Négy meccs 18:00-tól, a teljes NBA-játéknap befejeződik ma este

A Super Bowl miatt "sietős" a program, mutatjuk, hogy mit kell tudni a ma esti hat találkozó előtt. 

 

Boston Celtics - Portland Trail Blazers 18:00

Alapvetően mindkét csapat jó formában van, bár a Portland éppen legutóbb kapott egy komolyabb pofont Torontóban, kérdés, hogy mit hoznak ezek után Bostonban Lillardék - az azt megelőző játékukkal jó esélyeik lehetnek. Persze a Celticset se kell félteni, Terry Rozier élete formájában pótolja Kyrie Irvinget és megnyertek sorozatban három meccset, vezetik Keletet és otthon bárki ellen esélyesnek számítanak - igaz, lehet, hogy Irving most sem játszhat és könnyen lehet, hogy Marcus Morris sem lesz még bevethető. Greg Monroe-val még nem számolhatnak, de az előző két találkozót is megoldották ilyen helyzetben, most sincs kizárva, hogy megoldják, főleg ha a Portland nem tudja rendezni a védekezését a portlandi mélyütés után - náluk Evan Turner valószínűleg visszatérhet, Shabazz Napier játéka viszont kérdéses. 

Brooklyn Nets - Milwaukee Bucks 18:00

Nagyon kellene ez a győzelem is a Bucksnak, Antetokounmpóék elindultak felfelé, az utóbbi hat meccsükből ötöt nyertek, bár legutóbb eléggé megszenvedtek a Knicks ellen, most idegenben is borzasztó fontos lenne számukra a siker - nagy harcban vannak Keleten, ráadásul az önbizalmuknak se tenne rosszat, ha hoznának egy újabb kötelezőt. A Netsben benne van egy-egy nagy este, ezt láttuk nemrég a Sixers ellen is, de azóta megint kikaptak a Lakerstől és Hollis-Jefferson még mindig sérült, ő most sem léphet pályára. A Milwaukee-nál visszatérhetett Jabari Parker és Eric Bledsoe is csak egy meccset hagyott ki, egyedül Malcolm Brogdon hiányzik, bár kérdés, hogy Giannis Antetokounmpo milyen állapotban van, a bokája közel sem 100%-os. 

New York Knicks - Atlanta Hawks 18:00

Itt a hazai pálya miatt esélyesebb a New York, a gárda saját közönsége előtt továbbra is 16-9-re áll, a Porzingis-Kanter kettős nagy dolgokra képes és mivel két idegenbeli vereségből érkeznek, otthon mindenképpen javítani szeretnének - nagyon rájuk is férne egy-két önbizalomnövelő siker. A Hawks képes meglepetésekre, de védekezésben csak ritkán tudnak igazán összeállni, ha pedig ezen nem tudnak javítani, akkor a New York is szét fogja lőni Schröderéket - kérdés, hogy a vendégek fel tudnak-e javulni. különösen ami a magasemberek levédését illeti. Meghatározó sérült egyik oldalon sincs, DeAndre Bembry az, aki nem bevethető az Atlantánál.

Toronto Raptors - Memphis Grizzlies 18:00

Itt egyértelmű esélyes a Toronto, DeRozanék továbbra is ligaelsők hazai pályán és bár volt egy-két döccenőjük mostanában, a Minnesota legyőzése után 130 pontot dobtak a Portlandnek is saját közönségük előtt, komoly blama lenne. ha éppen a Memphis tudná elkapni őket. A vendégek Tyreke Evans nélkül azért nem ugyanazok, mint vele (Mike Conley-t már-már el is felejtettük...), az utóbbi öt meccsükből négyet elvesztettek, ráadásul idegenbeli túrán vannak, ez sem növeli az esélyeiket. A Raptorsnál CJ Miles sérült, az ő játéka kérdéses, a vendégeknél pedig Evans mellett Chandler Parsons nem bevethető. 

Oklahoma City Thunder - Los Angeles Lakers 20:00

Ez érdekes meccs lesz, mert nyomás van a Thunderen, muszáj lenne nyerniük most George-éknak, hiszen a nyolcas sikerszéria után zsinórban háromszor kikaptak, ideje rendezni a soraikat, főleg otthon. A Lakers védekezése viszont okozhat gondokat nekik is, de azt tegyük hozzá, hogy a vendégek az idegenbeli túrájuk ötödik állomásához érkeztek, közel sincsenek ideális állapotban, Lonzo Ball nincs, sőt, Brandon Ingram játéka is kérdéses. Mindezek függvényében masszív favorit az OKC, de elöl-hátul helyre kell magukat tenni, 127 és 114 pontot kaptak éppen, támadásban pedig többször is nagyon szenvedtek megint, ha nem is a mérkőzések egészében. Náluk nincs sérült Andre Robersonon felül, ilyen jellegű problémájuk nem lesz.

Phoenix Suns - Charlotte Hornets 21:00

Két parádés meccset játszott a Hornets, legalábbis ami a támadójátékot illeti, Kemba Walker 41 és 38 pontot szórt, a csapat pedig 123-at és 133-at, ha ezt képesek folytatni, akkor Phoenixben is nyerni fognak. A Suns az előző 14 meccséből csak hármat nyert meg, legutóbb 32 ponttal kapott ki a Jazztől, Marquese Chriss és Alex Len nem fog pályára lépni, Canaan és Alan Williams hosszabb távra dőlt ki, korlátozottak a lehetőségeik, bár egy dobópárbajban a Booker-Warren kettős nem rossz fegyver - ha ők extra napot fognak ki, lehet keresnivalójuk.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus