NBA nyugati döntő: Folytatni tudja a Thunder?

Szép győzelmet aratott az OKC a visszatérő Serge Ibakával két nappal ezelőtt, ezzel elkerülték a kiütést és esélyt kaptak arra, hogy ma ténylegesen is újra nyílttá tegyék a párharcot. Vajon egyszerűen csak egy rossz nap volt a Spurs részéről a legutóbbi meccs, vagy Scott Brooks lépései tényleges áttörést hoztak a sorozatban? A találkozót hajnalban a Sport 1 is közvetíti, nézzük mire számíthatunk!

Oklahoma City Thunder – San Antonio Spurs (03:00 TV: Sport 1)

A reménytelenségből kilábalt két nappal ezelőtt az OKC, egy újabb győzelemmel teljes mértékben visszatérnének a párharcba. Serge Ibaka jelenléte főleg mentálisan dobott rajtuk annyit, hogy meg tudják nyerni a legutóbbi találkozót, illetve Scott Brooks tőle kissé szokatlanul agresszíven nyúlt bele a taktikába és száműzte a kispad végére Sefoloshát illetve Collisont is. A felállás és az elképzelés működött, ehhez jöhet ma még az a lelki plusz, amit a két tükörsimán elveszített meccs utáni siker adhat.

Dőreség lenne azonban azt állítani, hogy a harmadik meccsen mutatott fejlődés elég lehet az egyenlítéshez, a Spurs enerváltan játszott, Ginobilit leszámítva pocsékul dobtak (40% alatt), amit persze könnyű Ibaka játékára fogni (négy blokkot osztott ki, a texasiak kintről vállaltak inkább), de azért az látszódott, hogy az üres dobóhelyzetek is csúnyán melléestek. Ez mellett Greg Popovich szerint régen látta csapatát olyan gyengén védekezni, mint az első félidőben tették, így ha csak az egyik oldalon visszatalál a korábbi útra a San Antonio, további előrelépés szükséges a Thundernél. Ez lehet akár egy extra Durant-meccs is, ami azért eddig elmarad ebben a sorozatban, mindenesetre az előző találkozón látott agresszivitás és büntetőzés kötelező a hazaiaktól. Ha tippelni kell, akkor valószínűsíthető, hogy Parkerék felszívják magukat, márpedig ha nyernek, azzal valószínűleg el is döntik a sorozatot, otthon akár le is tudhatják a Thundert, ha viszont az OKC képes a győzelemre, azzal egyrészt kiegyenlít, másrészt nagyon komoly lelki tartásról tesz tanúbizonyságot.

A párharc állása: 2-1 a Spurs javára.

A meccsekhez ITT találtok élőképes streameket!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus