NBA-döntő: Visszaüt a Heat? (Sport TV)

Hajnali háromkor rendezik az idei nagydöntő negyedik találkozóját, ahol egy óriási pofon után lépéskényszerben van a címvédő. Amennyiben nem nyer Erik Spoelstra csapata, a Spurs karnyújtásnyira kerül a hőn áhított bajnoki címtől. Óriási rajtuk a nyomás, Tim Duncanék viszont nyomás nélkül, óriási önbizalommal játszhatnak - nézzük, mi sülhet ki ebből!

Miami Heat (2.) – San Antonio Spurs (1.) (03:00 – TV: Sport 1)

A kosárlabdát szerető közönség tátott szájjal bámulta a Spurs játékát két nappal ezelőtt, a szakma magasiskoláját mutatta be Gregg Popovich csapata. Erre nagyon nehéz lesz mit lépnie a Heatnek még akkor is, ha így valószínűleg nem tud még egyszer (legalábbis egymás után nem) a San Antonio. Ha nem változik óriásit pozitív irányba a védekezésük, ugyanúgy szétszedik őket Parkerék, ráadásul ha kell, váltani is tudnak, hiszen a francia irányító például kisebb szerepet kapott kedden, mint szokott.  

Elsősorban arra alapozhatnak Spoelstráék, hogy az ő támadójátékuk is működött, LeBron James mindhárom meccsen hatékonyan játszott, legutóbb Wade is belejött, Allen és Lewis révén pedig ülnek a triplák is. Ez ellen a Spurs ellen felálltak bő húszpontos hátrányból és tízen belül is jártak, amikor a texasiak emberi dolgokat műveltek elöl. Erik Spoelstra sok nagy csatát vett sikerrel, eddig minden tudott reagálni, most is kénytelen lesz – egy esetleges Spurs-sikerrel fényévekre kerülnének a címvédéstől.

A San Antoniónak nem kell mást csinálnia, mint ugyanazt a játékot hoznia, persze ez koránt sem egyszerű. Nekik is van azért mit csiszolni a védekezésen, ami nem működik tökéletesen – de ilyen támadójáték mellett nem is szorulnak rá.  Viszont azt meg kell jegyeznünk, hogy a tavalyi harmadik meccsen hasonló volt a forgatókönyv, majd a következőn simán nyert és egyenlített a Heat…

A párharc állása: 2-1 a Spurs javára.

A meccsekhez élőképes linkeket ITT találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus