NBA playoff, 34. nap: A döntő kapujában a Heat!

Ma hajnalban lejátszották a negyedik összecsapást is a keleti főcsoport döntőjében, a címvédő Miami Heat pedig második hazai mérkőzését is behúzva egy győzelemre került a párharc megnyerésétől és a nagydöntőtől. A vendégek közül Roy Hibbert és Lance Stephenson is csak szenvedett, miközben a floridaiaknál megérkezett a sorozatba Chris Bosh is.

Miami Heat – Indiana Pacers 102-90

Korán eldőlt. A Pacers nem vette ma komolyan Chris Bosh-t, aki köszönte szépen és bedobálta az üres helyzeteit, így az ő vezetésével a Heat pedig már az első negyedet nyolc ponttal nyerte. Ugyan a félidőig zárkózott kicsit az Indiana, a harmadik játékrészben LeBron James révén húsz ponttal is vezetett a Miami. Ugyan a záró etap közepén Paul George és Lance Stephenson kosaraival tíz közelébe ért vissza a vendégcsapat, a floridaiak nem adták ki a kezükből a könnyű győzelmet és másfél perccel a vége előtt kilencpontos különbségnél egy James 2+1 minden kérdést megválaszolt.

Stephenson szövege nem igazán jött be. A bedobó meccs előtti megjegyzése Jamesre visszafelé sült el, LBJ 32 pontot szórt 10 lepattanóval 62%-os hatékonysággal, Stephenson viszont öt és fél perccel a vége előtt szerezte az első kosarát. Mellette Roy Hibbert is „villantott”, azok után, hogy agresszíven és jól kezdte a sorozatot, ma ismét pont nélkül zárt és csak 22 percet töltött a pályán – pedig a Heatnél combsérülés miatt nem játszhatott Chris Andersen, így igazi center nélkül voltak kénytelenek kiállni.

Oda tudott állni a vonalra a Miami. Bár az első találkozón még az volt a Heat-offense legnagyobb gondja, hogy képtelen voltak büntetőt kiharcolni, miközben az Indiana folyamatosan hajigálta az egypontosokat. Legutóbb már elérték Spoelstráék a húsz büntetőt, ma pedig 34 (ebből a BIG 3 21) alkalommal próbálkozhattak – ebből ráadásul 30-at be is dobtak. Ennek pontosan a felét harcolta ki a Pacers, sőt a 17 dobásukból csak 11-et tudtak értékesíteni. Így hiába dobott pontosabban a vendég gárda (bár ez csak az utolsó percek kozmetikázásának volt köszönhető), a vonalról verte meg őket a Heat.

A kiesés szélén a Pacers. Bár szinte tökéletesen kezdődött számukra a sorozat, azóta fokozatosan egyre gyengébb teljesítményt nyújtanak – márpedig most zsinórban három találkozót kellene nyerniük a túléléshez. Igaz, ebből kettőt otthon, de jelenleg nehéz elképzelni, hogy erre a Heatre olyan választ tudnak adni, amivel egymás után háromszor is le tudják győzni őket…

A Heat legjobb dobói: James 32/6, Bosh 25/9, Wade 15
A Pacers legjobb dobói: George 23/9, West 20, Hill 15/12

A párharc állása: 3-1 a Heat javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus