NBA Summer League, Orlando: 3.nap

Harmadik napjához érkezett tegnap az orlandói nyári liga. A Boston Celticsnél most senki nem tudott három elvállalt dobás és 50%-os mezőnymutató fölé kerülni egyszerre, simán vereséget is szenvedtek az Indiana Pacerstől. A hazaiak a tripla-dupla közelében teljesítő újonc, Elfrid Payton vezetésével ütötték ki a Houstont, a Thunder pedig többek között Jeremy Lamb 26 pontjának és Mitch McGary dupla-duplájának köszönhetően végre győzni tudott, a Brooklynt múlták felül. Lássuk a rövid összefoglalókat, illetve a mai programot!

Boston Celtics - Indiana Pacers 77-96

Egyáltalán nem úgy indult a találkozó, amilyen aztán a vége lett, Kelly Olynyk (15 pont, 6 pattanó, 4 gólpassz) vezetésével az első negyedet uralta a Boston (30-14). Még a második felvonás elején sem látszódott semmi abból, hogy más irányt vesz majd innen a találkozó, ez mégis megtörtént: Donald Sloan (14 pont), Willie Reed (18 pont, 6 pattanó) és Kevin Jones (17 pont, 7 pattanó) vezetésével egy 22-2-es szakasszal zárta a félidőt a Pacers, majd a harmadik negyedet is 15 ponttal nyerték, így az utolsó játékrész előtt már tudható volt, melyik együttes lesz a nyertes - az Indiana a középső két szakaszt 65-27-re nyerte összesen.

A Celticsnél Marcus Smart jól kezdett, de utána pocsék teljesítményt nyújtott (11 pont, 4 gólpassz, 3 pattanó, 3/15 mezőnyből), a másik első körös újonc, James Young pedig sérülés miatt nem játszott.

Orlando Magic - Houston Rockets 87-69

A hazai együttes gyakorlatilag a félidőre lerendezte az összecsapást, miután az első negyedben 12, a másodikban pedig még 11 pontot vert rá ellenfelére - sokat segített nekik, hogy a Rockets az első felvonásban 19%-kal dobott mezőnyből. A Magicnél az 1/4-es Aaron Gordon (9 pont, 7 pattanó) teljesítménye nagyjából az, amire tőle lehetett számítani, és a Magic szempontjából aggasztó, hogy 1/5-ös büntetőzése is ebbe a kategóriába sorolható. Az Orlando másik lottery pickje, Elfrid Payton (12 pont, 9 gólpassz, 8 pattanó) viszont nagyon tartalmas meccset hozott le, ráadásul mezőnydobást nem hibázott. Mellettük a tavaly több NBA csapatnál is megforduló Dewayne Dedmont (12 pont, 6 pattanó, 3 szerzett labda, 2 blokk) lehet leginkább kiemelni.

A Houstonnál Maarty Leunen (4 pont, 4 pattanó, 1/6 mezőny), Nick Johnson (13 pont, 5 pattanó, 3/12 mezőny) és Chris Crawford (12 pont, 8 pattanó, 5 gólpassz, 3/13 mezőny) sem tudták megközelíteni Detroit ellen mutatott produkciójukat, főleg a dobás ment gyengén az egész csapatnak - utóbbi legalább egyéb kategóriákban hasznos volt.

Brooklyn Nets - Oklahoma City Thunder 84-98

Sokáig szoros találkozó volt ez, hiszen az első két negyedet 2-2 ponttal nyerték a felek, az egál félidő után pedig még mindig csak 4 pont volt a Thunder előnye a harmadik negyedet követően, mielőtt a negyedikben el tudtak volna szakadni ellenfelüktől. A Brooklynnál megint Mason Plumlee (13 pont, 6 pattanó, 3 gólpassz) volt a legjobb DaJuan Summers (12 pont, 6 pattanó, 5 eladott labda) és Michael Jenkins (12 pont) mellett, de ezúttal már Marquis Teague (10 pont, 4 gólpassz, 5 eladott labda) is mutatott szép dolgokat.

Az OKC-nél teljesen új kezdő állt fel az előző napi összecsapáshoz képest, és ez be is jött - ők öten + Michael Stockton (7 pont, 5 gólpassz) szállították a győzelmet. Jeremy Lamb (26 pont, 8 pattanó, 8/21 mezőny) jól ugyan nem dobott, de legalább szállította a pontokat, Mitch McGary (18 pont, 13 pattanó, 2 blokk) viszont combos dupla-duplát hozott. Nolan Smith (11 pont, 4 gólpassz, 3 szerzett labda) és Marcus Lewis (13 pont, 3 gólpassz, 3 szerzett labda) túlvannak első hasznos meccsükön a nyári ligában, Mario Little (14 pont, 4/13 mezőny, 4 gólpassz, 2 szerzett labda) pedig ezúttal is 10 pont fölé jutott.

A mai program magyar idő szerint:

Memphis Grizzlies - Orlando Magic (21:00)
Detroit Pistons - Miami Heat (23:00)
Philadelphia Sixers - Houston Rockets (01:00)

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus