NBA playoff, 11, nap: Második körben a Wizards, kiesés szélén Kevin Duranték

Ismertté vált az idei második továbbjutó az első körben: a Wizards kibrusztolta a 4. győzelmet a Bulls ellen. A Thunder-Grizzlies összecsapáson ismét hosszabbítás döntött, és megint a Memphis volt a jobb. A nap harmadik meccsén egy érzelmekben dús összecsapáson a nagy szurkolást kapó Clippers hazai pályán visszavágott a Warriorsnak, és egy győzelemre került a második körtől. 

 

Chicago Bulls – Washington Wizards 69-75

Lefagyott a Chicago. Az utolsó három percben nyolc támadólepattanót tudott szedni a Washington, miközben Boozer és Butler is elrontották a könnyű lehetőséget hárompontos hátrányban. Annak ellenére volt meg a hazaiak esélye a győzelemre, hogy az első negyedben megint tíz feletti hátrányba kerültek és 33%-kal dobtak mezőnyből. Ezúttal legalább a 18 lepattanós, 7 gólpasszos, 3 blokkos Noah vezérletével a védekezés működött, 40%-on tartották a vendégeket – de ahogy korábban is írtuk, ez kevés, ha a támadójáték ennyire impotens. Márpedig a periméter játékosok ismét gyengék voltak, Hinrichnek ment a dobás, rajta kívül a Dunleavy-Butler-Augustin-Snell kvartett 9/34-et szenvedett össze.

Nené kipihente magát. Az erőcsatár az eltiltását követően nagy kedvvel játszott, beszórt húsz pontot és elöl-hátul hasznos volt. Ugyan most vele sem ontotta a pontokat a Washington, de ennyi éppen elég volt – mellette sem Gibson, sem Boozer nem remekelt. Rajta kívül még Wall és Beal volt produktív támadásban, Gortat és főleg Booker pedig védekezésben, így mind a három Chicagóban játszott meccset nyerni tudták.

Ennyi volt a Bullsban. Kevesen gondolták a sorozat előtt, hogy 4-1-es Washington-győzelem születik, de a látottak alapján nagyjából ennyi volt a két csapat között. A Chicago egy extra dobóestével egy meccset el tudott csenni, egyébként végig alárendelten játszott, alsóposztokon felzabálta őket a Wizards és a palánk alatt sem tudtak dominálni – Thibodeau-nak pedig nem igazán volt variálási lehetősége. A Washington most az Indiana-Atlanta párharc győztesére vár és bárkit is kap, komolyan kell velük számolni.

A párharc végeredménye: 4-1 a Wizardsnak. 

A Bulls legjobb dobói: Hinrich 16/12, Butler 16/6, Gibson 12
A Wizards legjobb dobói: Wall 24/3, Nené 20, Beal 17/3

Oklahoma City Thunder – Memphis Grizzlies 99-100 hosszabbítás után

Csak a szokásos forgatókönyv. A harmadik negyedben már hússzal is vezetett a Memphis, de megint el tudott indítani egy nagy rohamot a Thunder és fel is zárkóztak. A rendes játékidő végén Durant veszítette el a labdát, amiből Memphis-pont született, de a tripla-duplázó (igaz, borzalmasan dobó) Westbrook zsákolásával következhetett a sorozat negyedik hosszabbítása. Itt egy hajszállal jobb volt a Grizzlies, húsz másodperccel a vége előtt Durant büntetőzhetett az egyenlítésért. Joey Crawford fontoskodott egy sort, Durant pedig kihagyta a másodikat, így bár Miller elrontotta a hármast, 2,9 maradt az órán. Durant triplája lejött, Ibaka visszatette – de későn és ezt a visszanézés után a bírók is látták. Újabb thriller, vezet a Memphis…

Miller az OKC rémálma. A 2012-es döntő óta valószínűleg nem igazán szeretik Mike Millert Oklahomában, most a Memphis játékosaként újra a legfontosabb pillanatban lépett elő és szórt be öt triplát – összesen 21 pontig jutott. Rajta kívül Conley és a dupla-duplázó magasok, Gasol és Randolph is húzták a vendégeket, a Thundernél viszont most nem volt Jackson-extra, a két dobógépen kívül csak Butler tripláira lehetet számítani.

Kiben maradt erő? Minden meccsen jobban játszik a Memphis, de mindig fel tud állni a Thunder, a hosszabbításokban viszont eddig Conley-ék voltak jobbak. Kérdés, hogy ez a sok ráadás kit őrölt fel jobban fizikailag (Durant pl. ma 51 percet játszott) és szellemileg, hiszen aki csak 99%-ig koncentrál, az kikap. A hatodik meccset Memphisben játsszák és bár erősebbnek tűnnek a Grizzlik, nem lehet leírni az Oklahomát.

A párharc állása: 3-2 a Grizzliesnek

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 30/3, Durant 26/9, Ibaka-Butler 15/3-15/12
A Grizzlies legjobb dobói:  Miller 21/15, Randolph 20, Conley 17/3

Los Angeles Clippers – Golden State Warriors 113-103

Nagyon akarta ezt a győzelmet a Clippers. Az előző meccshez képest alaposan feljavult nem csak a periméter-védekezés (10/26-tal dobott csak a Warriors), de DeAndre Jordan is: a center 25 pontos karriercsúcsot és 18 pattanót hozott, és még egy buzzer duplát is értékesített az első félidő legvégén. A hazaiak az első negyedben 10 pontos előnyt szereztek, amiből végig jól gazdálkodtak, köszönhetően elsősorban a 41 kiharcolt és 31 bedobott büntetőjüknek. 

A Warriors kispadja ma gyenge volt. A kezdőötösből mindenki elérte a 10 pontot, négyen a 17 pontot is, azonban a cseresorból Jermaine O’Neal 8 pontos produktumán kívül nem sok értékelhető momentum érkezett. Ráadásul David Lee és Draymond Green hamar faultgondokba került, alig 28 percet tölthettek a pályán, a többi kezdőjátékos viszont 42-44 perceket, ami visszaütött a végjátékban. Steph Curry magához képest nagyon kevés alkalommal vállalkozott és eladott 8 labdát, a negyedik negyed végén pedig ő, Iguodala és Klay Thompson felváltva hibázott. 

A lélektani előny a Clippersnél. Az ismert rasszista botrány miatt az előző összecsapáson nagyon rosszul játszott a Los Angeles, a Warriors egyértelműen föléjük nőtt – ma viszont fordult a kocka. A Clippers behúzta a hazai győzelmet, jól is védekeztek, egyúttal a kötelező győzelem súlyát is rátették a GSW-re – a hatodik meccs kérdése, hogy összerogy-e alatta Mark Jackson csapata. 

A párharc állása: 3-2 a Clippersnek. 

A Clippers legjobb dobói: Jordan 25, Paul 20/9, Crawford 19/6.
A Warriors legjobb dobói: Thompson 21/9, Iguodala 18/6, Lee 18.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus