Negyvenöt pontot vert a Clippersre a GSW

Megsemmisítette ellenfelét a Warriors - Harden csillogott, 130-ig jutott a Houston - jól játszott a Miami és az Indiana.

Átlépte a vállalhatlanul játszó Clipperst a száguldó Warriors, a Houston pedig a Harden-Anderson páros vezetésével 130 pontot dobott a New Yorknak - Porzingis és Rose is biztatóan mozgott a Knicksnél. Bemutatkozott Horford a Bostonnál, Saric és Embiid a Philly-nél, Teague a Pacersnél, meglepően jó volt a Heat, Buddy Hield ismét a Pelicans legjobbává vált, a Lakers-Kings viszont nem hozott túl magas színvonalat.

Visszajátszás c. videós rovatunk a mérkőzések összefoglalóival és a nagyobb egyéni teljesítményekkel ide kattintva megtekinthető!

Philadelphia 76ers – Boston Celtics 92-89

Saric és Embiid a pályán. A két újonc alkotta a Philly kezdő magasember-sorát és mindketten jól is mozogtak – Embiid csak 13 percet kapott még (6 pont, 4 pattanó, 2 blokk), Saric 18-at (10 pont, 6 pattanó, 2/3 tripla), míg Nerlens Noel a kispadról szállt be. Elsőre nem is működött rosszul a gárda, érdekes módon Sergio Rodriguez csak csereként érkezett (a dobásai nem ültek, de kiosztott hat gólpasszt), míg a helyén kezdő TJ McConnell nagyon jól mozgatta a csapatot – hátvédposzton ki kell még emelnünk a 13 perc alatt 15 pontig jutó Brandon Pault is. A kezdő sor azért bőven kikapott a Bostontól, a meccset a második félidőben a cserék fordították meg, de az új játékosok mutattak biztató dolgokat a Sixersnél.

Horford a Boston mezében. Az Atlantától érkező center 15 percet kapott és 8 ponttal, valamint 8 lepattanóval mutatkozott be – vele a parketten kifejezetten hatékony volt a Celtics, Isaiah Thomas sem vállalt túl sokat. A kezdőcsapatból senki nem játszott még húsz percet sem, de ez idő alatt nagyjából tizenöt pontot vertek a Philly-re, míg a kispadról öten is ennél több időt kaptak – ebben már kevesebb köszönet volt, a nettó cseresorral nem működött a támadójáték.

A 76ers legjobb dobói: Paul 15/6, McConnell 13, Grant 10/3, Holmes 10, Saric 10/6
A Celtics legjobb dobói: Rozier 12/3, Thomas 11/3, Bradley 11/9, Crowder 11/9

Washington Wizards – Miami Heat 95-106

Meglepően jól festett a Miami. A floridai alakulatnál Dragic és Tyler Johnson volt a kezdő hátvédsor, Luke Babbitt pedig négyesként került be az első ötösbe Winslow és Whiteside mellé – ezzel a felállással parádésra sikerült a támadójáték. Dragic diktálta az iramot, Whiteside (20 pont, 13 lepattanó, 3 blokk) lejátszotta Gortatot, Babbitt 4/5 triplát süllyesztett el és a két kezdőcsapat között szűk húsz pont volt a különbség – a Heatnél meg kell még említenünk a padról beszálló Dion Waiterst is, aki 12 pontja mellé 8 gólpasszt is kiosztott 22 perce alatt.

Hiányzott Wall. Legjobb játékosa nélkül lépett pályára a Washington, Trey Burke volt a kezdő irányító, de az első sor kicsit sem működött, elöl-hátul komoly gondjaik voltak. A második félidőben a cserék azért kozmetikáztak az eredményen, Kelly Oubre Jr. kifejezetten jól játszott (16 pont, 5/10 mezőnyből, 2/2 tripla), de a cseh Satoransky-t is érdemes kiemelni, aki nyolc pontja mellé kiosztott hat gólpasszt és leszedett öt lepattanót is – rögtön játszott 31 percet, ő hasznos tagja lehet a Wizardsnak.

A Wizards legjobb dobói: Oubre Jr. 16/6, Burke 14/3, Beal 12/3
A Heat legjobb dobói: Whiteside 20, Babbitt 14/12, Winslow 12/6, Waiters 12

Houston Rockets – New York Knicks 130-103

Porzingis triplái valóban ülnek. Az edzőtábor alatt már hallhattunk arról, hogy a másodéves magasember mennyire magabiztosan dob kintről, ezt rögtön az első felkészülési meccsen bizonyította is: 22 pontig jutott 8/11-es mezőnymutatóval, közte 5/6 triplával. Az ő remeklése mellett ki kell emelnünk Derrick Rose-t (16 pont, 5 gólpassz, 7/14 mezőnyből), de ennél sokkal több pozitívumot nem találunk a Knicksnél – Joakim Noah nem játszott és bár a kezdőcsapat 22-27 percet kapott, már az első negyedben ellépett a Rockets. Carmelo Anthony még nem vette fel a ritmust, a védekezés pedig finoman szólva nem volt hatékony, így a biztató jelek mellett azért az is látszik, hogy lesz még munka ezzel a csapattal…

Komolyabban veszi a Houston. A texasiaknál James Harden 30 percet játszott és egyébként is meglepően sok időt kaptak a fontos játékosok, úgy fest, hogy ők az alapcsapatukkal akarnak gyakorolni és nem a cserék cseréit mérlegelni. Harden be is szórt 28 pontot (11 mezőnykísérletből) 11 gólpassz mellett, most már bizonyította képességeit Ryan Anderson (26 pont, 7/13 tripla) is, az elsöprő támadójátéknak köszönhetően félidőben már 71 egységnél tartottak – minden jól működött és október ötödikéhez képest nagyon jól nézett ki a társaság. Eric Gordon egyébként bekerült a kezdőbe a hiányzó Patrick Beverley helyére, így Harden valóban irányítót játszott…

A Rockets legjobb dobói: Harden 28/12, Anderson 26/21, Ariza 10/6, Gordon 10/3, Nené 10
A Knicks legjobb dobói: Porzingis 22/15, Rose 16, Anthony 10

New Orleans Pelicans – Indiana Pacers 96-113

Buddy Hield továbbra is hatékony. A Pelicans újonca a második előszezon-meccsen is jó formát mutatott, a padról beszállva 18 pontot termelt (7/14 mezőnyből, 2/5 tripla), igaz, vele a pályán majdnem húsz ponttal bizonyultak rosszabbnak a Pacersnél. A New Orleansnál most sem játszott a Holiday-Evans-Pondexter trió és összességében elég pontatlanul játszottak, még Anthony Davis is inkább csak lőtt, mint talált. A fő probléma azonban ezúttal is a védekezés volt, az Indiana kis túlzással akkor és úgy szerzett pontot már az első félidőben is, amikor és ahogy akart…

Jeff Teague bemutatkozott. Az ex-atlantai irányító mindent jól csinált, leszámítva a triplákat (0/5), de 26 perce alatt mindenből kivette a részét, jól mozgatta csapatát és végig aktív volt – sok időt töltöttek együtt parketten George-dzsal és Ellisszel, igyekeztek összecsiszolódni. A Pacers már a második negyedben meglépett és a cseresor is elég erősnek bizonyult (Stuckey, Al Jefferson, Young és Niang is tíz pont fölé jutott), a hiányzó Myles Turner helyén pedig Kevin Seraphin kezdett centerként. Érdemes még szólni Thaddeus Youngról, akinek nem tartott sokáig a beilleszkedés, azonnal jól mozgott, dobott egy triplát és 19 perc alatt dupla-duplázott.

A Pelicans legjobb dobói: Hield 18/6, Davis 12, Jones 10
A Pacers legjobb dobói: Jefferson 14, J. Young 12/3, Niang 12/6, T. Young 12/3

Los Angeles Lakers – Sacramento Kings 103-84

A győzelem ellenére nem volt jó a Lakers. Nagyjából húsz percet kapott az első sor, ez idő alatt egyértelműen a Kings volt jobb – az első negyedet tíz ponttal nyerték Cousinsék, félidőben 13 volt közte. A Lakersnél a Russell-Randle páros 10 pontjára kilenc eladott labda jutott, Deng, Mozgov és Lou Williams többé-kevésbé ellátta a feladatát – Jordan Clarkson és Brandon Ingram a kispadról érkezett. Az újonc egyébként dobott kosár nélkül zárta 27 percét és bár védekezésben hasznos volt, illetve tagja volt annak az ötösnek, amellyel a negyedik negyedben megfordította a meccset a Los Angeles, ennél talán többet vártunk tőle.

Csak tizenöt percet kapott a Kings-kezdő. Nem erőltette túl első sorát Joerger, amelyben Collison, Afflalo és Gay mellett a Cousins-Koufos duó kapott szerepet magas posztokon – ez annyira nem működött jól, Cauley-Stein többet tett hozzá, mint Koufos. Cousins ficánkolt (3/5 mezőnyből, 11 pont, 6 pattanó, 4 gólpassz), de főleg Afflalót érdemes kiemelni, aki nagyon aktív volt és a csapat legjobb dobójaként (14 pont, 6/9 mezőnyből, 2/3 tripla) zárt – a padról érkező McLemore és Lawson viszont sok hasznosat nem tudott hozzátenni.

A Lakers legjobb dobói: Black 15, Williams 15, Clarkson 12/6
A Kings legjobb dobói: Afflalo 14/6, Cousins 11, Casspi 8/3, Temple 8/3

Golden State Warriors – Los Angeles Clippers 120-75

Otthon már nem viccelt a Warriors. Az első előszezon-meccsen még elég harmatosan játszott a Golden State, a hazai debütálást viszont komolyabban vették: az első negyedet 16 ponttal nyerték meg, félidőben 71 egységnél és közel negyvenpontos előnynél tartottak. Klay Thompson ezúttal sem sokat kérdezett (30 pont, 6/9 tripla), de most már Steph Curry és Kevin Durant (21 pont, 7 lepattanó, 7 gólpassz, 6/10 mezőnyből, 3/4 tripla) is felnőtt mellé – Draymond Green is hozta magát, sőt, Zaza Pachulia is jól illett a rendszerbe. A gördülékeny támadójáték mellett a védekezést sem hagyhatjuk szó nélkül: megfojtották a Clipperst, Durant négyesként is jól funkcionált hátul, ezt két méretes blokkja is bizonyítja…

Mi volt ez a Clipperstől? Rendben van, hogy az első előszezon-meccsen nem várhatunk minőségi kosárlabdát, pláne nem a viszonylag motiváltnak tűnő Warriors otthonában, de amit Doc Rivers csapata előadott, az közel állt a vállalhatatlanhoz. DeAndre Jordan 22 perc alatt összehozott -51-es +/- mutatója is elég beszédes, de bár a kezdőcsapat többi része nagyjából csak negyedórát játszott, abban sem volt sok köszönet – ennyi idő alatt is kikaptak huszonöt ponttal, pedig teljes volt a keret. Az is sokat elárul, hogy a vendégek legjobb dobója az ex-Warriors-játékos Marreese Speights volt 14 pontjával…

A Warriors legjobb dobói: Thompson 30/18, Durant 21/9, Curry 14/9
A Clippers legjobb dobói: Speights 14/6, Anderson 10/3, Felton 9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus