NBA-döntő: A Spurs oktatott Miamiban

Ma hajnalban visszaszerezte az előző találkozón elveszített pályaelőnyét a San Antonio Spurs, miután káprázatos első félidei játékukkal simán nyertek a címvédő Miami Heat otthonában. Gregg Popovich csapatának félelmetes támadójátékára nem lehetett válasza a Heatnek, akik egyszer ugyan elhitték, a harmadik negyed végén, hogy lehet esélyük, de a texasiak hamar szertefoszlatták a győzelemről szőtt álmaikat.

Miami Heat – San Antonio Spurs 92-111

Osztálykülönbség. A Spurs valami más játékot játszott az első perctől kezdve, iszonyatos sebességgel és pontossággal járt a labda, a Heat-játékosok csak kapkodták a fejüket és nem hittek a szemüknek. 41 pontot termeltek a vendégek az első negyedben úgy, hogy 13 dobásuk jó volt 15 kísérletből, majd zsinórban hat kosarat dobtak a második negyed elején. Egészen bődületes 75,8 %-os hatékonysággal tüzeltek a nagyszünetig, így nem volt meglepő, hogy 71 pontot szereztek. Hiába hozott 14 pontos első negyedet LeBron James, hiába szórt be zsinórban négy hármast a Heat a második játékrészben, képtelen volt hibázni a texasi brigád, tökéletesre kijátszott figurák mellett mindent bedobtak, amire volt esély. A nagyszünet után még egyszer beindult a Heat és feljött egészen hét egységre , de az utolsó negyedben megint jött a Spurs-vonat…

Leonard magára talált. Az eddigi két meccsen összesen 18 pontot szerző kiscsatár ma karriercsúcsnak számító 29-ig jutott. Félidőben már 18-nál tartott, miután szégyenszemre dobást mert rontani – addig 6/6-os mutatóval állt, közte 3/3 triplával. Mellette Danny Green is remekelt, a nagy hármasuktól nem is volt szükség extrára – nagyjából az és akkor szerzett pontot,aki és amikor akart. Mindenki azonnal és a legjobb helyre passzolt, bár csak 21 gólpasszt osztottak ki.

Pedig elöl megvolt a Heat. James 14 pontos nyitó negyede mellett Wade is húsz fölé jutott, Lewis négy triplát értékesített, Allen is tíz fölé jutott, Bosh nem rontott dobást – igaz kevés labdát kapott, Chalmers pedig ismét duplanulla volt. De 51%-kal dobtak mezőnyből, 47%-kal tripláztak, tartották magukat a festékben és lepattanók terén is, egyedül a húsz eladott labda róható fel nekik. Csak védekezésben képtelenek voltak reagálni, sem lábbal, sem agyban nem voltak képesek követi a Spurs játékát, így egy iszonyatos mélyütésből kell talpra állniuk két nap alatt, mert ha nem, elúszik a bajnoki cím számukra.

A Heat legjobb dobói: James 22/6, Wade 22, Lewis 14/12
A Spurs legjobb dobói: Leonard 29/9, Green 15/3, Parker 15/3

A párharc állása: 2-1 a Spurs javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus