Nagyot lépne a Hornets, összecsap a két Gasol

2010 óta nem látott tettre készül a Charlotte - egymás ellen a Gasol-tesók - hiányosan lép fel a Heat és a Clippers - javítana a Hawks.

Charlotte Hornets – Washinton Wizards 00:00

Kijelenthető, hogy bombaformában van a Charlotte, sorozatban ötödik győzelmüket aratták a Detroit ellen, akiktől egy hónapja még 28-cal kaptak ki – ezzel jelenleg hetedikek keleten. A gárda 2010 óta nem nyert sorozatban hatot, most pedig hárommeccses hazai szériát kezdenek meg a Wizards ellen, ráadásul a fővárosiak ellen is megnyerték az utóbbi öt és az idei két mérkőzésüket. A Washington nem igazán talált még ki a gödörből, január 28-a óta 4-13 a mérlegük, és legutóbb a Milwaukee-tól is „gond nélkül” kikaptak, nem sok indokot lehet találni, amiért ők lennének ma az esélyesek. Wallék ráadásul idegenben zsinórban kilencet buktak már, ma pedig nem igazán látni, hogy mihez kezdenek a Williams-Jefferson tengellyel, valamint főleg azt, hogy hol fognak ők pontot szerezni – a liga egyik legkeményebb védekezésével bíró Charlotte ellen nem nagyon fér bele ez a támadójáték.

Atlanta Hawks – Sacramento Kings 00:30

Az Atlanta néhány nagy győzelem után kicsit túlpihente a dolgot, és három kezdőjátékos nélkül kikaptak Philadelphiában – most hazai pályán ezt nem engedhetik meg maguknak. Jó eséllyel vissza is tér mindenki, és szétszedik a Kings finoman szólva is szellős periméter-védekezését, ráadásul a vendégek az elmúlt 21 idegenbeli mérkőzésükből 18-at elveszítettek – az sem segíti az ügyüket, hogy éppen egy nyolcmeccses túrán vannak. A Hawks egyik gyengesége a palánk alatti védekezés és a lepattanózás, ami papíron jól néz ki a Kings számára a remek formában lévő Cousinsszal, de Al Horford az elmúlt öt, Sacramento elleni mérkőzésén 23,8 pontot átlagol 59,8%-kal, így ebben is csak mérsékelten bízhat George Karl csapata. Országos egyes.

Miami Heat – Boston Celtics 00:30

A playoff szempontjából nagyon fontos mérkőzés mindkét fél számára, a hazai pálya miatt inkább a Miamin van több nyomás. Ugyanakkor a Heat kerete lassan elfogy, McRoberts és Bosh kiválása után ma Deng, Dragic, Whiteside és Haslem játéka is erősen kérdéses, a kezdőcsapatból egyedül Wade fog biztosan pályára lépni, így pedig nyilvánvalóan nem lehet őket igazán esélyesként kezelni. A Bostonnál Isaiah Thomas remeklésére alapoznak, de az utóbbi mérkőzéseken nem igazán működik a támadószekció, általában 40% alatt dobnak mezőnyből, viszont Tyler Zeller idén két parádés meccset hozott a Heat ellen, a tegnap remeklő Bass és ő meghozhatják a sikert a vendégek számára. A Miami második sora meglepően hatékony eddig, védekezésben is hozzák, amit kell, és a pontszerzéssel sincs gond, Tyler Johnson és Michael Beasley ma is fontos szerephez juthat – Avery Bradley biztosan nem játszik a Celticsnél.

Chicago Bulls – Memphis Grizzlies 01:00

A Bulls tegnap kikapott San Antonióban, méghozzá úgy, hogy alapvetően jól játszott, csak a rengeteg eladott labda és gyorsindításból kapott pont szétszedte őket – a Grizzliestől kevesebb ilyenre lehet számítani. A hangsúly a magasemberek csatáján lesz, a két Gasol egymás elleni meccse mindig különleges, pláne így, hogy mindketten csapatuk húzóemberei és remek formában is vannak, viszont Randolph és a Mirotic-Noah kettős is nagyon fontos láncszem a gépezetekben. Aki ezen a két poszton uralkodni tud, azé lesz a meccs, a Rose-Butler páros hiányában a Bulls is mérsékeltebb tűzerőt tud bevetni, főleg Tony Allenék ellen lesz hosszú estéjük Brookséknak. A festékben Miroticék mozgékonyabbak, ő kintről is nagyon veszélyes, míg Randolph-ék inkább brusztolással szerzik a pontokat, kérdés, hogy melyik oldal tudja ráerőltetni akaratát a másikra – igazi csemegének ígérkezik a találkozó.

Milwaukee Bucks – New Orleans Pelicans 01:00

A harmincat szóró Middleton vezérletével a Bucks megszakította ötmeccses bukószériáját, és nagy hajrával legyűrte a Washingtont, mindenesetre a mutatott játék most sem volt igazán megnyugtató számukra. Ugyanakkor hazai pályán továbbra is magabiztosak, az utóbbi tíz találkozójukból kilencet megnyertek itt, viszont a Pelicans is behúzott négyet az előző hat idegenbeli találkozójából – vajon ténylegesen kinek áll a zászló? Anthony Davis 30,3 pontot és 12,3 lepattanót átlagol visszatérése óta, az ő semlegesítésére ki kell valamit találnia Jason Kiddnek, de Tyreke Evans is elkapta a fonalat, ráadásul ő is 20-at átlagol a Milwaukee-val szemben. A festékben valószínűleg fölényben lesz a vendégcsapat, ráadásul a kintről gyenge dobónak számító Carter-Williamsnek sem jó hír Davis jelenléte, aki legutóbb a teljes Memphis játékát képes volt megváltoztatni – a playoffért küzdő New Orleansnak nagyon kell ez a győzelem is.

Denver Nuggets – New York Knicks 02:00

Melvin Hunt kinevezése óta teljesen másképp áll a Denver szénája, de a kezdeti sikerek után azért a Spurs és a Rockets is lenyomta őket – igaz, a Knicks messze nem ez a kategória. A vendégek leginkább Bargnani villanásaiban bízhatnak, az olasz center sorra hozza a húszpontos meccseket, az összeszedettebb védekezés pedig megengedte, hogy szoros meccset játsszanak az Indianával, de kérdés, hogy ez elég lesz-e Denverben. A Nuggetsnél összekapta magár Faried és Lawson, a periméteren pedig egyértelműen lyukas a New York védekezése, annak ellenére viszont, hogy a hazaiak most jobb formában vannak, biztosra nem mehetnek – Nurkic kihagyja a találkozót és Arthur játéka is kérdéses. Ha Lawsonék dominálni tudnak kívül, és Faried kezelésbe tudja venni Bargnanit, nem sok esélye marad a vendégeknek, de ezért bizony tennie kell a Denvernek, nem adja könnyen magát a New York.

Phoenix Suns – Golden State Warriors 03:00

Öt, papíron könnyebbnek ígérkező mérkőzés vár a Golden State-re, de rögtön az elsővel meggyűlhet a bajuk, hiszen az utóbbi három phoenixi kirándulásuk vereséggel végződött. A két gárda között a legnagyobb különbség a triplamutató, a Warriors még csavart egyet a szabályzón és Curry majdnem 60%-kal tüzel kintről az elmúlt hat mérkőzésén, miközben a Suns sorozatban nyolcadszor sem tudott tíz hármast értékesíteni és 30% alatti mutatóval dolgozik. Brandon Knight dobóformája is elég harmatos, a 31% ma biztosan kevés lesz, és összességében sem sok fegyverük van – egy dobópárbajba belemenni Curry-ék ellen öngyilkosság, centerük nincs a lassú játékhoz, főleg úgy, hogy Len nem is teljesen egészséges, a védekezésük pedig nem alkalmas a mérkőzés megnyerésére.

Los Angeles Clippers – Minnesota Timberwolves 03:30

Egyre nagyobb a gond a Clippersnél, Blake Griffin után Jamal Crawford is kidőlt, most pedig Chris Paul térdével is problémák adódtak, a játékmester játéka sem biztos a Minnesota ellen. Nate Robinson már bemutatkozott, és tegnap Austin Rivers is bizonyította, hogy lehet rá számítani, ennek ellenére három alapember hiánya már súlyos lenne a Clippers számára – igaz, DeAndre Jordan személyében megvan a tökéletes fegyverük a festékben igencsak szenvedő Wolvesszal szemben. A Portlandet túl tudták dobni Rubióék, és a támadójátékuktól most is látványos akciókat lehet várni, viszont amíg 105,6 pontot kapnak átlagban, túl vérmes reményeik még a jelenlegi LAC ellen sem lehetnek. Ha Jordan ellen ki tudnak valamit találni, akkor a sorozatban ötödik dupla-dupláját jegyző Rubio és a 20 pontos átlagot stabilan hozó Wiggins vezérletével ma is nyerhetnek dobópárbajt, de ehhez első lépésként el kell venni a center dobásait, ami persze Paul nélkül már könnyebb lehet, ha az irányító nem játszik.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus