NBA playoff, 31. nap: a Spurs kivégezte a Thundert, úton a nagydöntő felé

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) nyugati konferenciadöntőjében a hazai pályán játszó San Antonio egy történelmi estén nagyarányú győzelmet aratott a teljesen széteső Oklahoma ellen, így 2-0-s előnyre tett szert a négy nyert meccsig tartó párharcban. 

 

San Antonio Spurs – Oklahoma City Thunder 112-77

Egy negyed után összeomlott a Thunder. Az első játékrészt követően még két ponttal vezetett a vendégcsapat a kilenc egységig jutó Kevin Durant, valamint a jól játszó Caron Butler és Steven Adams révén, ezt követően azonban semmi közük nem volt a meccshez. Russell Westbrook rettenetes, 7/24-es mezőnymutatóval zárt, de Durant se villogott (6/16) – ám ami ennél sokkal nagyobb gondnak bizonyult: a Spurs apró darabokra szedte az OKC-t támadásban. Tony Parker és Manu Ginobili kedvére bontogathatta a Thunder védelmét, nem tudták őket még csak lelassítani sem, a 112 kapott pontot kerek 50 százalékos mezőnymutatóval hozta össze az ellenfél. 

A kezdők nem voltak sehol. A két sztáron kívül a többi kezdőjátékos (Sefolosha, Perkins, Collison) sem töltött 15 percet a pályán, ez sok mindent elmond az elsősorban védekezésért felelős trió játékáról. A padról beszálló Adams, Butler és Reggie Jackson (valamint a kevésbé fontos pillanatokban termelő Jeremy Lamb) jól dobott, de a kezdők teljes csődöt mondtak. 

A Spurs oktatott. A mezőnymutatóról már szóltunk, de a kiharcolt büntetőkben (23-10), a lepattanókban (53-38), gólpasszokban (27-18) és blokkokban (7-3) is szakadéknyi különbség volt a gárdák között. Tony Parker 10/17-es mutatóval zárt, Danny Green tavalyi önmagát idézve hét hármast bombázott be, a kezdőötösből senki nem töltött 29 percnél többet a pályán. A hazaiak a két középső negyedet 67-36-ra nyerték…

Történelmi este. A Spurs soha nem győzött még konferencia-döntőben 35 pontos különbséggel meccset, pedig az elmúlt 15 évben rendszeresen részt vesznek a szezonnak e késői szakaszában is. Tim Duncan 14 pontos, 12 pattanós dupla-duplája a 153. volt a playoffban, már csak 4 ilyen statisztikai bravúrra van szüksége, hogy utolérje Magic Johnsont. A Lakers legendáját egy másik kategóriában viszont megelőzte: a Duncan-Parker-Ginobili trió 111. közös playoff-győzelmét aratta, amivel lehagyta a 110-ig jutó Showtime Lakers hármast, Johnsont, Kareem Abdul-Jabbart és a védőklasszis Michael Coopert.

A párharc állása: 2-0 a Spursnek. 

A Spurs legjobb dobói: Parker 22, Green 21/21, Duncan 14.
A Thunder legjobb dobói: Westbrook 15/3, Durant 15, Lamb 13.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus