NBA playoff, 7. nap: a Bulls és a Rockets idegenben vágott vissza a két hazai vereségért

Ma hajnalban két összecsapáson is az volt a tét, hogy 3-0-ra elhúz-e a hazai pályán játszó csapat, és tulajdonképpen eldönti a továbbjutás kérdését (ilyen hátrányból még egyetlen gárda sem tudott fordítani az NBA történetében). Ez végül sem a Wizardsnak, sem a Trail Blazersnek nem sikerült, ellenfeleik, ha nem is könnyen, de szépítettek. A nap harmadik meccsén a Nets-Raptors bakiparádéba fulladt, amiből a rutinosabb vendéglátók jöttek ki jobban. 

 

Brooklyn Nets – Toronto Raptors 102-98

Kabaré volt a vége. Az utolsó percben a csapatok egymással versenyeztek, hogy ki tud több büntetőt elrontani, Lowry, Valanciunas, Deron Williams (kettőt is) is elhibázott. DeRozan 2+1-ével zárkózott a Raptors, majd Livingston is hibázott a vonalról, így Pattersonnak esélye nyílt egyenlíteni – de csodának csodájára ő is kettőből kettőt dobott mellé. A végén Paul Pierce zárta le a meccset, legközelebb nagy nyomás lesz a Raptorson.

Most volt fazonja a Nets játékának. Deron Williams és Joe Johnson remekül játszott együtt, előbbi zsinórban nyolc pontot asszisztolt Johnsonnak, amivel a harmadik negyed közepén ellépett a Brooklyn. Ők voltak ma a vezérek, harmadik opcióként főleg egy-egyekből ugyan, de eredményes volt Paul Pierce, illetve a padról beszállva Blatche is szállította a pontokat.  A védekezés is működött annak ellenére, hogy Kevin Garnett csupán 16 percet töltött a pályán, majd kipontozódott.

Most már változtatni kell a Torontónak. Két hasonló meccs után most határozottan jobb volt a Nets, a DeRozan egy-egyeken kívül nem tudott mit csinálni a vendég együttes. Lowrynak sem igazán ment, a hajrában ki is pontozódott és Valanciunas sem volt annyira domináns, mint eddig. Ugyan Patterson dobásai jók voltak, a végén a legrosszabbkor hibázott, rajta kívül pedig sem a triplák, sem a közelebbiek nem ültek – kintről egyébként csak 7/22-vel céloztak a kanadaiak.

A párharc állása: 2-1 a Netsnek.

A Nets legjobb dobói: Johnson 29/9, Williams 22/6, Pierce 18/3
A Raptors legjobb dobói: DeRozan 30/3, Patterson 17/9, Lowry 15/3

Washington Wizards – Chicago Bulls 97-100

Megfordultak a szerepek a Wizardsban. Az első két meccsen a fővárosiak elsősorban nagyembereik remeklésére hagyatkozhattak, Nene Hilario és Marcin Gortat is kiválóan játszott – nem úgy a harmadikon. A lengyel center 13 pontos, 11 pattanós és 3 blokkos teljesítménye átlagos, a brazil Nene viszont 5/15-ös mezőnnyel szenvedett össze 10 pontot, nem harcolt ki büntetőt, mindössze 4 lepattanót kapkodott le, és eladott 5 labdát. Cseréje, Trevor Booker 23 perc alatt 2 pontig és 3 pattanóig, illetve 5 faultig jutott, így a palánk környékén alaposan meggyengült a Wizards. A periméteren nem volt gond, a Beal-Wall duó közel 50 százalékkal dobott, kiharcoltak 19 büntetőt és adtak 12 gólpasszt – azt viszont nem bírta el a csapat, hogy az utolsó 5 percben csak ők találjanak be. 

Nene extra butasága. Fentebb már írtuk, hogy nem volt jó meccse az erőcsatárnak, és az még nem volt minden. A negyedik negyed elején mindössze hat pontnál állt, a 40. perc környékén viszont két szép kosárral jelentkezett – a második után azonban összeakaszkodott a neki valamit beszóló Jimmy Butlerrel, kaptak egy dupla technikait, majd Nene a videó visszanézése után kapott még egyet ütésért, ami után ki is állították. 

A Chicago megtalálta a kinti dobóját. A Bulls az első két meccsen nagyon tanácstalannak tűnt támadásban, az irányítók vagy szenvedtek a kemény védekezéstől, vagy túlvállalták magukat. Ugyan DJ Augustinnak ma sem ment a dobás (4/15), de Hinrich-kal együtt 12 gólpasszt osztottak ki, amiből profitált a csapat. Mike Dunleavy Jr. kapta a labdákat, és legszebb napjait idézően dobálta is be a triplákat – ezzel sikerült széthúzni a pályát, és kicsit több helye maradt Boozernek és Taj Gibsonnak is. A Chicago végül kerek 50 százalékkal (12/24) tüzelt a félköríven túlról, így a 17 eladott labda és a gyenge büntetőzés (20/30) is belefért – a Wizards védekezését sikerült annyira összekuszálni, hogy az elég legyen a győzelemhez. 

A párharc állása: 2-1 a Wizardsnak. 

A Wizards legjobb dobói: Beal 25/9, Wall 23/3, Ariza 16/6.
A Bulls legjobb dobói: Dunleavy 35/24, Butler 15/6, Boozer 14.

Portland Trail Blazers – Houston Rockets 116-121 hosszabbítás után

Danielsből hős lett. Ezúttal is ráadás döntött, amiből most a Houston jött ki jobban. Lillard vezérletével négy ponttal vezetett már a Portland, ám Lin és Harden kosaraival hamar egalizáltak a vendégek. Az utolsó bő egy percnek 116-116-ról futottak neki, előbb Lin adta el a labdát, majd mindkét oldal elrontott két-két dobást, nagyjából  húsz mp-cel a vége előtt jöhetett a Rockets. Harden itt is elhagyta a labdát, de Lin visszaszerezte és szépen kijátszotta az üresen maradt Danielsnek – az újonc pedig könyörtelenül beverte a hármast. Daniels idén csupán öt meccsen kapott szerepet az alapszakaszban, ezúttal húsz percet játszott, dobott három triplát, az utolsónak pedig a győzelmet köszönheti csapata.

Aldridge limitálva. Az eddig űrszámokat hozó erőcsatár ma „csak” 23 pontot, 10 lepattanót és 3 blokkot jegyzett, de a hosszabbításban nem tudott faktor lenni, ezt pedig most nem tudta pótolni a Blazers. Bár Lillard, Batum és Mo Williams is jól dobott, Asik játszatása jó ötlet volt McHale-től megnyerte a lepattanócsatát a Houston, Howard hozta magát. A padról Daniels mellett Lin is megbízhatóan játszott, miközben a Portlandnél most a legvégén hiányzott az X-faktor.

Csak a vendégek nyernek. Itt és a Bulls-Wizardson sem tudott még a pályaválasztó nyerni, de azt tudjuk, hogy hetedik meccset nagy százalékban a hazai gárda nyeri. Ha a következőt is hozza a Houston, egyrészt feláll a padlóról, másrészt kivívja magának ezt a jogot – vízválasztó találkozó következik.

A párharc állása: 2-1 a Trail Blazersnek.

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 30/12, Batum 26/12, Aldridge 23
A Rockets legjobb dobói: Harden 37/9, Howard 24, Beverley 16/12

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus