NBA: Nagy csaták a palánk alatt

Ma este csupán hat találkozót vívnak meg az NBA-ben, ezek közül több párosításban is a festékbeli harcokra terelődik a hangsúly, hiszen Kevin Love és Dwight Howard csatározik majd Minnesotában, Tim Duncan és a Drummond, Monroe, Smith hármas npedig Detroitban. A Toronto és az Anthony Davis fémjelezte New Orleans összecsapása könnyen remek derbivé alakulhat, de Indianában sem fognak unatkozni a nézők ezen az estén. Lássuk, mit várhatunk az egyes meccsektől!

Indiana Pacers - Denver Nuggets (01:00)

Ty Lawson újabb kiesésével kritikus helyzetbe került a Nuggets, melynek fel kell tennie a kérdést lassan, hogy marad az értelmetlennek tűnő hajsza a PO-ért az egész szezonra elvesztett McGee, Gallinari páros, illetve a száműzött Andre Miller nélkül vagy jöhet a tankolás és a fiatalok fejlesztése. Vélhetően Indianában még dacból mindent beleadnak Brian Shaw fiai, pláne mivel a mesternek ez abszolút presztízsmeccs korábbi kenyéradója ellen, ettől függetlenül túl nagy reális sansza nincs a coloradói alakulatnak a tegnapi kudarc miatt felbőszített ligaelsővel szemben.

Toronto Raptors - New Orleans Pelicans (01:00)

A Raptors otthon favoritnak tekinthető ebben a párosításban, de az NOP-vel vigyázni kell, hirtelen nagyon összeállt a gépezet még Holiday, Smith és Anderson távollétében is, bár Athony Davisék már tényleg csak nyomás nélkül, a rájátszás komolyabb célba nem vételével mennek előre, amíg tart a lendület. Remek, hajtós meccset várunk, ahol akár komolyabb egyéni teljesítmények is kieshetnek a pakliból.

Detroit Pistons - San Antonio Spurs (01:30)

A Pistons Cheeks mester menesztése után minden bizonnyal szárnyalni fog és alaposan feladja a leckét a Spursnek, mely Leonard és Ginobili kényszerből jegelésével extra energiákat kell, hogy mozgósítson, ha célba akar érni Detroitban is. A Monroe, Drummond, Smith triót megállítani nem nagyon fogja tudni a texasi alakulat, pláne nem pattanózásban, ha ehhez Jennings okosan irányít és még pontokat is vállal, akkor a hazaiaknak áll ma a zászló.

Milwaukee Bucks - Boston Celtics (02:00)

A Bucks már kétszer elverte idén a bostoniakat, de a harmadik összecsapáson sikerült diadalmaskodnia a Sullinger vezette, azóta Rondóval is kiegészült Stevens-legénységnek, s ma idegenben is esélyesebbnek számít a rekordbajnok, pláne, ha Larry Sanderst nem sikerül összedrótozni mára. A tank-faktor miatt azért lehetnek kérdések a végjátékkal kapcsolatban, úgyhogy itt nincs meglepő eredmény.

Minnesota Timberwolves - Houston Rockets (02:00)

Kevin Love elvileg ma visszatérhet kisebb kihagyása után, de a Rockets így is ki kell, hogy tudja használni Nikola Pekovics hiányát Dwight Howard és Ömer Asik jelenlétével. Mivel a Minny képes az extrára Kevin Martin nélkül is, így legalább egy élvezetes meccsre számíthatunk, de ennyi fontos hiányzóval nem reális a hazai diadal a szépen lassan kompletté váló texasiak ellen.

Golden State Warriors - Philadelphia 76ers (04:30)

A GSW, ha nem számíthat a Bogut, Lee párosra (ami csak közvetlenül a feldobás előtt dől el), akkor is egy kötelező győzelem begyűjtése előtt áll a tegnap LA-ben 45(!) pontos zakót kapó, Tony Wrotent elvesztő Philadelphia ellen. A Curry, Thompson páros vélhetően gyorsan igyekszik majd kintről szétdobni a gyenge periméter védekezéssel rendelkező Sixerst.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus