NBA Playoff, 30. nap: Egyenlített a Heat

Ma hajnalban lejátszották a keleti döntő második meccsét is Indianában, ahol a címvédő Miami Heat együttese visszavágott az első meccsen elszenvedett vereségért, ezzel elvették a Pacers pályaelőnyét. Erik Spoelstra csapata jelentőset javult védekezésben, így egy végig szoros meccset tudtak megnyerni a hajrában, az Indianában Lance Stephenson playoff-karriercsúcsa is kevés volt.

Indiana Pacers – Miami Heat 83-87

James és Wade eldöntötték. Elég hullámzó volt a találkozó, a fej-fej melletti első negyedet követően akár tíz ponttal is vezethetett volna a Heat a félidőben, de az utolsó pillanatokban inkább az Indiana tudott pontot szerezni, Stephensonnak erre egy tized is elég volt. A folytatásban aztán fordult a kocka és a Pacers került fölénybe, az ellenállhatatlanul játszó Stephenson révén már ők vezethettek volna tízzel, de szűk három perccel a harmadik negyed vége előtt mintha lemerült volna az elem, rossz döntések, technikai hibák és kimaradt dobások érkeztek a hazaiaktól, míg a Heatnél beindult az addig csendes LeBron James. A Heat 6-osa Wade-del párban 24 pontot szórt innentől  (az utolsó húszat csak ketten) – a teljes Pacers 23-at, és bár vezettek még öt perccel a lefújás előtt, a Miami egy 12-2-es rohanással lelépte őket.

Amiben nagyon kellett, javult a Heat. Elsősorban az agresszív védekezés hiányzott az első meccsen a címvédőtől, ez mára maradéktalanul teljesült, az Indiana legutóbb tökéletesen működő támadógépezetét a pályafutása egyik legjobb meccsét záró Stephenson egy-egyeire és Hibbert támadólepattanóira tudták limitálni. Ők ugyanúgy 50%-kal dobtak és ugyanúgy a két klasszis szerezte a pontok nagy részét (Bosh ma is halovány volt), de az Indiana mindössze 40%-kal célzott mezőnyből, a két napja remeklő George erőlködött és Westnek sem ment a dobás. A Miami triplái is javultak, de nem a Bosh-Allen páros, hanem a Chalmers-Cole duó révén, utóbbi  elöl-hátul remek meccset zárt.

Eltűntek a büntetők. Az Indiana mindössze 15 alkalommal állhatott a vonalra, legutóbb Roy Hibbert egyedül hozta ezt a számot. A center most csupán két db egypontost dobhatott, a West-Hill páros egyet sem – márpedig ezek most nagyon hiányoztak a végelszámolásnál. A Pacers nem bírta el, hogy Paul George-nak rossz napja legyen, a hazaiak vezére 1/11-es mezőnymutatót hozott össze az első félidőben és a másodikban sem javult jelentőset – míg az első meccsen tökéletes rendszerjátékos volt, most a Heat keményebb védekezésére egymaga próbált reagálni.

A Pacers legjobb dobói: Stephenson 25/6, George 14/6, Hill 13/9
A Heat legjobb dobói: Wade 23, James 22/3, Cole 11/6

A párharc állása: 1-1.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus