NBA Summer League, Orlando: 7. nap - a Sixers a végső győztes

Pénteken befejeződött az orlandói nyári liga. A Philadelphia Sixers borzasztóan tartalékosan állt fel, mindössze 8 embert forgathattak, ám Casper Ware és Hollis Thompson vezetésével így is meg tudták nyerni a tornát a Memphis Grizzlies ellen. Lássuk az öt helyosztó mérkőzés rövid összefoglalóját!

5. helyért
Detroit Pistons - Orlando Magic 87-96

A hazai pályán játszó Magic gyakorlatilag három negyed alatt felmosta a padlót a Pistonsszal, hiszen félidei 9 pontos előnyük az utolsó felvonás előtt 20-ra nőtt, innen nem volt már visszaút a Detroitnak. A Pistonsnál Kentavious Caldwell-Pope (12 pont, 5 pattanó, 5 eladott labda, 4/13 mezőny) teljesen elfogyott a torna végére, a dobószázalékai meredeken romlottak a napok elteltével, az ő jó teljesítménye nélkül pedig a DeAndre Liggins (20 pont, 7 gólpassz), Justin Harper (16 pont, 8 pattanó) duó kevés volt.

Az Orlandónál mindenki a tőle ezen a tornán megszokottat hozta a fontosabb nevek közül. Aaron Gordon (12 pont, 5 pattanó, 3 gólpassz) sok mindenben hasznos tud lenni, de még stabilizálni kell játékát, főleg büntetőit (4/8). Victor Oladipo (22 pont, 5 pattanó, 4 gólpassz, 7/17) ponterős, de gyenge mezőnyszázalékkal dolgozik, Elfrid Payton (18 pont, 8 gólpassz, 4 pattanó, 4 szerzett labda) viszont megint nagyon sokoldalú volt, ezúttal is kevés labdát használt el dobásra (5/9 mezőny, 7/8 büntető), és jól mozgatta az együttest.

3. helyért
Indiana Pacers - Boston Celtics 95-86

Hullámzó mérkőzést játszott egymással a két együttes, de gyakorlatilag végig a Pacers vezetett pár pontos különbséggel - a Celtics hol visszamászott rájuk, hol megint leszakadt 10 ponttal. Az Indiana sikerének kulcsa Donald Sloan (20 pont, 10 gólpassz, 5 pattanó) volt, aki igazi mindenesként játszott - mellette Dequan Jonest (18 pont, 6 pattanó) lehet leginkább dicsérni.

A túloldalon Marcus Smart (20 pont, 5 pattanó, 3 gólpassz) a szokásosat hozta, gyenge dobószázalék (6/18 mezőny) mellett sokoldalú játék és nagyon aktív védekezés. Phil Presseynek (12 pont, 13 gólpassz) a dobás ugyan nem sokkal ment jobban, mint egy nappal korábban (4/13 mezőny), viszont a társakat maradéktalanul kiszolgálta. Mellettük a magasemberek, Kelly Olynyk (19 pont, 6 pattanó), Mike Moser (16 pont, 10 pattanó) és OD Anosike (13 pont, 10 pattanó) voltak a legjobbak.

Döntő
Memphis Grizzlies - Philadelphia Sixers 75-91

A fináléban a mindössze 8 emberrel kiálló, többek között KJ McDanielst és Nerlens Noelt is nélkülöző Philly kezdett jobban, de első negyedben megszerzett 6 pontos előnyük a félidőre már 7 pontos hátránnyá vált. A második félidőben aztán nem volt kérdés, melyik a jobb csapat, 16 egységgel nyerte a Sixers a harmadik 10 percet, majd a negyedikben is berámolt 30 pontot a Memphis gyűrűjébe, így végül megérdemelten és simán diadalmaskodtak. A Gizzliesnél Jarnell Stokes (12 pont, 11 pattanó) és Deon Thompson (15 pont) dicsérhetőek, senki másnak nem ment a játék - Jordan Adamsnek (11 pont, 5 gólpassz) a dobással voltak komoly gondjai (5/13 mezőny), pedig ez a legnagyobb erőssége.

A (végső) győztesnél ezúttal is ott volt a legjobbak között Casper Ware (19 pont, 7 gólpassz, 5 pattanó), bár a dobás nem ment most neki (7/19 mezőny, 4/13 tripla), de az egész torna során talán neki köszönhetnek a legtöbbet, végig húzóember volt. Mellette Hollis Thompsont (21 pont, 6 pattanó, 3 gólpassz, 3 szerzett labda) kell kiemelni, aki szinte hibátlanul játszott a döntőben. Nekik JaKarr Sampson (13 pont) a padról, Ronald Roberts Jr. (12 pont, 11 pattanó) a palánk alól, Travis Bader (16 pont, 4/9 tripla) pedig a hármasvonalon túlról segített nagyon sokat.

7. helyért
Miami Heat - Oklahoma City Thunder 98-103

Szoros meccset játszott egymással a Heat és a Thunder, de gyakorlatilag végig az Oklahoma City vezetett - igaz, minimális előnnyel, ami azonban a végén is elég volt számukra. A Thundernél végre jó teljesítményt nyújtott Perry Jones III (20 pont, 8 pattanó), először a torna folyamán - mellette lehet dicsérni Mitch McGaryt (18 pont, 5 pattanó, 2 blokk), Andre Robersont (12 pont, 5 pattanó), Semaj Christont (17 pont, 5 gólpassz, 7/8 mezőny), illetve a padról Josh Huestist (17 pont) is.

A túloldalon Shabazz Napier (3 pont, 7 gólpassz, 3 szerzett labda, 6 eladott labda) visszafogta magát, és gyengébb ponttermelése és sok eladott labdája ellenére is hasznosabb volt a szokásosnál. Tyler Honeycutt (16 pont, 5 pattanó, 3 szerzett labda) kitűnően helyettesítette az ezúttal hiányzó James Ennist, Justin Hamilton (20 pont, 7 pattanó) ezúttal jobbik énjét mutatta, a padról pedig Tyler Johnson (17 pont) és Andre Dawkins (27 pont, 7/12 tripla) is óriási pluszt adtak, ez most mégis kevés volt a sikerhez.

9. helyért
Brooklyn Nets - Houston Rockets 75-101

A nap legsimább mérkőzésén nem egy vagy két nagy futásnak köszönhetően ütötte ki ellenfelét a Houston, folyamatosan nőtt a távolság a két együttes között, minden negyedet megnyert a Rockets, így alakult ki a végére a 26 pontos differencia. A Netsnél nem játszott Mason Plumlee, így legjobb játékosa nélkül esélytelen volt a Brooklyn. Cory Jefferson (19 pont, 7 pattanó) próbálta tartani a gárdát, játszott már a Clevelandtől megszerzett Szergej Karaszev (11 pont, 4 pattanó, 3 gólpassz) is, DaJuan Summers (14 pont, 4 eladott labda) pedig a cserepadról próbált meg életet lehelni a csapatba, kevés sikerrel.

A texasiaknál Nick Johnson (15 pont, 10 pattanó, 10 gólpassz) tripla-duplát ért el, ő összességében két gyenge mérkőzés ellenére is jó benyomást tett. A hátvédpárjaként kezdő Jermaine Marshall (21 pont) jó játéka meglepetés volt, Miro Bilan (14 pont, 7 pattanó, 3 szerzett labda) azonban már az előző találkozón is mutatott kifejezetten tetszetős dolgokat, a Cedevita centerével akár még a szezon folyamán is megpróbálkozhat a Rockets harmadik számú középjátékosként.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus