NBA playoff, 21. nap: A Pacers és a Thunder is visszavette a pályaelőnyt

A Pacers és a Thunder is helyreállította a világ rendjét. Az OKC két sztárja mellett a kispad nagyon extra teljesítménnyel rukkolt ki, amit a Clippers alapembereinek remeklése sem ellensúlyozhatott. Az Indiana nem dobott túl jól, viszont az egyre jobban magára találó Roy Hibbert vezetésével atomjaira szedték a Wizards eddig kiváló támadójátékát, és kezükbe vették a párharc irányítását. 


 
Washington Wizards – Indiana Pacers 63-85

Az Indiana a szünet után rákapcsolt. Borzasztóan kevés pont született az első félidőben, hiszen 34-33-ra vezetett a Pacers két negyed után. A folytatásban aztán magukra találtak támadóoldalon, de a parádés védekezésük nem lanyhult, így a harmadik játékrészben  egy 12-0-s futással eldöntötték a találkozót. Az utolsó negyednek már 15 pontos fórral mehettek neki, a hazaiak pedig képtelen voltak váltani.

Teljes csőd a Washingtonnál. A Bulls ellen és a Pacers elleni első meccsen olyan jól működő támadójátékból semmi sem valósult meg a Wizardsnál. Nené 3/14-et szenvedett össze mezőnyből (Hibbert előnyei…), de Bradley Beal is pocsékul dobott, Gortat pedig nem volt faktor támadásban. Ugyan John Wall most nem szenvedett annyira a dobásával, mint eddig, de 15 pontja mellé 7 labdát is elszórt – összességében 18 eladott labdával zárt a Washington, ebből 21 pontot szerzett az Indiana. Egyedül Ariza dicsérhető, 12 pontot, 15 lepattanót és 3 labdaszerzést tett be a közösbe.

Kezdenek a helyükre kerülni a dolgok? Ugyan nem dobott túl hatékonyan a Pacers sem, most mindenki hozzátette a magáét támadásban is. George 23 pontot szórt, Hibbert is feltette, amit fel kellett, Scola hozta a pontokat a padról, Hill pedig rendkívül sokoldalúan és hasznosan játszott. Ugyan George, West és Stephenson is pontatlanul célzott, legalább volt elképzelés és tudatosság a játékukban – ez pedig egy ilyen védekezéssel nagyon sokat érhet.

Lépéselőnyben a Pacers. Az első meccs után kevesen gondolták volna, hogy azonnal fordítanak George-ék, de most a Wizardsnak kell reagálni, ugyanis ma nagyon lejátszották őket – mégpedig azonnal, mert ha a negyedik meccset nem hozzák hazai pályán, a szakadék szélére kerülnek, ahonnan nem valószínű, hogy vissza tudnak jönni.
 
A párharc állása: 2-1 a Pacersnek. 

A Wizards legjobb dobói: Beal 16/3, Wall 15, Ariza 12/6
A Pacers legjobb dobói: George 23/6, Hibbert 14, West 12
 
Los Angeles Clippers - Oklahoma City Thunder 112-118
 
Egyszerre indultak be a Thunder harmadhegedűsei. Kevin Durant 36 pontja mellé 6 gólpasszt osztott ki, Russell Westbrook pedig 13 asszisztot kézbesített – ráadásul mindketten remek százalékokkal dobtak, a két sztár tehát hozta azt, amit tud. Ugyanakkor mellettük többen is magukra találtak: Serge Ibaka 20 pontját 9/10-es mezőnyözéssel szedte össze (pedig még faultgondjai voltak, mindössze 29 percet játszott), mellette Reggie Jackson és Caron Butler is 14 ponttal járult hozzá a sikerhez, Steven Adams pedig 4 pontja mellett 9 pattanóval és 2 blokkal segített. A Thunder öt cserejátékosa közül mindenki pozitív plusz-mínusz mutatóval zárt (összesen +28), míg a másik oldalon mindenki negatívval – még a 20 egységet termelő, idén a Legjobb Hatodik Embernek választott Jamal Crawford is.
 
A védekezés nem működött a Clippersnél. Hiába hajszolta bele ellenfelét 14 labdaeladásba a hazai csapat, nem tudtak belőle profitálni, a Thunder így is 55 százalékkal dobott mezőnyből és 28 szabaddobást harcolt ki. A negyedik negyedet négypontos előnyben kezdte a Clippers (köszönhetően Durant faultjának, aki Crawfordnak ütött oda 0.3 másodperccel a 3. negyed vége előtt – a hátvéd mindhárom büntetőjét bedobta), azonban a 4. negyed első felében Caron Butler három nagyon fontos hármast termelt be, majd Ibaka , (a 107-108-nál óriási triplát verő) Westbrook és Durant vezetésével 113-107-re lépett meg a vendéggárda, amire nem érkezett válasz.  
 
Megfordultak a szerepek? Eddig inkább arról szólt a fáma, hogy a Thunder épít két sztárjára, a Clippers pedig több lábon áll – ez ma teljesen megfordult. Chris Paul hiába osztott ki 16 gólpasszt és dobott remekül, Blake Griffin pedig hiába szórt be jó százalékkal 34 pontot, a többi Clippers-játékostól nem érkezett konstans jó teljesítmény. A már említett Crawford is 33%-os pontossággal dobott, a másik nehéztüzér, JJ Redick pedig mindössze 5 pontig jutott, dobni sem nagyon hagyták.
 
A párharc állása: 2-1 a Thundernek.
 
A Clippers legjobb dobói: Griffin 34, Paul 21/6, Crawford 20/3.
A Thunder legjobb dobói: Durant 36/3, Westbrook 23/6, Ibaka 20.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus