New Orleansban is kikapott a Cleveland!

James extrája ellenére túlórában elbukott a Cavs - Harden sikerre vitte a Houstont Dallasban - simán nyerte a Knicks a NY-i derbit

Sorozatban második vereségét szenvedte el a Cleveland Cavaliers az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, miután LeBron James 37 pontja és nagy negyedik negyede ellenére hosszabbításban kikapott a New Orleans Pelicans otthonában. A texasi derbit James Harden vezetésével a Houston nyerte Dallasban, a New York-i rangadót könnyedén hozta a Knicks, az Atlanta a hajrában lenyomta a Lakerst, a Washington a Sunst - a Detroit pedig visszavágott a Milwaukee-nak. 

Visszajátszás: James Hardennek segített a dallasi gyűrű

New York Knicks – Brooklyn Nets 108-91

Már az első negyedben eldőlt. Sokáig nem lehetett beszélni a Lopez-testvérek csatájáról, mert már az első percekben megkezdte az ágyúzást a Knicks – Carmelo Anthony, Kristaps Porzingis és Arron Afflalo vezérletével kintről dobták szét ellenfelüket a hazaiak. Az első játékrészben végül 40 pontig jutott a Knicks, az előnyük már itt húsz pont körül mozgott és innentől nem is erőltették – a különbség harminc egység fölé is nőtt később, de végül Anthony-t leszámítva (31 perc) senki nem játszott többet fél óránál. Ennek ellenére Porzingis (19 pont 10 pattanó, 3/4 tripla) idei 10. dupla-dupláját hozta, Anthony 28 pontig jutott, de Afflalo is remekelt – tükörsima győzelmet aratott a New York.

Triplák nélkül nem lehet. A külső dobásokkal egész szezonban szenved a Nets, ma is csak 3/11 triplát tudtak elsüllyeszteni, de a festékbeli fölényükhöz általában jó védekezés párosult az utóbbi időben, így pontszegény meccseket tudtak nyerni. Ez most már az első negyedben megdőlt és bár szereztek hatvan pontot a festékből, a megszokott védekezésük nélkül ez semmire sem volt elég – ezek után 1-11-re állnak idegenben és továbbra is csak a Philly-t előzik meg Keleten.

A Knicks legjobb dobói: Anthony 28/15, Porzingis 19/9, Afflalo 18/3
A Nets legjobb dobói: B. Lopez 21, Young 18, Robinson 10

Washington Wizards – Phoenix Suns 109-106

Csak az utolsó percben vezetett a Wizards. Szinte végig a Suns járt előrébb, az első negyedet tíz ponttal nyerték Bledsoe-ék és innentől csak kapaszkodtak a hazaiak – igyekezték felvenni a Phoenix sebességét. Az utolsó negyed elején még mindig tízpontos hátrányban voltak a fővárosiak, ám a 34 pontos Bradley Beal vezetésével megkezdték a felzárkózást, majd bő egy perccel a vége előtt át is tudták venni a vezetést. A végén Morris fegyelmezetlensége miatt büntetőzhetett a Wizards, de ez kimaradt, így Bledsoe-nak nyílt még egy esélye kintről – azonban nem tudott igazán beleállni a hármasba, így nagy hajrával tudott győzelmet aratni Randy Wittman együttese.

Extra alacsony szerkezettel játszott a Washington. Humphries, Gooden és Nené is sérüléssel bajlódik, Gortat családi okok miatt nem volt a csapattal, így Hollins kezdett centerként – azonban csak 12 percet kapott végül. Innentől Otto Porter játszott centert, 34 percet kapott Garrett Temple és sokszor négy hátvéddel álltak fel a hazaiak – ennek ellenére nyerték a lepattanózást és a hajrában fordítani tudtak. A Suns 50% felett dobott mezőnyből, 40% felett a triplavonalon túlról és jól eloszlottak a dobások – védekezésben azonban megint elég keveset tudtak hozzátenni, ráadásul kissé el is fáradtak az utolsó percre, így sorozatban harmadik vereségüket szenvedték el.

A Wizards legjobb dobói: Beal 34/15, Sessions 18, Wall 17/6
A Suns legjobb dobói: Bledsoe 22/3, Knight 19/12, Leuer 13/3

Detroit Pistons – Milwaukee Bucks 102-95

Drummond visszavágott. A két csapat korábbi találkozóján egyértelműen korábbi társa, Greg Monroe nyerte kettejük különmeccsét, ám most visszavágott a Pistons centere – 17 pontja mellé 23 lepattanót gyűjtött és csapata egy pillanatra sem adta ki a kezéből a vezetést. A Detroitnál Reggie Jackson és Marcus Morris is húsz pont felett zárt, de elsősorban a büntetővonalról nyerték meg ezt a meccset a hazaiak – 39 egypontost dobhattak a vendégek 14 kísérletével szemben. A második félidőben már végig masszív előnyben játszott a Pistons és bár egy-egy kisebb rohammal közelebb férkőzött a Bucks, végig ellenfele előtt maradt a hazai csapat.

A gyilkos eladott labdák. Összességében most nem játszott rosszul a Milwaukee, ám az eladott labdáit nagyon megbüntette a Pistons – ugyan csak 15 volt belőlük, de ezekből több mint húsz pontot írt a táblára a hazai csapat. Emellett most a vezér is hiányzott a gárdából, Monroe-t megfogta Drummond, egyedül Middleton jutott húsz pont fölé, de ennél is nagyobb gond, hogy a kezdő irányító, Jerryd Bayless bokasérülést szenvedett és el kellett hagynia a pályát. A Bucks ezzel a vereséggel továbbra is nagyon messze van a playoff-helyektől és az utóbbi tíz mérkőzésen ez már a nyolcadik vereségük volt.

A Pistons legjobb dobói: Morris 23/3, Jackson 23/3, Drummond 17
A Bucks legjobb dobói: Middleton 21/9, Monroe 14, Mayo 13

Atlanta Hawks – Los Angeles Lakers 100-87

Kobe Bryantet itt is szeretik. Az atlantai publikum minden sikeres megmozdulásánál ünnepelte, két negyed között felállva tapsolta és félidőben videóval köszöntötte a Lakers legendáját, akinek ma ismét nem igazán ment a játék – 19 dobásból jutott el 14 pontig. Azonban kintről meglehetősen potens volt most a vendégcsapat, Clarkson 3/3, Russell 4/7, Lou Williams pedig 3/6 triplát pörkölt be és ennek, valamint a meglepően jó védekezésnek köszönhetően a negyedik negyedben még meccsben volt a gárda. A győzelemre viszont reális esélyük nem volt, a kissé lagymatagon játszó Atlanta az utolsó percekben feljebb kapcsolt és lerendezte a meccset – a Lakers így 3/16-os mérleggel továbbra is nyugati sereghajtó.

Budenholzer megadta a tiszteletet. Ugyan Bryant ebben a szezonban már finoman szólva sem olyan veszélyes, mint korábban, a hazaiak trénere legjobb védőjét, Thabo Sefoloshát állította a klasszisra. Ezzel együtt azért nem hajtotta szét magát a Hawks, így a negyedik negyedet csak hatpontos előnnyel kezdhette, sőt, bő négy perccel a vége előtt még mindig csak 87-83-ra vezetettek Teague-ék – itt aztán egy-két jó védekezéssel, labdaszerzéssel és könnyű kosárral lezárták a még nyitott kérdéseket.

A Hawks legjobb dobói: Horford 16/3, Bazemore 15/6, Millsap 15
A Lakers legjobb dobói: L Williams 18/9, Russell 16/12, Bryant 14/6

Dallas Mavericks – Houston Rockets 96-100

Egy félidő triplázás, egy félidő Harden. A Rockets dobóhátvédjének nagyon nem ment a játék az első két negyedben, hiszen 3/12-t hajított mezőnyből – ám a Beverley-Ariza duó kinti dobóformájával így is meccsben voltak a vendégek. A fordulás után aztán megtalálta a helyzeteit Harden, 7/11-et dobott innentől és az utolsó percben is ő döntött: előbb egy szép gólpasszt osztott ki Terrence Jonesnek 96-96-nál, majd Nowitzki hibája után egy-egyben vállalt egy középtávolit, ami a gyűrű és a tábla érintésével beesett hét másodperccel a vége előtt. Innen már nem lehetett visszaút a Mavs számára, így a Rockets felért a nyugati nyolcadik helyre.

A hajrára fogyott el a Dallas. Végig fej-fej mellett haladtak a felek, egyszer tudott meglépni a Rockets 12 ponttal, de ez sem tartott sokáig – az utolsó negyed egálról indult. Itt már azonban a hazaiak nem tudták megállítani Hardent, támadásban is egyre többet hibáztak (Deron Williams 22 pontja és hat gólpassza mellé nyolc labdát szórt el) és az utolsó másfél percben előbb Matthews, majd Nowitzki is rontott jó helyzetben – ez már nem fért bele, Harden kissé szerencsés duplája eldöntötte a találkozót.

A Mavericks legjobb dobói: Williams 22/12, Nowitzki 16, Harris 15/3
A Rockets legjobb dobói: Harden 25/3, Ariza 18/12, Jones 17

New Orleans Pelicans – Cleveland Cavaliers 114-108 – hosszabbítás után

James megpróbálta egyedül, nem sikerült. Ugyan az első negyedet megnyerte a Cleveland, innentől végig fölényben játszott a New Orleans és hét perccel a mérkőzés vége előtt 13 ponttal vezettek is a hazaiak. LeBron James nem akarta elfogadni a vereséget és egymaga próbálta meg megnyerni a mérkőzést, a rendes játékidőben csapata utolsó 24 pontjából 21-et (!) ő szerzett és végül hosszabbításra mentette a derbit – igaz, előtte már vezetett is a Cavs. A túlóra azonban megint a Pelicansé volt, ebben az öt percben csak három pontot tudott dobni az elfáradó Cleveland, így idén először kapott ki sorozatban kétszer.

Nagy győzelmet aratott a New Orleans. Alvin Gentry a kispadra tette Jrue Holidayt és az Evans-Gordon duóval kezdett – ez bevált, mindhárman jól teljesítettek, sőt, Evans közel járt a tripla-duplához. A vezér természetesen most is Anthony Davis volt (31 pont, 12 pattanó, 4 labdaszerzés), ám a negyedik negyedre eléggé eltűnt, ekkor sem elöl, sem hátul nem tudtak mit kezdeni Jamesszel – aztán a túlórában ismét előlépett, bevert három középtávolit és ezzel hozta 9-3-ra ezt az öt percet csapata. A New Orleans nagy skalpot gyűjtött be ezzel és négy vereség után tudott ismét nyerni, de most már győzelmi szériák kellenek, hogy elinduljon felfelé a jóval többre taksált gárda.

A Pelicans legjobb dobói: Davis 31/6, Gordon 19/12, Anderson 18/6
A Cavaliers legjobb dobói: James 37/3, Smith 18/12, Love 15

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus