NBA Summer League, Las Vegas: 11. nap - A Kings a bajnok

Véget ért ma hajnalban a nyári liga, miután a Las Vegas-i torna döntőjét is megrendezték. Szoros, fordulatos, hullámzó meccsen Ray McCallum egészen kiváló játékával a Sacramento Kings diadalmaskodott, miután az utolsó hat percben letarolták az addig jól álló Houston Rockets gárdáját. Lássuk a döntő rövid összefoglalóját!

Sacramento Kings - Houston Rockets 77-68

A Houston szinte a teljes első negyedben végig vezetett, volt már 9 pontos is a fórjuk, de 17-8 után egy 8-0-ás szakasszal zárult a Kings szempontjából az első 10 perc, így mindössze egyetlen pont volt a különbség a két fél között ekkor (16-17). A felzárkózásból kivette a részét a Sacramento mai legjobb cserejátékosa, Rashad James (12 pont), és a második negyed elején szintén az ő, illetve az egyébként a meccs nagyrészében pocsékul játszó Marshon Brooks (6 pont, 3/10 mezőny) pontjaival fordított is a Kings. A félidő hátralévő részében az egyik oldalon Donatas Motiejunas (16 pont, 6 pattanó) és Nick Johnson (17 pont, 6 pattanó, 3 szerzett labda, 6/16 mezőny) iparkodtak leginkább, míg a Sacramento szekerét Ray McCallum (29 pont, 9 pattanó) húzta - utóbbi 9 pontot szerzett ebben a negyedben, nagyban neki köszönhetően vezetett 2-vel a nagyszünetben a Kings (36-34).

A fordulást követően semmi nem változott, McCallum szerezte a kalifoniai alakulat első 10 pontját a negyedben, míg a túloldalon Motiejunas és Johnson voltak a legeredményesebbek, az első hat és fél percben csak Isaiah Canaan (15 pont, 6 gólpassz, 4 pattanó, 4 szerzett labda, 5/13 mezőny) talált be mellettük. A negyed vége éppen Canaan vezetésével sikerült jól a Rocketsnek, ziccerét követően két ponttal jobban álltak a texasiak a záró 10 perc előtt (50-52). Johnson büntetőinek köszönhetően úgy tűnt, hogy a Houston behúzhatja a sikert, hiszen hat és fél perccel a végső sípszó előtt 8 egységgel vezettek (50-58), ám McCallum, James és az egyébként nem túl hatékony, ebben a periódusban azonban több kosarat is szerző Ben McLemore (9 pont, 4 pattanó, 4/13 mezőny) vezetésével alig több mint három perc alatt fordított a Kings (65-64), a végén McCallum és Quincy Acy (6 pont, 8 pattanó) pontjaival pedig be is húzták a döntőt a végére támadásban teljesen kifulladó Rockets ellen (77-68).

A finálé legértékesebb játékosának természetesen a győztes gárda kimagaslóan legjobb emberét, Ray McCallumot választották. Az ő ma hajnali teljesítménye:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus