NBA playoff, 6. nap: a Grizzlies ismét hosszabbításban gyűrte le Durantékat

Ma hajnalban a Memphis és az Oklahoma City újabb klasszikus meccset játszott, amelynek végén a hazaiak örülhettek. Az Atlanta másodszor is megleckéztette a nem elég éles Pacerst, a Clippers pedig ellenfele legnagyobb méregfogát kihúzva azt is elbírta, hogy 45 százalék alatt büntetőzött. A nap érdekessége, hogy mindhárom győztesnek elég volt 98 szerzett pont. 

 

Atlanta Hawks - Indiana Pacers 98-85

Újra belassult a Pacers. A második meccs második félideje csak az Atlanta támadásaiban folytatódott, továbbra sem tudtak triplát dobni és nem szereztek sok pontot, de az Indiana is csak szenvedett. Aztán a fordulás után beindult a Hawks, tíz triplát értékesítettek és Teague is több extra kosarat szerzett (22 pontjából 15 született a második félidőben), közben viszont a vendégek csak frusztráltabbá váltak – ennek hozományaként 37 büntetőt dobhatott az Atlanta. A hajrában némi szerencséje is volt Millsapéknek, de behúzták a találkozót, ezzel pedig minden előzetes várakozást felülmúlva 2-1-re vezetnek a párharcban.

George-ra is megvolt a válasz. Az első két meccsen villogott a Pacers sztárja, legutóbb védekezésben is elit szintet hozott, most azonban DeMarre Carroll komoly feladat elé állította. George szűk négy perc alatt kifaultolta magát az első negyedből, összességében pedig pont nélkül zárta az első félidőt. A harmadik játékrészben hozzátette a magáét, de az utolsó tizenkét percben 0/4-es mezőnymutatót produkált, ezt pedig nem bírta el a Vogel-legénység.

Anticékra nem is volt szükség. A center ezúttal kosár nélkül zárta a találkozót, de nélküle is borzasztóan gyenge volt Hibbert, még húsz percet sem töltött a pályán. Millsap is sok dobást rontott, de ezúttal kintről megoldotta az Atlanta – Teague, Korver és Carroll is hatékonyan játszottak a második félidőben, Budenholzer szerint nagy az önbizalmuk mint a tripláikkal, mind a védekezésükkel kapcsolatban.

A párharc állása: 2-1 a Hawksnak.

A Hawks legjobb dobói: Teague 22/6, Korver 20/12, Carroll 18/6
A Pacers legjobb dobói: Stephenson 21/6, Scola 17, West 16

Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 98-95 hosszabbítás után

Megint hosszabbítás döntött. Legutóbb bő tíz másodperccel a vége előtt Durant dobott egy hihetetlen kosarat a sarokból faulttal együtt, ezúttal Westbrook talált be fentről, miközben Tony Allen megütötte a kezét – fél perc volt hátra. Más már nem történt, jöhetett a ráadás, ahol a végén Westbrook és Durant is mellédobta a hármast, így Lee büntetőivel kétlabdás meccs lett alig két mp-cel a lefújás előtt. A legutóbb sokat magasztalt Allen azonban még egyszer odaütött Westbrooknak, aki dobhatott három büntetőt, viszont a másodikat kihagyta, így nem volt esély az utolsót elrontani és visszatenni.

Kispad nélkül nehéz. Ezúttal is Westbrook és Durant dobált (mindketten bőven 40% alatt) és rajtuk kívül más nem jutott labdához/nem vállalt semmit, a cserék pedig egészen kiábrándítóak voltak. Összesen kilenc pont érkezett a padról, ellenben a túloldalon Tony Allen 16 ponttal és 9 lepattanóval, Udrih pedig 12 egységgel (5/6 mezőnyből) szállt be.

Most már muszáj váltania a Thundernek. Az világos (még akkor is, ha csak hosszabbításban kaptak ki mindkétszer), hogy ez a formula nem tartható – sem Durant, sem Westbrook nem hatékony (előbbi ma 0/8-cal triplázott), más pedig nem jut szóhoz, nem jár a labda, nincsenek igazi figurák, ha az első opciót levédi a Memphis. Márpedig levédi, ezzel pedig zsinórban 15. hazai meccsüket nyerték meg.

A párharc állása: 2-1 a Grizzliesnek. 

A Grizzlies legjobb dobói: Conley 20/6, Randolph 16, Allen 16
A Thunder legjobb dobói: Westbrook 30/12, Durant 30, Ibaka 12

Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 96-98

A kinti dobások okozták a Warriors vesztét. Nem a Clippers dobott eszeveszett módon kintről, hanem a GSW volt nagyon rossz ma – 6/31-es mutatót (19.4 százalék) sikerült összehozniuk. A Thompson-Curry duó 19 kísérletből ötször talált be, de így is esélyük lehetett volna a győzelemre – az utolsó percben Curry beszórt két hármast, a legvégén viszont kétpontos hátrányban nem dobta be az újabb triplát. A Warriors egész este keményen dolgozott, megnyerték a pattanócsatát, több gólpasszt adtak, de kinti dobások nélkül mindig nehezen győznek – ma sem sikerült. 

Majdnem a büntetők okozták a Clippers vesztét. Az előző meccsen fantasztikusan dobott a vonalról a Griffin-Jordan palánk alatti duó, ma viszont nagyon nem érezték a gyűrűt: Griffin 2/9-cel, Jordan 4/9-cel dolgozott. Griffin az utolsó percben is rontott egyet, majd a biztos kezűnek számító Chris Paul is hibázott 9 másodperccel a vége előtt – a végén a szerencse is kellett a sikerhez. Összességében 43.5 százalékkal büntetőztek, vagyis gyengébben céloztak, mint mezőnyből (46.5)…

Ki állítja meg a Clippers kettősét? A büntetőket leszámítva a LAC magasai uralták a meccset, Griffin 32 pontja mellé 8 pattanót, 3 gólpasszt, 2 labdalopást és egy blokkot szállított, Jordan pedig 14 pontja mellett úr volt a palánkok környékén: 22 pattanója mellett 5 blokkot osztott ki. 

Draymond Green hiábavaló nagy meccse. A padról beszállva 13 pontot, 11 pattanót, 2 gólpasszt, 4 blokkot és 3 labdaszerzést jegyzett a GSW erőcsatára, és bár a triplák neki sem ültek (1/5), legkevésbé rajta múlt a siker. 

A párharc állása: 2-1 a Clippersnek. 

A Warriors legjobb dobói: Thompson 26/6, Curry 16/9, Green 13/3.
A Clippers legjobb dobói: Griffin 32, Paul 15/6, Redick 14/9, Jordan 14.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus