NBA Summer League, Orlando: 4.nap

Az orlandói nyári liga negyedik napján a Houston Rockets megismételte tegnapi, pocsék teljesítményét, ezúttal az újra Nerlens Noellel felálló Philadelphiától kaptak ki tükörsimán. Két szorosabb összecsapás is volt - a Memphis Grizzlies a házigazdákat győzte le, míg a Detroit Pistons megint Kentavious Caldwell-Pope vezetésével diadalmaskodott, a Miami Heatet verték. Lássuk a rövid összefoglalókat.

Memphis Grizzlies - Orlando Magic 80-73

Egy elég alacsony színvonalú, de legalább szoros meccset játszott egymással a két csapat, amelyen az első negyedben az ezúttal csak csereként pályára lépő Elfrid Payton (6 pont, 3 gólpassz) és az egykor Szolnokon próbajátékon járó Cameron Jones (10 pont, 3 gólpassz) vezetésével a hazaiak, míg a második és harmadik felvonásban a Kalin Lucas (14 pont, 4 pattanó, 3 gólpassz), Scott Wilbekin (7 pont, 5 gólpassz), Terrico White (10 pont) és Jarnell Stokes (11 pont, 12 pattanó) húzta Grizzlies volt jobb.

A Memphis a harmadik negyedben szerzett előnyét meg is tartotta már a végjátékra, így megverték a hazai terepen játszó Magicet. Az érdekesebb nevek közül az Orlandóban Aaron Gordon (4 pont, 0/3 mezőny) nagyon eltűnt, bár 4/4-es büntetőzése örömre adhat okot a Magic-drukkereknek. Victor Oladipo (11 pont, 7 pattanó, 4/12 mezőny) ezúttal kezdő volt, de nem volt túl meggyőző teljesítménye, míg a Grizzliesnél az éppen tegnap 20 éves Jordan Adams (2 pont, 0/6 mezőny) egészen pocsék napot fogott ki az ünneplésre.

Detroit Pistons - Miami Heat 80-78

A nap legjobb mérkőzését játszotta egymással a két gárda. Az első félidő, főleg az első negyed a Heaté volt annak ellenére is, hogy ezen a napon Shabazz Napier (7 pont, 3/11 mezőny, 0/5 tripla) és James Ennis (4 pont, 7 pattanó, 2 blokk, 1/6 mezőny) is kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtottak. A túloldalon Tony Mitchell (8 pont, 6 pattanó) látványos zsákolása mellett DeAndre Liggins (14 pont, 5 gólpassz, 3/4 tripla) pontos dobásai okozhattak örömöt, de ekkor Kentavious Caldwell-Pope-nak (26 pont, 8/20 mezőny, 7 pattanó) még nagyon nem ment, a második negyedben ki is fordult a jobb bokája.

KCP azonban visszatért a harmadik játékrészre, és fel is zárkózott ellenfelére a Pistons, amelyben Ian Miller (16 pont, 4 pattanó, 3 gólpassz) is dicsérhető volt. A túloldalon Justin Hamilton (11 pont) mellett a már Oroszországba elszerződő Tyler Honeycutt (12 pont, 7 pattanó) és Eli Holman (10 pont, 9 pattanó) voltak a legeredményesebbek, vezetésükkel még egy pontos előnyben volt a végjátékban a Heat. Jött azonban Caldwell-Pope, 7 másodperccel a vége előtt elsüllyesztett egy hármast, Napier pedig nem tudott válaszolni a túloldalon, így nyert két ponttal a Detroit.

Philadelphia Sixers - Houston Rockets 92-71

A Houston gyakorlatilag megismételte tegnapi teljesítményét - összesen egy játékosa ért el 50%-os mezőnymutatót, Tarik Black is mindössze 2/4-ig jutott. Meglepetés is volt, hogy Jahii Carson (18 pont), Jabari Brown (16 pont, 6 eladott labda) és Chris Crawford (10 pont, 7 pattanó, 3 szerzett labda) vezetésével előnnyel zárták az első negyedet. Eddig tartott azonban a jó sorozatuk, főleg a második és a negyedik felvonást bukták el nagy különbséggel, és dobásmutatójuk miatt megérdemelten kaptak ki újfent, ezúttal több mint 20 ponttal.

A túloldalon Nerlens Noel (8 pont, 6 pattanó, 3 blokk, 4 eladott labda) újra játszott, ezúttal sem volt monster, de több jó megmozdulása is volt támadásban és védekezésben egyaránt. A legjobbak a két szerződéssel rendelkező, Casper Ware (16 pont, 4 gólpassz, 5/14 mezőny), illetve Hollis Thompson (14 pont), valamint a két idén draftolt, KJ McDaniels (15 pont, 5 pattanó) és Jerami Grant (12 pont, 5 pattanó) voltak. A túloldal második körben húzott játékosa, Nick Johnson (11 pont, 5 pattanó, 4 gólpassz, 4 eladott labda, 4/14 mezőny) nagyjából a tegnapi számait hozta.

A mai program magyar idő szerint:

Oklahoma City Thunder - Indiana Pacers (21:00)
Brooklyn Nets - Philadelphia Sixers (23:00)
Detroit Pistons - Boston Celtics (01:00)

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus