NBA Summer League, Orlando: 2.nap

Az orlandói nyári liga második napján három mérkőzéssel folytatódtak a küzdelmek. A Detroit Pistons másodjára is győzni tudott, Kentavious Caldwell-Pope pedig még az első napi teljesítményére is rá tudott tenni egy lapáttal. Az Oklahoma City Thundernek nem megy, ezúttal a Nerlens Noelt pihentető Philadelphia Sixers bizonyult náluk jobbnak, míg a Miami Heatnél James Ennis és Shabazz Napier parádézott a Brooklyn Nets elleni kiütéses siker alkalmával.

Detroit Pistons - Memphis Grizzlies 85-82

A már a Houston Rockets ellen is 26 pontot és 6 labdaszerzést jegyző Kentavious Caldwell-Pope volt ennek a mérkőzésnek a hőse is, a Pistons első félidőben dobott 34 pontjából 21-et szerzett, végül 30 ponttal, 12 pattanóval és 4/8-as triplamutatóval zárt. Mellette a Detroitnál a szintén második évére készülő Peyton Siva (12 pont, 7 gólpassz, 5 pattanó) volt dicsérhető.

A túloldalon Jordan Adams (20 pont, 7 pattanó) ezúttal is kiváló volt, egy másik mostani draftolt, Jarnell Stokes (16 pont, 12 pattanó) még emelt is játékának szintjén a Thunder elleni meccshez képest, de teljesítményük ellenére a Pistons a harmadik negyedben átvette a vezetést, a negyedik felvonás első felében pedig el is döntötte a találkozót.

Oklahoma City Thunder - Philadelphia Sixers 73-84

A Sixers óvatosságból pihentette Nerlens Noelt, nem akarták azonnal back-to-back meccseken pályára küldeni. A másik komoly figyelmet érő újoncuk, KJ McDaniels (13 pont, 4 pattanó) elfogadhatóan játszott most is, a tavaly már az NBA-ben is lehetőséget kapó Casper Ware (20 pont, 5 gólpassz, 5 pattanó, 5 eladott labda) pedig intézte a győzelmet, amely gyakorlatilag a félidőre biztossá vált már - 8-8 ponttal nyerte az első két negyedet a Sixers.

A túloldalon az idén draftoltak közül Josh Huestis (6 pont, 1/6 mezőny) gyengén, Semaj Christon (12 pont, 5 gólpassz) viszont egészen jól játszott annak ellenére is, hogy gyengén dobott (5/14). A már NBA-t megjártak közül Perry Jones III (9 pont, 3/11 mezőny) komoly csalódás, Andre Roberson (12 pont, 10 pattanó) és Steven Adams (12 pont) legalább azt hozzák, amire lehet tőlük számítani. A meglepetésember a 18 pontig jutó Mario Little volt, de ő is kevés volt, hogy szorossá tegyék az összecsapást. 

Brooklyn Nets - Miami Heat 91-110

Parádézott a Heat a második nyári ligás meccsén, miután Shabazz Napier (17 pont, 7 gólpassz, 4 pattanó) kategóriákkal jobban játszott, mint az első összecsapáson. Nagyon jól megértették egymást Justin Hamiltonnal (15 pont, 9 pattanó) és a tavaly draftolt, idén valószínűleg szerződést kapó James Ennisszel (29 pont, 10/12 mezőny, 7/8 tripla), ők hárman már az első negyedben el is rendezték a győzelmet, itt kialakított 13 pontos előnyük csak tovább nőtt a mérkőzés folyamán.

A túloldalon Mason Plumlee (18 pont) pocsék büntetőzése (6/12) és gyenge pattanózása (1 pattanó) ellenére is a legjobb volt, mellette csak a tavaly nem draftolt, az előző idényt a spanyol és a francia első osztályban töltő csatár, Nick Minnerath (12 pont, 4/6 tripla) és a 27 éves hátvéd, a legutóbb az olasz Cantúban megforduló Michael Jenkins (13 pont, 3/3 tripla) volt dicsérhető.

Ma is három mérkőzést rendeznek majd, a program magyar idő szerint:

Boston Celtics - Indiana Pacers (21:00)
Orlando Magic - Houston Rockets (23:00)
Brooklyn Nets - Oklahoma City Thunder (01:00)

Élőképes streamet a találkozókhoz ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus