NBA: Nagy változások jönnek a nyugati PO-térképen?

Ma éjjel 10 derbi jön az NBA-ből és bizony könnyen fordulhat a kocka több fronton is, ami a playoffért folytatott küzdelmeket illeti. Az Atlanta és a Phoenix pont egymással találkoznak, a Portland pedig Aldridge nélkül kell, hogy Miamiban fellépjen. A liga idei leghosszabb pozitív-, illetve negatív szériája is folytatódhat, mivel a Spurs csarnokában játszik a Sixers. Lássuk, mit várhatunk az egyes párosításoktól!

Charlotte Bobcats - Houston Rockets (00:00)

A Bobcats van akkora formában, hogy a nem teljesen egészséges Dwight Howarddal felálló Houstont is elkaphassa otthon, de a palánk alatt garantáltan óriási harc lesz, ha egyáltalán össze tudják drótozni a Rockets centerét. A játéknap egyik legérdekesebb csatája lehet ez, pláne, ha mindkét gárda csúcson pörög.

Atlanta Hawks - Phoenix Suns (00:30)

A Hawks megúszta a tegnapi napot, hiszen hiába kapott ki, a Knicks elszórakozta a Cavs ellen felépített előnyét és szintén vesztett, viszont most hiába otthon lép fel az Atlanta, a Suns óriási lendületben van és vérszemet is kapott újra Jeff Hornacek együttese, tehát nem túl jók a Horfordot kényszerből jegelő és még Korvert is nélkülöző vendéglátók kilátásai.

Miami Heat - Portland Trail Blazers (00:30)

A Heat sem tud egyelőre kikászálódni a gödörből, de még nagyobb bajban van a Blazers, mely szépen lassan nem csak a nyugati 1-4-ről mondhat le, de a PO-ért is izgulnia kell, annyira jönnek a riválisok hátulról. Miamiban Aldridge távollétében nem sok reménye lehet az oregoni gárdának, vélhetően nagyon összekapja magát erre az estére a már Wade-t is bevető címvédő.

Chicago Bulls - Indiana Pacers (01:00)

Pár nap szünet után újra összecsap a két csoportrivális és otthon kimondható, hogy favorit a Bulls, pedig volt olyan szakasza is ennek a bajnokságban, amely alatt sansztalannak is nyilváníthattuk volna Noah-ékat. Paul George viszont igen mélyen van, továbbá Andrew Bynum is hiányzik, illetve Evan Turner beépítése sem sült el eddig túl jól, ezért itt a nagy lehetőség a chicagóiak előtt a visszavágásra.

Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves (01:00)

A Grizzlies a kegyelemdöfést is megadhatja a Minnesotának, pláne, hogy Marc Gasoléknak is kell még izgulniuk, hogy elérjék a playoffot, amihez az ilyen, amúgy nem egyszerű párosításokból otthon muszáj magabiztos győzelmekkel kijönniük. Ezzel együtt hatalmas harc és élvezetes csata várható.

New Orleans Pelicans - Brooklyn Nets (01:00)

A Pelicans megmutatta, hogy mostani felállásában sem becsülhető le az élgárdák által sem, ráadásul a Nets egy hosszabbításos diadal után, back-to-back érkezik New Orleansba, ami tovább javítja egy remek derbi esélyeit. Sok oda-vissza mismatch-et találhatunk, ami miatt fordulatos összecsapásra számíthatunk, kimondott favorit nélkül.

Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets (01:00)

A Thunder próbálja elkapni a fonalat, de a Nuggets idegenben sem feltartott kézzel megy majd ki a pályára, s Russell Westbrook játéka sem biztos, hogy ilyen körülmények közt előny lesz az OKC számára, tehát erre sem mondanánk, hogy lefutott meccs. Hickson kiesése után a palánk alatt lehetnek gondjai a Denvernek, de annyira gyors a coloradóiak hátvédsora, hogy ez önmagában nem indok a kudarcra.

San Antonio Spurs - Philadelphia 76ers (01:30)

A Spurs a 14. győzelmére készül sorozatban, a 76ers pedig a 25. kudarcára zsinórban, tiszta sor. Már annyira egyértelműnek tűnik ez a párosítás, hogy az gyanús, ám mivel a San Antonióról van szó esélyes-oldalon, ezért nincs okunk kételkedni abban, hogy óriási kiütés következik Texasban mester és tanítványa (Popovich vs Brown) találkozóján.

Utah Jazz - Detroit Pistons (02:00)

A Jazz ellen sem favorit a teljesen leeresztő, s vélhetően inkább már tudatosan is tankoló Pistons, mely az egész szezon legnagyobb csalódásának tekinthető, ha az előzetes várakozásokat is számba vesszük. A palánk alatt Drummond és Monroe nagyot küzdhet a hasonló korú és tudású Kanter, Favors párossal, nagyjából ezért érdemes követni a derbit.

Los Angeles Clippers - Milwaukee Bucks (03:30)

A Clipperstől hasonló alázás várható, mint a Spurstől, a Bucks érdemi légielhárítás hiányában könnyen hatalmas verésbe futhat bele, s bizony Brandon Knightnak is meg kell küzdenie a tavalyi emlékekkel, ami még nehezebbé teszi a Milwaukee számára a tisztes helyt állás lehetőségét.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus