NBA: Nyugati nagycsapatok izgalmas keleti portyái

Ma éjjel hat összecsapással folytatódik az NBA alapszakasza, ahol kimondott rangadót nem rendeznek, ám három nyugati élgárda, a Los Angeles Clippers, a Golden State Warriors és a Denver Nuggets is döcögős keleti kirándulásra indult ma. Nézzük, mit érdemes tudnunk a mai párosítások előtt!

Charlotte Bobcats - Golden State Warriors (01:00)

Andre Iguodala még nem tér ma vissza a viszonylag stabilnak számító Bobcats otthonában, így továbbra sem egyszerű a GSW sorsa, de egyelőre még pozitív tartományban vannak Steph Curry-ék. Az elég valószínű, hogy szoros meccs lesz Charlotte-ban, de komoly fegyvertény lenne Al Jeffersonéktól, ha Mark Jackson legénységét is elkapnák.

Philadelphia 76ers - Los Angeles Clippers (01:00)

Michael Carter-Williams már edzett ma, de nem biztos, hogy játszik is betegsége után a Clippers ellen, pedig a keleti ellenfeleivel szemben még nyeretlen(!) Los Angeles-ieket most el lehetne kapniuk, mivel JJ Redick (és az ő posztján is számításba vehető Barnes, Bullock) kiesése óta nagyon nem találja saját játékát a Lob City. Persze a jó kezdés után erősen visszaeső Sixers sem biztos, hogy minden követ megmozgat majd a bravúrért, de feltételezve a sportszerűséget, mi hajtós, fordulatos meccsre számítunk.

Washington Wizards - Denver Nuggets (01:00)

A Wizards kényszerből kell, hogy jegelje a sok kis sérülését kikúrálni akaró Nené mellett a legutóbb kidőlő Webstert is, ráadásul Bradley Beal sem mostanság öltözik be újra a fővárosiaknál, tehát a Wall, Ariza, Gortat trióra elég komoly teher hárul ma a hosszú keleti túrán lévő, s a győzelmi ösvényre már visszatérő Nuggets ellen. Persze a Gallinari, McGee duó nélkül némileg foghíjas coloradóiak energiái is véglegesek, de minden adott a vendégek számára, hogy legalább szoros derbit csináljanak a negatív mérlegével is keleti élcsapatnak számító Washington csarnokában.

Memphis Grizzlies - Orlando Magic (02:00)

A Memphis Tony Allen és Marc Gasol távollétében egyáltalán nem képes hozni a saját játékát, azaz a szigorú csapatvédekezésre alapozott "terrort", de a Vucsevics, Harris duó nélkül és egy sérült Nelsonnal elutazó floridaiak nem képviselnek olyan szintet, hogy igazán esélyesek legyenek egy idegenbeli bravúrra. Az nem biztos, hogy jelen körülmények között könnyed diadalmenet lesz ez a Grizzlies-nek, de kisebb csoda lenne az Orlando győzelme.

Utah Jazz - Portland Trail Blazers (03:00)

Amennyiben visszakapja a Jazz a legutóbb kényszerből jegelt Derrick Favorst, úgy a mostani formájával együtt képes lehet komoly erőbedobásra késztetni a nyugati élcsapattá érő Portlandet, mely még mindig CJ McCollum nélkül robog a Konferencia első pozíciói felé, de bizonyított már idegenben is a Stotts-alakulat.

Sacramento Kings - Dallas Mavericks (04:00)

A Kings és a Mavs amolyan mini rivalry-t tudhat magáénak az utóbbi 15 évben, szinte mindig jó meccseket játszik egymással ez a két alakulat, de most még Rudy Gay és a már elcserélt Vasquez, Patterson, Salmons, Hayes négyesfogat sem öltözhet be a sacramentóiaknál, így darabszámra egyszerűen "nincsen meg" a hazai alakulat, így egyértelmű favorit idegenben is a Nowitzlki, Elllis páros fémjelezte Dallas.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus