NBA Summer League, Orlando: 5-6.nap

Az orlandói nyári liga ötödik és hatodik napján befejeződtek az "alapszakasz" küzdelmei, azaz kialakultak a helyezések. A Boston és az Indiana két-két győzelmet szereztek, ezzel ők játsszák a "bronzmeccset" ma kora délután, a döntőben pedig a Philly és a Memphis találkozik majd egymással, magyar idő szerint 18:00-tól. Lássuk az elmúlt két nap mérkőzéseinek rövid összefoglalóját!

5. nap, szerda
Oklahoma City Thunder - Indiana Pacers 71-94

Az első negyed még szorosan alakult, ám mivel a második felvonást 21 ponttal nyerte az Indiana, így el is dőlt a mérkőzés érdemi része a félidőre. A Pacersnél nagyon szépen eloszlottak a terhek, pontok, hiszen Donald Sloant (19 pont, 6 gólpassz, 5 eladott labda, 4/5 hármas), Frank Gainest (17 pont) és Kevin Jonest (15 pont, 12 pattanó) is ki kell emelni, jó volt ezúttal James Nunnally (12 pont) is, a padról pedig Arinze Onuaku (10 pont, 5 pattanó, 2 szerzett labda) volt a plusz.

A túloldalon Mitch McGary (15 pont, 2 blokk) okozott kellemes pillanatokat a drukkereknek, de Perry Jones III (5 pont, 3 pattanó, 4 eladott labda) most sem tudta hozni az elvártakat, és Jeremy Lamb (12 pont, 4/17 mezőny, 1/9 tripla) is pocsék meccset hozott össze, így Steve Adams (10 pont, 8 pattanó) és Andre Roberson (9 pont, 10 pattanót) átlagos teljesítménye nagyon kevés volt még a szoros eredményhez is.

Brooklyn Nets - Philadelphia Sixers 86-92

Kiváló találkozót játszott egymással a két gárda, hiszen a Nets a 11 ponttal megnyert második negyedének köszönhetően még az utolsó felvonásra is 6 pontos fórral fordult. Itt azonban hengerelt a Philly, így győzni tudtak - és ennek köszönhetően döntőt is játszanak ma. A győztesnél megint Casper Ware (24 pont, 8 gólpassz, 5 eladott labda) volt a legeredményesebb, Jerami Grant (12 pont, 5 pattanó) megint eredményesen szállt be a padról, Nerlens Noel (14 pont, 9 pattanó, 5 blokk) pedig nagyon hasznosan játszott.

A brooklyniaknál a korábbi SL-MVP, Donte Greene (17 pont, 7 pattanó, 3 szerzett labda, 6/19 mezőny) mellett Cory Jefferson (14 pont, 8 pattanó, 2 szerzett labda, 2 blokk) és Markel Brown (17 pont, 7 pattanó) voltak a legjobbak, a cserék közül Marquis Teague (12 pont, 9 gólpassz) és Adonis Thomas (10 pont) is kifejezetten jól játszottak, de ezúttal ötük jó teljesítménye kevés volt a sikerhez.

Detroit Pistons - Boston Celtics 90-92

Az első félidőben szinte végig egymás nyakán volt a két csapat, aztán a harmadik felvonást 11 egységgel nyerte a Celtics, itt szerzett előnyét pedig végig meg tudta tartani. Kentavious Caldwell-Pope (26 pont, 9 pattanó, 8/22 mezőny) még megpróbálta visszahozni a sírból a meccset a végjátékban, 0.4 másodperc azonban ezúttal kevésnek bizonyult a győztes kosár megszerzésére. Mellette a legutóbbi is nagyon jól játszó Ian Miller (16 pont, 5 eladott labda), illetve a veterán Brian Cook (14 pont, 6 pattanó) volt dicséhető a kezdőből, a hibátlanul dobó Justin Harper (19 pont, 6 pattanó, 2 szerzett labda, 7/7 mezőny, 4/4 hármas) pedig a padról, túl sok segítséget viszont nem kaptak a többiektől.

A Bostonban Marcus Smart (14 pont, 6 gólpassz, 5 pattanó, 2 szerzett labda, 4 eladott labda) most is megtöltötte a statlapot, de dobóteljesítménye (4/13 mezőny) miatt produkciója összességében most is felemás volt. Kelly Olynyk (16 pont, 9 pattanó) és Phil Pressey (14 pont, 5 eladott labda) voltak a Celtics legjobbjai Smart mellett, de mivel a többiektől jóval több érkezett, mint a túloldal kiegészítő embereitől, így ez most elég volt a szoros győzelemhez. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a lett Dairis Bertans kapott egy csúnya faultot hátulról, nekiesett a palánktartó szerkezetnek, és nyakmerevítővel, hordágyon kellett levinni a pályáról.

 

6. nap, csütörtök
Miami Heat - Indiana Pacers 74-84

Három negyedig kifejezetten szorosan alakult a meccs, fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán a negyedik felvonásban robbantott a Pacers és meg is nyerték a mérkőzést - ezzel maguknak a helyet a "bronzmeccsen". Kevin Jones (16 pont, 15 pattanó) most is dupla-duplázott, mellette James Nunally (19 pont) volt most a legjobb, a padról viszont Arinze Onuaku (10 pont, 9 pattanó) megint jól szállt be.

A túloldalon a nagycsapat szempontjából is érdekes hármasból csak James Ennisnek (17 pont) ment, Justin Hamilton (9 pont, 6 pattanó) ezúttal halovány volt, Shabazz Napier (7 pont, 5 gólpassz, 2/13 mezőny) pedig négy mérkőzésből harmadjára nyújtott egészen pocsék teljesítményt. Mivel csak Tyler Johnson (12 pont) tudott valamennyire felnőni Ennis mellé, így még az is csoda, hogy olyan sokáig szorossá tudták tenni az összecsapást.

Orlando Magic - Boston Celtics 67-76

Három negyedig nagyon gyenge színvonalú volt a találkozó, aztán a negyedik játékrészben a Celtics felébredt, és behúzta a meccset annak ellenére is, hogy 32.4%-kal dobtak mezőnyből és 14-gyel kevesebb pattanót gyűjtöttek be. A Magicnél Seth Curryt (15 pont, 4/6 tripla), Kadeem Bettset (10 pont, 7 pattanó) és a megint tripla-dupla közelében záró Elfrid Paytont (8 pont, 10 gólpassz, 9 pattanó, 7 eladott labda) lehet pozitívumként emlegetni, Aaron Gordon (7 pont, 8 pattanó) ezúttal (is) súlytalan volt.

A túloldalon Marcus Smart (19 pont, 5 gólpassz, 5/14 mezőny) távoli dobásai továbbra sem ülnek (2/9 tripla), ám legalább vezérként viselkedik a pályán. A Kelly Olynyk helyén kezdő Colton Iverson (10 pont) mellett Mike Mosert és Chris Johnsont (12-12 pont) lehet még kiemelni. Phil Pressey (5 pont, 5 pattanó, 3 gólpassz) egy másik kontextusban került a reflektorfénybe: könnyen lehet, hogy negatív rekordot döntött, miután 15 mezőnykísérletéből csak 1 volt jó.

Houston Rockets - Memphis Grizzlies 74-88

Már az első negyedben úgy tűnt, hogy eldőlhet a meccs a Grizzlies javára, a félidőre azonban visszajött a Rockets. A fordulás után aztán a Memphis már nem engedett ki, és magabiztosan hozták a találkozót, ezzel bekerültek a döntőbe, ahol a Philly lesz az ellenfelük. Nick Johnson (22 pont, 6 pattanó, 6 gólpassz) két gyenge produkció után ismét jó volt, mellette Maarty Leunen (15 pont, 5/9 tripla) és Tarik Black (11 pont, 5 pattanó), a Cedevitás Miro Bilantól (10 pont) pedig egy Dream Shake-szerűséget is láthatott a közönség.

A győztesnél Jordan Adams (19 pont, 3 szerzett labda) magára talált az előző mérkőzésen mutatott gyenge produkciója után. Jarnell Stokesnak (12 pont, 7 pattanó) a dobás nem ment (3/10 mezőny), ettől függetlenül nagyon hasznosan játszott a magasember, mellettük viszont Jamaal Franklin (17 pont, 6 pattanó) és Jack Cooley (15 pont, 6 pattanó, 6 eladott labda).

A helyosztók programja magyar idő szerint:

Detroit Pistons - Orlando Magic (5-6. helyért, 14:00)
Indiana Pacers - Boston Celtics (3-4. helyért, 16:00)
Memphis Grizzlies - Philadelphia Sixers (1-2. helyért, 18:00)
Miami Heat - Oklahoma City Thunder (7-8. helyért, 20:00)
Brooklyn Nets - Houston Rockets (9-10. helyért, 22:00)

Élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus