Nagy szériában a Bulls, drámai meccsen bukott a Lakers

Sorozatban hat sikernél jár a Chicago - 27 pontos hátrányból állt fel, de kikapott a Lakers - Harden vezérletével győzött a Rockets. 

Sorozatban hatodik mérkőzését is megnyerte a Chicago Bulls, miután hazai pályán legyűrte a jól védekező Bostont az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában – ezzel továbbra is keleti második. Az Atlanta szétdobta a Philadelphiát, a Houston James Harden vezérletével felülmúlta az újabb alapemberét elveszítő Utah Jazzt, a Los Angeles Lakers pedig hiába állt fel 27 pontos hátrányból, D’Angelo Russell sérülése megakadályozta, hogy győztesen távozzon Sacramentóból.  

Philadelphia 76ers – Atlanta Hawks 98-126

Ficánkolt a Hawks. Gyönyörű kosárlabdát játszott az Atlanta, folyamatosan járt a labda, a tavalyi formát idézte a támadójátékuk – ennek ellenére nem dőlt el hamar a találkozó. A második negyed elején már volt egyszer komolyabb előnyük, majd bár a Philly felzárkózott, a nagyszünetre mégis 18 ponttal vezettek Bazemore-ék – a harmadik játékészben azonban egy 13-0-s futással ismét ott lihegett a nyakukban a hazai csapat. Ekkor még egyszer megrázta magát a Hawks és a negyedik negyed elején Schröder vezérletével (tíz pontot szórt bő három perc alatt) eldöntötte a meccset – a 36 kiosztott gólpassz és az 53%-os mezőnymutató is jelzi, hogy nem okozott gondot nekik a pontszerzés…

Harcos volt a Philly. Nem adta könnyen magát a hazai csapat, de a védekezésük minden hibáját megbüntette az Atlanta, ennyi tűzerő pedig nincs a Sixersben – ugyan Okafor beszórt 21 pontot és Ish Smith is jól játszott, ez nagyon kevésnek bizonyult. A gárdából hiányoztak a triplák (5/18), illetve a 21 gólpasszukra jutott 22 eladott labda is, leindításból pedig 33 pontot szedett össze a Hawks – a vége így újabb kiütéses vereség lett a hazaiak számára.

A 76ers legjobb dobói: Okafor 21, Smith 12, Grant 11
A Hawks legjobb dobói: Bazemore 22/9, Millsap 18, Horford 18/3

Chicago Bulls – Boston Celtics 101-92

A harmadik negyed döntött. Mindkét fél kőkeményen védekezett és igyekezett elrontani a másik játékát, ebből gyenge dobószázalék és kevés pont sült ki – a harmadik negyedben azonban volt egy időszak, amikor megtalálta a ritmust a Bulls. Pau Gasol (17 pont, 18 pattanó), Jimmy Butler (19 pont, 10 gólpassz) és Derrick Rose (18 pont, 9/16 mezőnyből) vezérletével egy 15-2-t futottak a hazaiak, itt pedig tíz pont fölé nőtt az előnyük, amit már nem adtak ki a kezükből – a Chicago ezzel sorozatban hatodik győzelmét aratta és egyre magabiztosabban őrzi keleti második helyét.

Stevens nem volt a csapattal. A Celtics vezetőedzője kihagyta az összecsapást, mert meglátogatta a súlyos beteg és transzplantációra váró korábbi centert, Andrew Smith-t, így Jay Larranaga segédedző meccselt. A támadójáték valószínűleg nem emiatt volt borzasztó, mert már mérkőzések óta képtelen hatékonyan dolgozni elöl a gárda, Thomas 17 dobásból szenvedett össze 14 pontot és bár heten is elérték a tízpontos határt, összességében csak 35%-kal dobtak mezőnyből. Egyszerűen nem volt meg bennük a váltáshoz szükséges tűzerő, amikor a Bulls pár percre feljebb kapcsolt és meglépett, el is dőlt a meccs – Sullingerék innentől egy pillanatig sem tudták megszorítani ellenfelüket.

A Bulls legjobb dobói: Butler 19/3, Rose 18, Gasol 17
A Celtics legjobb dobói: Crowder  17/3, Olynyk 16/6, Thomas 14

Houston Rockets – Utah Jazz 103-94

Harden nagy formában van. A Rockets dobóhátvédje az utóbbi négy mérkőzésén harmadszor érte el a harmincpontos határt, ezúttal 33-ig jutott (13/25 mezőnyből, 0/7 tripla, 7/10 büntető) és ismét győzelemre vezette csapatát. A hazaiaknál hiányzott Howard és Lawson is, de a védekezésük így is rendben volt, a „többit” pedig megoldotta Harden – a harmadik negyedben megfordították a találkozót és megléptek tíz ponttal, a hajrában pedig visszaverték a Jazz felzárkózási kísérleteit. Döntő volt, hogy leindításból 17-2-re nyert a Rockets, illetve az is, hogy most kevesebb labdát adtak el, mint ellenfelük – a még mindig 50% alatt lévő gárda csak egy meccsel marad el a Memphistől…

Újabb sérülés a Jazznél, de Gobert visszatért. A védelem alapja, Rudy Gobert 18 kihagyott meccs után léphetett újra pályára, egyelőre csak a kispadról kapott 15 percet, de ez idő alatt kilenc pontot vert a Houstonra csapata. Azonban nem lehetett felhőtlen az öröm, ugyanis Rodney Hood bokája kiment egy triplakísérlet közben és be kellett támogatni az öltözőbe, ami sosem jelent jót – ugyan pontosabbat még nem tudunk az állapotáról, de ő már az ötödik alapember lehet, aki kidől ebben az idényben. Ezzel együtt sem állt messze a győzelemtől a Jazz, még az utolsó percekben is volt esélyük, de nem volt olyan játékos, aki előlépett volna vezérré, így nem tudták ledolgozni hátrányukat.

A Rockets legjobb dobói: Harden 33, Jones 14, Terry 12/6, Thornton 12/3
A Jazz legjobb dobói: Hayward 15/3, Booker 12, C. Johnson 11/3

Sacramento Kings – Los Angeles Lakers 118-115

Majdnem megcsinálta a Lakers. Úgy tűnt, hogy tükörsimán átlép riválisán a Sacramento, a gárda 25-4-gyel kezdett és már az első negyedet 17 ponttal nyerte meg, ez az előny később 27-ig nőtt – ám nem tudták megtartani fórjukat a hazaiak. A harmadik negyedben megkezdte a felzárkózást a Lakers, majd a negyedikben D’Angelo Russell vezérletével le is dolgozták a hátrányukat, sőt, az utolsó percekben a vezetést is átvették. Ám két és fél perccel a vége előtt az újonc irányító bokája kiment egy gyönyörű kosár közben és nem tudott visszatérni a pályára – innentől felváltva jöttek a kosarak, majd 21 mp-cel az órán Rondo szép floaterével a Kings volt előnyben. Az utolsónak szánt támadásnál Clarkson elveszítette a labdát és faultolt, a két büntető után pedig Lou Williams triplája is kimaradt – óriási harcolt, de végül elvérzett az arany-lila alakulat.

Kobe jó volt, de kihagyta a hajrát. A Lakers sztárja kimondottan jól játszott ezen az estén, 28 pontját 10/18-as mezőnymutatóval hozta össze, ráadásul csupán 30 perc alatt, hiszen az utolsó negyedben a kispadról figyelte, ahogy a fiatalok megfordítják a találkozót. Russell és Clarkson 23 pontot rámolt be a záró etapban, az 55%-os mezőnymutató is jelzi, hogy a támadójáték remekül működött, de Russell kiválását végül nem bírták el – Bryantet nem küldte vissza Byron Scott. A Kings is 55%-kal dobott, külön ki kell emelnünk Cousinst, aki 12 mezőnykísérletből jutott el 29 pontig (10 lepattanóval, 7 gólpasszal) és végül meg is nyerte a derbit a vendéglátó – így már csak fél meccsre van a nyugati nyolcadik Jazztől.

A Kings legjobb dobói: Cousins 29/6, Gay 18/3, Acy 18
A Lakers legjobb dobói: Bryant 28/6, Russell 27/9, Williams 20/9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus