NBA playoff, 22. nap: A Nets elvette a Heat PO-veretlenségét, mindjárt célban a Spurs

Mára virradóra két találkozót rendeztek meg az észak-amerikai profi kosárlabdaliga rájátszásának második körében, ahol a csapatok már a harmadik mérkőzéseket vívják egymással. A Brooklyn Nets két sima kudarc után behúzta az első hazai derbijét a Miami Heat ellen, ám a Portland Trail Blazers "kispad híján" otthon is simán kapitulált a már 3-0-ra vezető San Antonio Spurs ellen. Jöjjenek a részletek!

Brooklyn Nets(6.) – Miami Heat(2.) 104-90

A harmadik negyed döntött. LeBron James 16 pontos első negyedével tartotta magát a Heat és Livingston buzzere ellenére vezettek is a második játékrész elején, de már itt fordítani tudtak a hazaiak. A harmadikban aztán futottak egy 12-4-et és kintről szétdobták a Heatet, a negyedik negyed első felében már a húszat is stabilan verdeste a különbség, csak az utolsó percekben tudott kozmetikázni a Miami.

Triplaeső hulljon rátok. Az eddigi két meccsen csak szenvedett a Nets kintről, ma viszont eksztázisban dobtak. 15 hármast értékesítettek 25 kísérletből, előbbi franchise-rekord. Johnson és Teletovic együtt ebből kilencet vállaltak, de Shaun Livingston szezonbeli második(!) hármasát értékesítette futtából,  a félpálya középéről. Mellette Alan Anderson ma kétszer is betalált kintről, Paul Pierce pedig faulttal együtt is betalált a negyedik negyed hajrájában. Jórészt ezeknek köszönhető, hogy a húsz gólpasszt ritkán elérő Kidd-legénység 26 asszisztot osztott ki – pontosan kétszer annyit, mint ellenfelük.

Ma nem jöttek a kiegészítők. LeBron James 28, Dwyane Wade 20 pontot szórt, de rajtuk kívül ma elég harmatos volt a Heat. Bosh és Battier dobásai nem ültek, Chalmers nem is vállalt, a padról Ray Allen kilenc pontja jelentett némi segítséget – na meg James Jones kilenc perc alatt beszórt 3/3 triplája. De ezúttal rajta és Jamesen kívül csak két hármast tudtak dobni, ráadásul a dupla-duplázó (15 pont, 10 pattanó) Blatche vezetésével nagyon megnyerte a lepattanózást is a Brooklyn (43-27).

Villant a kispad. Amellett, hogy a kezdők is hozták, amit kell, ma a Nets kispadja is megbízható volt, Blatche és Teletovic vezérletével 40 pontot tettek be a közösbe, míg a Heat cseréi csupán 25-öt. A két említett mellett Alan Anderson is jól teljesített, ez pedig döntő faktor volt, hiszen a Miami padjáról igazából senki nem volt faktor.

A Nets legjobb dobói: Joe Johnson 19/15, Blatche 15, Pierce 14/6
A Heat legjobb dobói: L. James 28/9, Wade 20, Bosh 12

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 a Heat javára.

 

Portland Trail Blazers(5.) - San Antonio Spurs(1.) 103 - 118

Az első félidőben eldőlt. Előbb 15, majd még bőven a félidő vége előtt 23 egységnyi fórt hozott össze a hengerelő Spurs, aztán a fordulást követően volt jópár ritmusváltása az öt kétszámjegyű dobóteljesítményt felvonultató Blazersnek, ám igazán közel már nem tudott férkőzni Terry Stotts csapata, mely számára gyakorlatilag véget ért a sorozat, ugyanis soha senki sem nyert párharcot az NBA-ben 0-3-ról felállva.

Egyértelmű a különbség: a kispad. Mo Williams távollétében hat(!!!) pontot hozott össze a hazaiak cseresora, ebből CJ McCollum négyet dobott az utolsó másfél percben, így pedig hiába a kezdők kollektív remek játéka, a már az első félidőben 20 felett termelő, s végül 40 pontig jutó texasi pad jelentette a differenciát a felek közt.

A zsenikre maradt a piszkos munka is. Tony Parker 29-et szórt, Tim Duncan is egy híján 20 egységig jutott, Kawhi Leonard (16 pont, 10 lepattanó) dupla duplázott, Manu Ginobili pedig 14 pontot és 5 gólpasszt jegyzett a kispadról beállva, míg négyen érték el a 20-as határt az oregoniaknál és Robin Lopez (13 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz) is szépen a négy vezér keze alá dolgozott, de minde feljebb említettük, a padok harcában nem volt egy súlycsoportban a két gárda.

A Blazers legjobb dobói: Matthews 22/12, Aldridge, Lillard 21-21
A Spurs legjobb dobói: Parker 29/6, Duncan 19, K. Leonard 16/3

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-0 a Spurs javára.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus