NBA Playoff, 36. nap: Életben maradt a Pacers

LeBron James karrierje talán leggyengébb meccsét játszotta, Paul George ellenben villogott - ez elég is volt ahhoz, hogy az Indiana visszatáncoljon a szakadék széléről és megnyerje a keleti döntő ötödik meccsét egy szoros végjátékban. Frank Vogel nem húzott semmi kirívóan váratlant, viszont most minden játékosa hozta, amit kell.

Indiana Pacers – Miami Heat 93-90

Hullámvasút végén óriási izgalmak. LeBron James faultgondok miatt egyetlen percet játszott a második negyedben, ennek ellenére 26-11-re nyert ezt a játékrészt a Heat. A nagyszünet után aztán elindult Paul George és 11 pontos hátrányából 11 pontos előnyt csinált a negyedik negyed elején a Pacers, hogy James visszaállása után ismét felzárkózzon a Miami. George-ot nem lehetett megállítani a hajrában, de a túloldalon Wade és Rashard Lewis is két-két triplával tartotta meccsben a vendégeket, így egypontos Indy-előnyről indult az utolsó szűk húsz mp. Itt megremegtek a hazai kezek, előbb George, majd West is kihagyta a meccset eldöntő  büntetőt, így maradt egy lövése a Heatnek, de James (ahogy szinte mindent) ezt is kiosztotta inkább, Bosh távolija pedig lejött.

Paul George „eldobta az agyát”. Egy elég csendes első félidő (hat pont, 3/9 mezőnyből) a hazaiak vezére megőrült, 31 egységet termelt be a nagyszünet után, ebből 21-et a negyedik negyedben – itt egyébként 8/10-zel célzott mezőnyből, 3/5 triplával. Így végül 37-tel zárt, mellé hat lepattanóval és hat labdaszerzéssel, melyeket rendre kulcspillanatokban csinált meg, az utolsó pillanatokban gyakorlatilag ő nyerte meg a meccsen annak ellenére is, hogy Battier faultja után kihagyta a büntetőt. Vele most nem tudott mit kezdeni a Heat, ráadásul West, Hibbert és Stephenson is remek meccset zárt, így James gyengélkedésével kész csoda, hogy szorossá tudta tenni a végét a vendégcsapat.

James terített betli, Lewis parádé. LeBron James fejében most tényleg ott lehetett Lance Stephenson, az Indy trash talkere folyamatosan inzultálta a Heat sztárját és ezúttal eredménnyel járt. James mindössze két(!) kosarat tudott szerezni tíz rádobásból, faultgondjai miatt mindössze 24 percet tudott játszani, ennek következtében az önbizalma sem volt az igazi, a ziccereket is elrontotta vagy meg sem próbálta feltenni. Hiányában Bosh, Wade és Allen is jól játszott, de az igazi meglepetés Rashard Lewis volt, aki az eddigi pocsék dobóformájára hat triplával mondott nemet, ebből kettőt az utolsó pillanatokban értékesített.

A Pacers legjobb dobói: George 37/15, West 19, Stephenson 12
A Heat legjobb dobói: Bosh 20/6, Lewis 18/18, Wade 18/6 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus