Nem lassít a Cavs: a Clippersnek sem volt esélye

A frusztált LAC ellen is gáláztak Jamesék, megint győzelmet ért a Hornets védekezése, Nowitzki nélkül nyert a Mavs

LeBron Jamesék zsinórban 12. győzelmüket szerezték a kosárlabdával kevéssé törődő Clippers ellen, a Dallas pedig Dirk Nowitzki nélkül is kiütötte a Sacramentót az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) csütörtöki játéknapján. A Charlotte egy héten belül másodszor is legyőzte a Washingtont, a Portland pedig hozta a rangadót a Phoenix ellen – lássuk a részleteket!

Charlotte Hornets – Washington Wizards 94-87

A negyedik negyedben bekeményített a Charlotte. A második tizenkét percben John Wall vezérletével átrohant ellenfelén a fővárosi csapat, de a fordulás után már éledezett a hazai védekezés. A záró etapban aztán végképp lehúzták a rolót, a 27 pontot szóró (10/15 mezőnyből) Gerald Henderson vezérletével egy 21-7-es futást produkáltak – a Washington mindössze 5/19-es mezőnymutatót és 13 pontot tudott kiszenvedni az utolsó negyedben. A hazaiaknál az egész meccsen szenvedő Al Jefferson is a legjobbkor talált be, ráadásul 9/9 büntetőt is értékesítettek a hajrában, Walker nélkül is hozták a szoros végjátékot.

Maxiell extrája. Ha már Gortat ennyire megfogta Al Jeffersont, Biyombo pedig sérült, előkerült még egy magasember – Jason Maxiell. Húsz percet kapott a padról beszállva, ez idő alatt 11 pontot (3/4 mezőnyből, 5/6 büntető) és 8 lepattanót tett hozzá, de ami igazán brutális, az a hét kiosztott blokkja – óriási szerepe volt abban, hogy a Gortat-Humphries duó 4/19-es mezőnymutatót szenvedjen össze.

Beal megsérült. A Wizards dobóhátvédje mindössze 11 percet tölthetett pályán (1 pontot szerzett, 3 blokkot kapott), mivel megsérült a nagylábujja – a második félidőt már a kispadról nézte

A Hornets legjobb dobói: Henderson 27, Roberts 12/3, Kidd-Gilchrist 11, Stephenson 11/9, Maxiell 11
A Wizards legjobb dobói: Pierce 19/6, Wall 15, Butler 11/3, Nené 11

Cleveland Cavaliers – Los Angeles Clippers 105-94

Megállíthatatlan a Cavs. Jamesék egészen parádés támadójátékkal rukkoltak elő, ott szedték szét a Clippers védekezését, ahol akarták – az első negyedben már tíz ponttal vezettek, félidőre 65-öt rámoltak be és később a különbség átlépte a 30 (!) egységet is. A negyedik negyedben LeBron (23 pont, 9 gólpassz) és Irving (csupán 10 pont) is leült, a mezőnymutatójuk így nem lett túl fényes – viszont 44 büntetővel kompenzálták ezt. A Cavs ezzel a sikerrel zsinórban 12. győzelmét aratta és a korábbi nagy hátrányt ledolgozva már harmadik Keleten.

Frusztrált volt a Clippers. Talán azért, mert teljesen alárendelt szerepet játszottak, de rendkívül idegesen és pontatlanul kosaraztak a vendégek – a Cleveland 44 büntetője jórészt ennek köszönhető. Öt technikait kapott a kaliforniai csapat, Matt Barnes ráadásul kettőt, Chris Paul flagrant 1-et érően is szabálytalankodott, emellett a kosárlabdára már nem jutott idő, egyetlen igazán jól teljesítő játékosuk sem akadt.

Kevin Love újra akcióban. Az erőcsatár nagyon mélyre került az előző találkozón, amikor nem vállalt dobást az első negyed után – ma viszont végig agresszív maradt. Az első játékrészben 4/7-es mezőnymutatóval 10 pontig jutott, végül 24-gyel zárt 9 lepattanó mellett – ugyan mezőnyből csak 6/14-et hintett, 10/12 büntetővel pótolta ezt.

A Cavaliers legjobb dobói: Love 24/6, James 23/3, Smith 16/12
A Clippers legjobb dobói: Griffin 16, Paul 13/3, Crawford – Rivers 10/3-10/3

Sacramento Kings – Dallas Mavericks 78-101

Négy perc alatt eldöntötte a Dallas. Egál első negyed után robbantott a Mavs a második játékrészben, ahol egy szűk négyperces időszakban zsinórban kilenc dobásukat értékesítették, közte négy triplával - a 22-6-os futás megalapozta a sikerüket. AKingsben nem volt elég tűzerő ma ahhoz, hogy legalább közelíteni tudjanak a vendégekhez - ebben közrejátszott irányítójuk, Darren Collison sérülése is. Félidőben 17 ponttal vezettek Ellisék, a Sacramento pedig összesen 35 egységet termelt a nagyszünet után - bár nem játszott kimondottan jól a Dallas, ez a párperces széria elég volt a sikerhez.

Cousins és más senki. A center nagyon egyedül maradt a hazaiaknál, így ő hiába hozta az elvártat (23 pont 50%-kal, 11 pattanó, 2 blokk, viszont 6 eladott labda), rajta kívül csak a 2/13-mal célzó Rudy Gay lépte túl a tíz egységet. A Kings 36,7%-os mezőnymutatója mellett meg kell említeni a 3/21-es (14,3%) triplázást, valamint azt is, hogy mindössze 13 gólpasszt osztottak szét – ellenben 17 alkalommal adták el a labdát…

Nem kellett extra a Dallastól. A sérült Rondo mellett Carlisle ma pihenőt adott Dirk Nowitzkinek is, de nem osztott-nem szorzott – Tyson Chandler 16 pontos, 16 lepattanós dupla-duplája mellett a hátvédsor lehozta a mérkőzést.

A Kings legjobb dobói: Cousins 23, Gay 11, Sessions 7, Williams 7/3
A Mavericks legjobb dobói: Ellis 21/9, Chandler 15, Barea 15/3, Harris 15/9

Portland Trail Blazers – Phoenix Suns 108-87

Az utolsó negyedben dominált a Portland. Nagyon hullámzó mérkőzést játszottak a felek, hol a Blazers, hol a Suns volt fölényben - a záró etapban aztán a hazaiaknak jött ki jobban a lépés. 9-2-es rohanással kezdték a játékrészt, Aldridge és Batum is hozta magát, és ezúttal ahelyett, hogy jött volna a Suns-roham, eladott labdákat gyártottak a vendégek - végül 42-22-re hozta ezt a tizenkét percet a Portland és kérdés nélkül húzta be a találkozót.

Nem volt stabil a Phoenix. A vendégek 19 ponttal égtek a nagyszünetben, majd a fordulás után Markieff Morris (18 pont,  8 pattanó) és Eric Bledsoe (17 pont, 7 pattanó, 4 gólpassz) révén ezt mind ledolgozták - hogy aztán a végjátékban tükörsimán maradjanak alul. Főleg a védekezésük volt hullámzó, a támadójátékuk végig gyenge volt - az említett két játékoson kívül senki nem jutott tíz pont fölé és csupán 38,6%-kal tüzeltek mezőnyből.

Lillard még mindig nem találja a tripláit. A Blazers irányítója megmagyarázhatatlan módon felejtett el kintről dobni - az elmúlt két meccsen 0/11-gyel áll a vonalon túlról, de már januárban is csak 28%-kal tüzelt innen. Ma egy-két nagy kosáron kívül egyébként is halovány volt, egy jó Lillard nélkül pedig közel sem ugyanaz a gárda a Portland - Aldridge és a többi magasember sérülései mellett az ő formahanyatlása a csapat gyengélkedésének fő oka.

A Trail Blazers legjobb dobói: Batum 20/6, Aldridge 19, Matthews 14/6
A Suns legjobb dobói: Mark. Morris 18/3, Bledsoe 17/3, Dragic 9/3, Green 9/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus