NBA playoff, 28.nap: A Pacers elsőre simán legyőzte LeBron James Miamiját

A pályaelőnyben lévő Indiana Pacers eddig végigbukdácsolta a playoffot, két alkalommal is elvesztették az első otthoni mérkőzésüket – a bajnoknak viszont esélye sem volt ellenük, Paul George-ék dominálták a párharc nyitótalálkozóját. 

 

Indiana Pacers – Miami Heat 107-96

Rajt-cél győzelmet aratott a Pacers. Az alapszakaszban megszerezték a pole pozíciót, most pedig ki is használták azt és kilőttek a rajtnál. 7-0-val kezdtek, a folytatásban pedig nem csökkent öt pont alá az előnyük, félidőben már tízzel vezettek, a harmadik negyedben ezt még tovább növelték, majd a negyedikben minden Heat-felzárkózásra válaszolni tudtak. Ahányszor tíz pont körülire faragta a hátrányt a címvédő, George-ék rákapcsoltak és ismét 15-17-re húztak el, ezzel újfent demoralizálva a vendégeket.

Mindenki a helyén. Parádézott az Indiana kezdőötöse, mindannyian legalább 15 pontot szórtak be és mindenki remekelt még valamiben. Az első negyedben Hill triplaesője alapozta meg a meccset, majd jött Stephenson one man showja, a folytatásban pedig Hibbert büntetői és West oktatófilmbe illő játéka. A kispadról Watson is hozzátette a magáét, gyorsan berámolt 7 pontot, végül 11-gyel zárt, a cseresort Turner hiányában egyedül képviselte.

A Heat edzésén kimaradt a védekezés. A Miami támadásban jól működött és mindent jól csinált a tripladobást leszámítva, mégsem volt esélye egyetlen pillanatig sem. A dupla-duplázó James mellett egy kisebb szünetet leszámítva Wade is parádézott (ketten együtt 64%-kal dobtak), a kispadról pedig szintén rendkívül hasznosan szállt be Ray Allen és Chris Andersen, de hiába hozták a számokat elöl, az Indiana ízekre szedte a védelmüket. Eleinte kintről, majd később bentről kapták a pontokat, nem tudtak mit kezdeni egy az egyben Stephensonnal és Westtel, a triplákra nem értek oda, a festékben gyengék voltak. Ha ezen nem tud változtatni Spoelstra, csúfos kudarcba fullad a three-peat gondolata.

A büntetők óriási különbsége. A harmadik negyedben szinte folyamatosan büntetőket dobáltak a hazaiak, végül 37 alkalommal állhattak a vonalra, amiből 29-et be is dobtak – ezzel szemben irtózatosan kevés a Heat 15 próbálkozása, főleg ha mellétesszük Roy Hibbert 13 büntetőjét. Az a LeBron James, aki az utóbbi találkozókon 15-ször állhatott a vonalra átlagban, ma mindössze kétszer dobhatott egypontost, Wade három büntetője volt a csúcs részükről. Ráadásul ezt a 15-öt sem becsülték meg, ötöt is elrontottak, így a sokkal agresszívebb Pacers ellen nem volt esélyük.

A párharc állása: 1-0 a Pacersnek. 

A Pacers legjobb dobói: George 24/9, West 19, Hibbert 19
A Heat legjobb dobói: Wade 27/3, James 25/3, Andersen 14

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus