NBA-rekorddal ütötte ki az Atlantát a Cleveland

Esélytelennek bizonyult a Hawks, 25 triplát süllyesztettek el JR Smith-ék - 2-0-ra áll a párharc, nehéz helyzetben az Atlanta

Nem volt esélye az Atlantának Clevelandben az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában, LeBron Jamesék NBA-rekordot jelentő huszonöt triplát süllyesztettek el és kiütéses győzelmet arattak a párharc második mérkőzésén.

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

Cleveland Cavaliers – Atlanta Hawks 123-98

NBA-rekord. Hatalmas kedvvel kezdte a találkozót a hazai alakulat, LeBron Jamesék gyorsan, agresszíven támadtak és rendre üres dobókat találtak a triplavonalon túl. Ennek köszönhetően NBA playoff-rekordot állítottak fel azzal, hogy az első félidőben 18 (!) hárompontost süllyesztettek el, végül 25-tel abszolút csúcsot döntöttek – egészen elképesztő dobófesztivált rendeztek. A meccs így nagyon hamar eldőlt, félidőben már közel negyven (!) pont volt a két együttes között, majd a fordulás után már nem erőltette túl kezdőjátékosait Tyronn Lue – a gárda önbizalomtól duzzadva, 2-0-s vezetéssel utazhat Atlantába. Plusz adalék, hogy LeBron James megelőzte Tim Duncant a playoff pontlistáján és fellépett az ötödik helyre.

Megsemmisítve. Ezúttal tehetetlennek bizonyultak a vendégek, bár azt is hozzá kell tenni, hogy jó pár üres helyzet adódott a Cavs előtt és az extra dobóforma mellett Korverék harmatos védekezése is szerepet játszott abban, hogy 25 hármassal lőtték szét őket a hazaiak. Emellett teljesen mindegy volt, hogy támadásban mit mutat a gárda és bár az első meccshez képest egy fokkal jobban dolgoztak Teague-ék, mivel percek alatt eldőlt a meccs, ennek nem volt jelentősége. Kérdés, hogy egy ekkora pofonból fel lehet-e állni, de Atlantában valószínűleg módosul a képlet – mindenesetre ha a következőt rögtön nem tudja megnyerni a Hawks, gyakorlatilag búcsút is inthet a párharcnak.

A Cavaliers legjobb dobói: James 27/12, Smith 23/21, Irving 19/12
A Hawks legjobb dobói: Millsap 16/3, Teague 14, Humphries 12

A párharc állása: 2-0 a Cavaliers javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus