál a vereség ellenére örömre is van ok, hiszen majdnem egy teljes év kihagyás után újra pályára léphetett Brandon Jennings, az irányító szűk 17 percet kapott a padról beszállva, ez alatt hét pontot és négy gólpasszt tett hozzá – elmondása szerint nagyon élvezte a játékot.

A Knicks legjobb dobói: Anthony 24/6, D. Williams 18/6, Calderon 15/9
A Pistons legjobb dobói: Ilyasova 19/9, Morris 17/3, Jackson 17/3

Houston Rockets – Atlanta Hawks 115-121

Nagy számok estéje. Az első félidőben 71 pontot írt fel a táblára a Houston, ami elképesztő teljesítmény, különösen a 70%-os triplamutatónak köszönhetően – a fordulás után persze már emberibb számokat produkáltak a hazaiak. Így is ki kell emelnünk a régi önmagát idéző, 30 pontos, 16 lepattanós Dwight Howardot (10/12 mezőnyből, 10/18 büntető), illetve James Hardent (26 pont, 10 pattanó, 8 gólpassz, 7 eladott labda), a gárda csapatszinten 54%-os mezőnymutatóval zárt, de a 17 engedett támadópattanó és a húsz eladott labda végül megbosszulta magát. A második félidőben folyamatosan fogyott a korábban 19 pontos előnyük, a negyedik negyedben pedig már végképp nem tudták megállítani az Atlantát – a vendégek egy 9-0-s futással zárták le s nyerték meg a találkozót.

Korver óriási gödörben, de van, aki pótolja. A Hawks dobógépe ma 0/11-et szenvedett ki magából mezőnyből (0/10 tripla), az utóbbi négy meccsen 2/26-nál jár, ennek ellenére most is pályán töltött harminc percet. A kezdő csapat többi tagja parádézott, Horford (11/15 mezőnyből, 5/7 tripla) hozta Howard számait (30 pont, 14 pattanó), mellette remekelt Millsap (22 pont, 13 pattanó, 5 blokk), de Teague és Bazemore is húsz pont fölé jutott – a hajrában már egyértelműen ők domináltak. A „biztonság kedvéért” hackelték Howardot és Capelát is, az utolsó percekben átvették a vezetést és végül óriási győzelmet arattak.

A Rockets legjobb dobói: Howard 30, Harden 26/9, Capela 17
A Hawks legjobb dobói: Horford 30/15, Bazemore 26/15, Millsap 22/3, Teague 22/6

Memphis Grizzlies – Miami Heat 99-90 – hosszabbítás után

A hosszabbításban már Gasol volt az úr. Tíz pontnál nagyobb különbség egyszer sem alakult ki a mérkőzés során, a Miami kezdett jobban, de a negyedik negyedben már a Memphis járt előrébb. A támadójáték egyik oldalon sem remekelt, a rendes játékidő utolsó hat és fél percében nem szerzett kosarat, csupán két büntetőt a Grizzlies, így esélye nyílt a Heatnek, de csak egyenlíteni tudtak Wade-ék – mindkét fél elhibázta a győztesnek szánt dobást. A hosszabbításban viszont már egyértelműen a Memphis dominált, Marc Gasol (23 pont, 8 pattanó, 6 gólpassz, 4 blokk), de a Barnes eltiltása miatt a kezdőbe visszakerülő Randolph is jól játszott – ennek a párosnak köszönhetően 52-38-ra nyert a festékből a hazai gárda és kibrusztolta a győzelmet.

Back-to-back vereség. A Brooklyn elleni hazai blama után nem meglepő, hogy Memphisben kikapott a Miami, bár egy dobásra volt a győzelemtől a floridai alakulat. Összességében nem is játszottak rosszul, a kezdőcsapat hozta magát, a padról pedig Tyler Johnson pörkölt be három triplát, de az 50%-os büntetőzés egy ilyen szoros meccsen nem fér bele – Wade például 1/5-öt dobott a vonalról, míg a Memphis összesen egy büntetőt rontott. A Heat ezzel a vereséggel már csak a nyolcadik helyen áll Keleten.

A Grizzlies legjobb dobói: Gasol 23, Randolph 17, Conley 16/3, Jeff Green 16
A Heat legjobb dobói: Bosh 22/12, Wade 19, Dragic 16/3

Oklahoma City Thunder – Milwaukee Bucks 131-123

Újabb pontzápor. Mostanság hasonló meccseket játszik az OKC, a védekezésre finoman szólva sem fordítanak akkora energiát, mint korábban – igaz, egyelőre ezeket az ellenfeleket túl is tudják dobni. A Westbrook-Durant páros ugyan nem dobott túl pontosan, de 53 pontot, 13 lepattanót és 15 gólpasszt jegyzett, mellettük 22 perc alatt 23 egységig jutott Enes Kanter és a csereirányítóvá előlépő Cameron Payne is villogott – ugyan gyorsan beszedett két faultot, utána 15 perc alatt 16 pontot tett a közösbe. A különbséget végül leginkább a büntetőzés jelentette, a hazaiak 37/40-et, a vendégek viszont csak 15/22-t dobtak a vonalról, ezt pedig győzelemre váltotta Donovan csapata.

Middleton karriercsúcsot dobott. A Bucks dobóhátvédje 36 ponttal, közte 6/9 triplával állt csapata élére és vezérletével végig partiban is voltak a vendégek – ugyan a második negyedben meglépett az OKC, a harmadikban visszakapaszkodott a Milwaukee. Mellette Antetokounmpo és Carter-Williams is remekelt, de a cserepadok közötti nagy különbség kijött a záró etapban – Kanter és Payne mellett ekkor Morrow is bepörkölt két nagy triplát, az itt beszedett hátrányt pedig már nem tudta ledolgozni a Bucks.

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 27, Durant 26/3, Kanter 23
A Bucks legjobb dobói: Middleton 36/18, Antetokounmpo 27, Carter-Williams 19/3

Denver Nuggets – Cleveland Cavaliers 87-93

LeBron nem bízta a véletlenre. Az utóbbi meccsek gyengébb teljesítménye után ezúttal kézbe vette a dolgokat a Cavs sztárja, Kyrie Irving hiányában ismét csapata élére állt és 34 pontot rámolt be – ugyan a társakat nem igazán találta (2 gólpassz, 5 eladott labda), most ez és a kemény védekezés elégnek bizonyult. A vendégek előnye már félidőben tíz pont felett járt és bár támadásban egyedül Shumpert tudott fellépni James mellé, védekezésben Dellavedova és némi meglepetésre Kevin Love is elég hatékony volt – a negyedik negyedben James két zsákolásával végleg eldöntötte a derbit a Cleveland. Érdekesség, hogy Mozgov volt csapata ellen csak 15 percet kapott a padról beszállva, a kezdő center most Tristan Thompson volt.

Barton extrája nem ért győzelmet. Will Barton ezúttal is óriási estét produkált, a padról beszállva 29 pontot rámolt be és ő tartotta meccsben, de legalábbis látótávolságon belül csapatát. Rajta kívül azonban senki nem akadt, aki érdemi tűzerőt jelentett volna a hazaiaknál, így pedig még egy gyengébben játszó Cavst sem lehet megverni – a vendégek végig kontrollálták a mérkőzést, a Denvernek reális esélye nem volt a sikerre.

A Nuggets legjobb dobói: Barton 29/9, Lauvergne 14, Harris 12/3
A Cavaliers legjobb dobói: James 34/3, Shumpert 16/6, Smith 11/3

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus