NBA Playoff, 38. nap: Kiütéssel döntőben a Heat!

A keleti döntő hatodik meccsén egy pillanatig nem volt kérdés, hogy ki az úr: a címvédő Miami egy féldiő alatt eldöntötte a találkozó sorsát és óriási verésben részesítette a trónkövetelő Pacerst. Osztálykülönbség volt a két csapat között, így zsinórban harmadszor jöttek ki Jamesék győztesen a párharcból és sorozatban negyedik nagydöntőjükre készülhetnek.

Miami Heat – Indiana Pacers 117-92

Kivégzés lett belőle. A Miami az első pillanattól fogva uralta a találkozót, ugyan a Pacers kezdett jobban, már nyitó tizenkét perc végére kétszámjegyűvé nőtt a hazaiak előnye, majd a második negyedben lemosta ellenfelét a címvédő (36-21-re hozták ezt a játékrészt), így itt el is dőlt a találkozó sorsa. A harmadik negyedet még komolyan vették LeBron Jamesék, így volt olyan pillanat (a záró etap elején), amikor 37 ponttal vezettek. A találkozó nagyban hasonlított a tavalyi keleti döntő hetedik meccsére, ahol szintén tükörsimán nyert a Heat – ezzel zsinórban harmadszor akadt fenn rajtuk az Indiana.

Azt csinált a Heat, amit akart. Ezúttal könnyedén jutottak be a gyűrű alá és kellően agresszívek voltak ahhoz, hogy meg is oldják ott, így 50 pontot szereztek a festékből a Pacers 32 egységével szemben. Ez mellett 37-28-ra hozták a lepattanózást is – a Miami ellen nem jelent sok jót, ha ezt nem tudja hozni egy csapat. Igaz, ehhez az is kellett, hogy 58%-kal dobjon a hazai csapat, tehát kevés lepattanó jutott a Pacers gyűrűje alatt. James és Bosh is alig-alig rontott dobást, mindketten 25 pontig jutottak, Andersen hibátlan volt, kintről pedig ezúttal is hatékony volt Rashard Lewis, így Wade-re és Allenre nem is volt igazán szükség.

Az erőssége hagyta cserben a Pacerst. Az Indiana elit védekező csapatnak számított, viszont a támadójátékkal szenvedett az egész szezon során. Ma (és összességében ebben a sorozatban) viszont az előbbit nem sikerült összerakni, a 117 kapott pont 58%-kal borzalmas, ráadásul gyakorlatilag a teljes szériában 50% körüli vagy feletti hatékonysággal dolgozott a Heat. Támadásban sem volt minden a helyén, többet vártak Paul George-tól (a vezér csak a legutóbbi meccsen villantott igazán, ma a 29 pontjának jó részét már a garbage time alatt dobta), Stephenson nem a kosárlabdával törődött és az első találkozót leszámítva a Hibbert-West páros sem tudott uralkodni dominálni a gyűrű alatt.

A Heat legjobb dobói: James 25/3, Bosh 25/3, Wade-Lewis 13/3-13/9
A Pacers legjobb dobói: George 29/15, West 16, Stephenson 11/9

A párharc végeredménye: 4-2 a Heat javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus