NBA Playoff, 29. nap: A foghíjas Thunder elsőre nem bírt Tim Duncanékkal

Az alapszakaszgyőztes San Antonio Spurs néhány megingástól eltekintve gond nélkül győzte le az alapszakaszban őket négyszer is felülmúló, de most Ibaka nélkül kiálló Oklahoma City Thundert. Duranték kétszer is visszajöttek kétszámjegyű hátrányból, de a végén erre már nem volt erejük.

San Antonio Spurs – Oklahoma City Thunder 122-105

Csak rohanásokra futotta az OKC-től.  Tim Duncan vezérletével már az első negyedben ellépett a Spurs, a játékrész közepén 18-7-re is vezettek. Fisher extrájával felzárkózott az OKC már a negyed végére, aztán a második negyed közepén ismét ellenállhatatlanul játszott a San Antonio, 14 pontos előnyt építettek ki. A fordulás után azonban magára talált Westbrook és ismét feltámadt a Thunder, nemcsak ledolgozták a hátrányt, de meg is fordították a találkozót. A negyed végétől aztán ismét elfogytak a vendégek és felőrölte őket a Spurs, jöttek az eladott labdák, amiket kegyetlenül megbüntettek a texasiak – az utolsó negyedet tíz ponttal nyerték és végül simán  behúzták a találkozót.

Ibaka nagyon hiányzott. A sérült erőcsatárra nagy szükség lett volna a gyűrű alatt, hiányában Tim Duncan lubickolt (27 pont, 11/19 mezőnyből szűk félóra alatt), a Spurs pedig folyamatosan a festékből szórta a pontjait – összesen 66-ot, ebből 22-t a második negyedben. Ez aztán megnyitotta az utat a kinti dobóknak is, Green és Ginobili 7/9-cel zárt a vonalon túlról, csapatszinten pedig 53%-kal értékesítették a triplákat (összességében 58%-kal dobtak). Ezzel szemben az Ibaka helyén kezdő Collison pont nélkül zárt, a másik titkos fegyver, Adams sem volt tökéletes opció, így Scott Brooks inkább a small-ballt erőltette – ennek lett az eredménye Duncan remeklése és a festék ilyen arányú elvesztése.

Pedig elöl megvolt a Thunder. A vendégek 46%-kal tüzeltek mezőnyből és estek a tripláik is, Durant végig, Westbrook a második félidőben jól játszott és bár a kezdősor többi tagja nem tett hozzá sokat, a padról Fisher és Reggie Jackson pótolta ezt. A támadásokban egy dolog hibádzott, mégpedig az eladott labdák, Durant és Westbrook együtt tízszer szórták el a játékszert – a Spurs összesen kilencszer.

A Spurs legjobb dobói: Duncan 27, Ginobili 18/9, Leonard-Green 16/3-16/12
A Thunder legjobb dobói: Durant 28/12, Westbrook 25/3, Fisher 16/12

A párharc állása: 1-0 a Spurs javára

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus